Vizor Belly Putter

Bye Bye, Bellyputter!

Zolang als mensen golfen zullen de fabrikanten blijven innoveren. Maar de komst van de bellyputter, die met de top van de grip tegen de buik “verankerd” wordt tijdens je putt, geeft volgens de grote bazen van de sport een oneerlijk voordeel. Het putten met een verankerde putter zou zelfs zoveel voordeel geven dat ze vanaf 2016 officieel verboden zijn in het professionele golf.

Slecht nieuws voor Keegan Bradley, Ernie Els, Webb Simpson en Adam Scott die hun titels van de afgelopen jaren hebben gewonnen met een verankerde putter. Gelukkig is er nog genoeg tijd voor deze pro’s om te oefenen met een ‘normale’ putter voor het echt zover is.

De reden van de ban op verankerde putters is me niet helemaal duidelijk. Het ‘oneerlijke voordeel’ dat ermee behaald kan worden is voor iedereen binnen bereik. En de grote toernooi winnaars van de laatste tijd putte met een normale putter, dus hoe groot is het voordeel nou echt? Op de baan kom ik ze eerlijk gezegd weinig tegen onder de amateurs, maar voor de professionals die er net aan gewend waren is het terug naar de putt-goeroe en alvast voorbereiden op wat er gaat komen. Nog steeds niet helemaal duidelijk? De USGA heeft een handige infographic gemaakt over de belly putter regelgeving:

Belly putter infographic

USGA


Tagged: ,


About

Mede-oprichter en schrijver voor Golfnation.nl. Inmiddels al bijna twee jaar zeer intensief bezig met golf en alles er omheen. Handicap 13. In de tas: Callaway XR Driver + 3 Wood Titleist 913H 19 + 21 degree hybrid Callaway XR irons 5 t/m pw Titleist SM5 50, 54 & 60 degree Odyssey Works Versa #1


'Bye Bye, Bellyputter!' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.