IMG_3550resize

Golfbestemming: Costa Brava

De Costa Brava, gelegen in het noordoosten van Spanje, roept vooral beelden op van een luie zonvakantie aan zee. Dat het gebied veel meer te bieden heeft dan dat, mochten we aan den lijven ondervinden tijdens een driedaagse golfreis in dit prachtige gebied.  Dus bel je golfvrienden en blok een lang weekend want in minder dan twee uur tijd vlieg je vanaf Schiphol naar de zon.

Ons programma was achteraf gezien wellicht wat vol en overdadig, dus wees vooral vrij om er mee te spelen naar eigen invulling. Wil je echt alles uit je driedaagse verblijf halen? Kijk dan eens naar onderstaand schema. Ben je enkel geïnteresseerd in de golfbanen van Costa Brava? Klik dan direct naar de baanportretten:


PGA Catalunya
PGA Catalunya


Girona Golf
Girona Golf


Golf d'Aro Mas Nou
Golf d’Aro Mas Nou


Platja de Pals
Golf Platja de Pals

Dag 1:

10:00     Vertrek naar Barcelona
12:15     Transfer naar golfclub Platja de Pals
14:00     Lunch op de club
15:28     Tee off Platja de Pals
20:00     Transfer naar Aparthotel Golf Beach
21:00     Transfer naar Restaurant Vicus
23:30     Transfer naar Aparthotel Golf Beach

Dag 2:

7:30       Transfer naar Club Golf d’Aro
8:48       Tee off Club Golf d’Aro
14:00     Lunch
15:30     Transfer naar Aparthotel Ciutat de Palol
19:30     Transfer naar Restaurant Hotel Trias
22:00     Terug naar Aparthotel Ciutat de Palol

Dag 3:

7:00       Transfer naar Golf Girona
8:30       Tee off Golf Girona
12:30     Transfer naar PGA Catalunya Resort
14:00     Tee off PGA Catalunya
19:30     Transfer naar Girona City
20:00     Stadswandeling Girona
20:30     Diner in restaurant Divinum
22:30     Transfer naar Melia Vichy Catalan

Toegegeven, het is een vol programma. Maar klik eens op de naam van een golfbaan of restaurant en kijk wat je er voor moois terug krijgt.

Algemene indruk

Het leven aan de Costa Brava is het best te omschrijven met de woorden rust en geniet. Neem de tijd voor wat je doet is een belangrijke lijfspreuk en dat gaat op voor zowel het eten als het golfen. De natuur is zoveel mooier dan het imago van de Costa Brava doet vermoeden en het eten stijgt ver uit boven de gemiddelde toeristenbestemming. De natuur is puur en ongerept. Die was er al en de golfbanen zijn erin te gast. Dit zorgt niet alleen voor prachtige plaatjes (zie ook de baanportretten) maar ook voor een ultiem gevoel van rust.

Het eten is lokaal en vers. De vis die dagelijks wordt gevangen ligt dezelfde avond op je bord, veelal vergezeld door een portie Palse rijst waar ze meer dan trots op zijn. Naast de heerlijke visgerechten zijn de Spanjaarden ook hun vleesbereidingen niet vreemd en ontbreekt het uiteraard niet aan riant gevulde schalen met tapas.

De sfeer

Wat is het een heerlijk om in Spanje te golfen. Niet alleen om het weer en de omgeving, maar ook om de ambiance die de Spaanse golfers weten neer te zetten. Waar Nederlanders vaak toch nogal haast lijken te hebben tijdens een rondje golf, weten de Spanjaarden wat genieten is van je ronde. Binnen no time ga je hierin mee en maak je nog een paar extra oefenswings en visualiseer je nog één keer je balvlucht als je op de flight voor je moet wachten. Dat is tenminste als je al moet wachten want, hoe mooi de banen ook waren, druk was het nergens.

IMG_3463

De omgeving

Hoewel de Costa Brava over de volle lengte beschikt over een kustlijn met mooie stranden, zijn het vooral de bergen die een indrukwekkend landschap neerzetten. De golfbanen die in deze bergen te vinden zijn bieden schitterende uitzichten over het gebied en kenmerken zich door het hoogteverschil op vrijwel elke hole.

De Costa Brava komt op gastronomisch gebied ook absoluut niets te kort. De lokale wijnen zijn heerlijk bij de lokaal gevangen vis en de rijst uit Pals vind je met trots terug op elke menukaart. Deze risotto-achtige rijst houdt veel smaak vast en mag absoluut niet ontbreken tijdens een bezoek aan deze regio. Alleen al in de Costa Brava vinden we 16 sterren restaurants, waarvan er twee met twee sterren en één met maar liefst drie sterren.

Voor meer informatie over de omgeving en wat te doen in de Costa Brava, check: en.costabrava.org

IMG_3550resize

Par 3 Cultuur

In Nederland zien we ze ook met grote regelmaat terug: de par 3 baan. Een pitch en putt voor de golfers die zich nog niet helemaal comfortabel voelen op een reguliere baan. In onze ervaring zijn dit vaak banen die net wat minder goed onderhouden zijn en al even weinig uitdaging bieden voor de iets gevorderde speler.

In Spanje denken ze anders over de Par 3 banen en zijn deze juist een plek om je korte spel te perfectioneren. De banen zijn hier dan ook perfect onderhouden en doen in geen enkel opzicht onder voor een reguliere baan. Met volwaardige hindernissen en strategisch geplaatste bomen vergt een Par 3 baan in Spanje nog wel eens een draw of fade vanaf de tee met je ijzer 8.

De complexiteit en lokale populariteit van deze Par 3 banen zorgen voor een perfect podium voor golftoernooien. Om het nog iets uitdagender te maken tijdens een deze toernooien mag je welgeteld 3 clubs meenemen. Inclusief putter. Dus denk goed na over je clubkeuze en haal elke slag uit de kast die je in huis hebt, want dit is voor de echte fanatiekelingen. http://www.gualta.com/catala/elcamp/elcamp.php

galeria_08

Culinair

Ook op culinair gebied kom je niks te kort in deze Spaanse kustregio. Ter illustratie, deze plaatjes van borden. Uiteraard wordt alles vergezeld met een lekker glas lokale wijn en afgesloten met een dampende kop koffie.

IMG_3554resize IMG_3555resize IMG_3578resize IMG_3579About

Mede-oprichter en schrijver voor Golfnation.nl. Inmiddels al bijna twee jaar zeer intensief bezig met golf en alles er omheen. Handicap 13. In de tas: Callaway XR Driver + 3 Wood Titleist 913H 19 + 21 degree hybrid Callaway XR irons 5 t/m pw Titleist SM5 50, 54 & 60 degree Odyssey Works Versa #1


'Golfbestemming: Costa Brava' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.