Golfshot Android wear

Golf GPS: Moto 360 in combinatie met Golfshot Review

Vorige week schreven we een review over het Tomtom Golfer GPS horloge. Deze week hebben een nieuwe golf gadget getest: de Moto 360 in combinatie met Golfshot GPS Pro. Golfshot is een app voor Android telefoons en Iphones. Met de komst van de nieuwe Android Wear smartwatches is er een nieuwe markt ontstaan qua golf GPS gadgets. We kende Golfshot al enige tijd, echter waren we nooit geneigd om na of tijdens iedere hole de telefoon te pakken om zaken zoals scores en baan previews te noteren en bekijken. Echter, met de komst van betaalbare smartwatches is Golfshot opeens een stuk interessanter geworden. In deze review testen we de Moto 360 (kosten: 250 euro) en de Golfshot Pro app (kosten 25 euro per jaar). Op papier is dit een ideale combinatie voor mensen die niet de volle mep willen uitgeven aan een horloge wat alleen gebruikt kan worden voor Golf. Maar is dit ook zo? Om dit te testen hebben we 18 holes gelopen op Landgoed Bergvliet in Oosterhout.   Wat is Golfshot? Golfshot is simpel gezegd een digitale golf caddy. Bij het openen van de app wordt automatisch de dichtstbijzijnde golfbaan gezocht. Golfshot heeft op dit moment meer dan 35,000 speelklare banen in de database. Wanneer de golfbaan is gekozen kan je kiezen of je 18 holes speelt en van welke kleur teebox je afslaat. Je kan in Golfshot invullen hoever je met welke club je slaat. Aan de hand van deze gegevens doet golfshot slimme suggesties met welke club je het best kan afslaan en hoe ver de volgende lay up zal zijn. Bij iedere hole kan je een preview bekijken van de desbetreffende hole. Je vliegt digitaal over de baan heen en krijgt vooraf te zien waar de bunkers en andere hindernissen te vinden zijn.Daarnaast kan je al je spelgegevens bijhouden zoals scores en afstanden. Wat is de Moto 360? De Moto 360 is een Android Wear-smartwatch van Motorola. Het horloge heeft een traditioneel ronde vormgeving combineert met een modern uiterlijk. De Moto 360 is gekoppeld aan je telefoon waardoor je bijvoorbeeld telefoonnotificaties op je horloge kunt lezen, Whatsappjes kan lezen en bijvoorbeeld kan navigeren met Google Maps. De Moto 360 is niet speciaal gemaakt om te golfen, de beschikbare golf apps zijn allemaal gemaakt door onafhankelijke ontwikkelaars. Bekijk hieronder een video review van de Moto 360 van the Verge:
Ervaring Na een ronde te hebben gelopen moet ik zeggen dat de Moto 360 en Golfshot een perfecte combinatie is. Ik durf zelfs te zeggen dat ik niet snel meer een ronde zal lopen zonder deze gadget. Wanneer je al je golfclub informatie heb ingevoerd krijg je vanaf hole 1 erg nauwkeurige tips van je digitale caddy. Het is een geschenk uit de hemel om niet iedere keer naar de afstandpaaltjes te hoeven zoeken maar gewoon snel een blik op je horloge te werpen. Daarnaast kun je via je horloge makkelijk je scores bijhouden. Wanneer je niet alleen je scores wilt bijhouden, maar…

Golfshot + Moto 360

Beschikbare banen - 9.5
Gebruiksgemak - 8.5
Baaninformatie - 9
Design - 8.5
Precisie - 8
Prijs/kwaliteit - 10

8.9

Heb je altijd al een Golfhorloge gewild maar golf je niet vaak genoeg om 250 euro te betalen voor een GPS horloge? Dan is de moto 360 wellicht een erg goede keuze! De Moto 360 is niet alleen een golfhorloge maar kan ook andere taken zoals mails, berichtjes en andere taken zoals navigeren. De Moto 360 in combinatie met Golfshot doet zeker niet onder tegenover de horloges van Tomtom of Garmin. De koppeling met je telefoon maakt dit een erg frisse en innovatieve golfoplossing die ik iedereen kan aanbevelen!

User Rating: 3.98 ( 2 votes)
9

Vorige week schreven we een review over het Tomtom Golfer GPS horloge. Deze week hebben een nieuwe golf gadget getest: de Moto 360 in combinatie met Golfshot GPS Pro. Golfshot is een app voor Android telefoons en Iphones. Met de komst van de nieuwe Android Wear smartwatches is er een nieuwe markt ontstaan qua golf GPS gadgets. We kende Golfshot al enige tijd, echter waren we nooit geneigd om na of tijdens iedere hole de telefoon te pakken om zaken zoals scores en baan previews te noteren en bekijken. Echter, met de komst van betaalbare smartwatches is Golfshot opeens een stuk interessanter geworden.

In deze review testen we de Moto 360 (kosten: 250 euro) en de Golfshot Pro app (kosten 25 euro per jaar). Op papier is dit een ideale combinatie voor mensen die niet de volle mep willen uitgeven aan een horloge wat alleen gebruikt kan worden voor Golf. Maar is dit ook zo? Om dit te testen hebben we 18 holes gelopen op Landgoed Bergvliet in Oosterhout.

 

Wat is Golfshot?

Golfshot is simpel gezegd een digitale golf caddy. Bij het openen van de app wordt automatisch de dichtstbijzijnde golfbaan gezocht. Golfshot heeft op dit moment meer dan 35,000 speelklare banen in de database. Wanneer de golfbaan is gekozen kan je kiezen of je 18 holes speelt en van welke kleur teebox je afslaat. Je kan in Golfshot invullen hoever je met welke club je slaat. Aan de hand van deze gegevens doet golfshot slimme suggesties met welke club je het best kan afslaan en hoe ver de volgende lay up zal zijn.

Bij iedere hole kan je een preview bekijken van de desbetreffende hole. Je vliegt digitaal over de baan heen en krijgt vooraf te zien waar de bunkers en andere hindernissen te vinden zijn.Daarnaast kan je al je spelgegevens bijhouden zoals scores en afstanden.

Golfshot 1

Wat is de Moto 360?

De Moto 360 is een Android Wear-smartwatch van Motorola. Het horloge heeft een traditioneel ronde vormgeving combineert met een modern uiterlijk. De Moto 360 is gekoppeld aan je telefoon waardoor je bijvoorbeeld telefoonnotificaties op je horloge kunt lezen, Whatsappjes kan lezen en bijvoorbeeld kan navigeren met Google Maps. De Moto 360 is niet speciaal gemaakt om te golfen, de beschikbare golf apps zijn allemaal gemaakt door onafhankelijke ontwikkelaars. Bekijk hieronder een video review van de Moto 360 van the Verge:

Ervaring

Na een ronde te hebben gelopen moet ik zeggen dat de Moto 360 en Golfshot een perfecte combinatie is. Ik durf zelfs te zeggen dat ik niet snel meer een ronde zal lopen zonder deze gadget. Wanneer je al je golfclub informatie heb ingevoerd krijg je vanaf hole 1 erg nauwkeurige tips van je digitale caddy. Het is een geschenk uit de hemel om niet iedere keer naar de afstandpaaltjes te hoeven zoeken maar gewoon snel een blik op je horloge te werpen.Moto 360 golf

Daarnaast kun je via je horloge makkelijk je scores bijhouden. Wanneer je niet alleen je scores wilt bijhouden, maar al je statistieken zoals fairway hits, aantal putts of penalties is dit ook mogelijk. Hier voor moet je op dit moment nog wel je telefoon uit je zak halen.

Iedereen kent wel de afslagen waarbij je eerst een waterhindernis van 130 meter moet overbruggen voordat je op de fairway of green landt. Ik vind het altijd erg moeilijk in te schatten hoe ver het einde van deze hindernis is en dus welke club ik moet kiezen. Golfshot heeft ook een hazards optie waarbij je overzichtelijk te zien krijgt hoever het einde van de hole is en hoe ver alle hindernissen zijn. In een keer wordt een afslag met water een stuk makkelijker te overzien en mijn club keuze werd een heel stuk makkelijker. Soms lijken hindernissen een stuk verder dan ze echt zijn, door Golfshot wordt het inschatten van afstanden een stuk simpeler gemaakt.

Golfshot moto 360

Golfshot is erg accuraat en liep over het algemeen synchroon met de paaltjes op de baan. De afstand tot de hole wordt berekend door het midden van green aan te houden. Soms was er een kleine afwijking van een paar meter, echter dit kwam zelden voor. Het is vooral niet aan te raden om de afstanden te gebruiken voor het putten aangezien de vlag bijna nooit precies in het midden van de green staat.

IMG_3505

Golfshot liet me een stuk rustiger spelen dan normaal, aangezien ik me minder zorgen hoefde te maken over hindernissen en afstanden. Na het lopen van een ronde krijg je automatisch je scorekaart in je mail, wat het invoeren van je scorekaart in je eigen systeem erg makkelijk maakt. Hier komt geen potloodje bij kijken. En belangrijk nadeel is dat je internet nodig hebt om de banen in te laden. Wanneer je in Nederland golft moet dit uiteraard geen probleem zijn, echter in het buitenland kan dit tot hoge kosten lijden. Wanneer je vooraf een baan in laadt moet dit nadeel te voorkomen zijn.

IMG_3500

Conclusie:

Heb je altijd al een Golfhorloge gewild maar golf je niet vaak genoeg om 250 euro te betalen voor een GPS horloge? Dan is de moto 360 wellicht een erg goede keuze! De Moto 360 is niet alleen een golfhorloge maar kan ook andere taken zoals mails, berichtjes en andere taken zoals navigeren. De Moto 360 in combinatie met Golfshot doet zeker niet onder tegenover de horloges van Tomtom of Garmin. De koppeling met je telefoon maakt dit een erg frisse en innovatieve golfoplossing die ik iedereen kan aanbevelen!

Voordelen:

 • 36.000 banen te downloaden
 • Scores snel invoeren via je horloge
 • In zoomen op een hole
 • Handige baan previews
 • Lay ups dynamisch uitrekenen
 • Goedkoop wanneer je al een smartphone bezit

Nadelen

 • Altijd internet nodig
 • Batterijduur van de Moto 360

De Moto 360 is te koop bij Bol.com voor 250 euro. Golfshot is voor Android telefoons te downloaden uit de Play Store en voor Iphones uit de Apple store.

Golfshot 2

IMG_3502

Moto 360 golf

IMG_3491

IMG_3506About

Golf gek, houdt van gadgets en probeert altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste Golf Gear! Handicap 20. In de Tas: Taylormade RSI 1 4-PW, Cleveland 588 Forged Satin 56gr, Wilson Staff 8881 BLK putter, Wilson D100 Houten 3, Taylormade SLDR S 11 GR Driver, Wilson Staff FG TOUR M3 23gr hybride,


'Golf GPS: Moto 360 in combinatie met Golfshot Review' has 1 comment

 1. December 8, 2014 @ 21:19 De heer Stalig

  Gaaf! Ik heb nu een Bushnell Golf GPS horloge maar die ziet er uit als een goede vervanger om golf en fun te combineren!

  Reply


Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.