Golfbaan Naarderbos

Baanportret: Golfbaan Naarderbos

Op een zomerse zaterdagochtend rijden we richting Naarden om de eerste wedstrijd mee te spelen van de Jumbo 19-holes Zomer Tour van ANWB Golf op Golfbaan Naarderbos. Golfbaan Naarderbos kent een rijke geschiedenis aan overnames en veranderingen aan de baan. We hebben helaas nooit eerder op Golfbaan Naarderbos gespeeld, maar we hoorden van verschillende wedstrijdgenoten dat Naarderbos er in de positieve zin op vooruit is gegaan.

Golfbaan Naarderbos beschikt over een 18-holes Championship Course en een 9-holes Par-3 baan. Naarderbos is herkenbaar door de hoogteverschillen (met name op de tweede 9 holes lus) en de verschillende waterpartijen. Golfbaan Naarderbos ligt aan het Gooimeer en is goed bereikbaar vanaf bijvoorbeeld Utrecht en Amsterdam. Wanneer je komt aanrijden valt meteen één ding op: het clubhuis. Golfbaan Naarderbos beschikt over een prachtig clubhuis wat menig horeca gelegenheid in de buurt doet blozen. Het clubhuis ziet er van binnen en buiten spectaculair uit, wat onze verwachtingen alleen maar hoger maakte.

Naarderbos clubhuis

Oefenfaciliteiten

Golfbaan Naarderbos beschikt over prima oefenfaciliteiten. Er zijn meerdere chipping/putting greens aanwezig met handige targets. De driving range beschikt over meer dan genoeg plekken; buiten en binnen. Je slaat net als bij Landgoed Bergvliet af in naar het water, wat uiteraard een leuk effect geeft. De driving range is gesponsord door Nike Golf, alle faciliteiten liggen er dan ook erg netjes bij! De matten zijn van goede kwaliteit en de look en feel past in het totaalplaatje.

Driving range Naarderbos

Putting green

De Golfbaan

Golfbaan Naarderbos beschikt over een 18-holes Championship Course en een 9-holes Par-3 baan. De 18-holes baan is goed te onderscheiden in twee lussen; de eerste lus begeleid je door de bossen van Naarden, de tweede lus leidt je door de heuvels van Naarden. Heuvels in Naarden? Ja, Naarderbos is aangelegd op een oude vuilnisbelt, wat resulteert in flinke heuvels. De ondulatie is bijna vergelijkbaar met bijvoorbeeld Het Rijk van Nijmegen. Wanneer je niet zou weten dat je op een oude vuilnisbelt speelt, kom je hier nooit achter. Naast de baan lopen veel schapen wat een erg gezellig sfeer creëert.

Golfbaan Naarderbos

Naarderbos

We ervaarde Golfbaan Naarderbos niet als een baan waarvoor je een longhitter moet zijn om je par te maken. Veel spelers zullen dit als erg prettig ervaren! Naarderbos beschikt over een fijne combinatie van par-3 holes (langste hole 169m), rechte par-4 holes (langste 385m) en par-5 holes (langste 475m). Daarnaast zijn er genoeg dog legs waar een goede clubkeuze belangrijker is dan de harde eerste drive.

De baancondities waren fantastisch te noemen. Nou hadden we wel het geluk dat het de voorgaande week veel heeft geregend afgewisseld met de nodige zon. Wat wel opvalt is dat de greens erg snel zijn, een pitch vanaf 100 meter resulteerde al snel in een doorroller tot het einde van de green. Het is aan te raden om voor je ronde enige tijd op de oefengreens door te brengen om je putt snelheid hier op aan te passen. De greens zijn erg lastig te masteren, echter zijn ze wel altijd eerlijk. De greens zijn allemaal even snel wat zeker niet altijd het geval is bij andere golfbanen.

Mooiste Hole

Hole 9 en Hole 18 zijn beide er mooie en leuke holes om te spelen. Hole 9 is een bijna rechte Par-4. Bij Hole 9 dien je vanaf een eilandje af te slaan naar een smalle fairway omgeven door hoge bomen. Er is veel kans dat je je bal links het bos in slaat, of rechts in het water. Je clubkeuze is daarom erg belangrijk. Een houten-3 zal voor de meeste golfers de juiste keuze zijn.

Naarderbos hole 9

Hole 18 is een Par-4 dogleg waarbij de green “verdedigd” wordt door een waterpartij. Het is cruciaal om de eerste afslag goed in de bocht te slaan zodat je weinig last hebt van het water. Een afslag die teveel naar links afbuigt kan resulteren in een moeilijk tweede slag richting de green!

IMG_0621

Sfeer

De sfeer op Naarderbos is erg goed te noemen. De pro’s, marshalls, receptie en het restaurant personeel is/zijn erg vriendelijk en zijn welwillend om te helpen. Aangezien Naarderbos in het Gooi ligt zullen veel mensen al snel denken dat dit formele golfbaan is. Hier kan ik uit ervaring over zeggen dat dit niet zo is.

Restaurant/bar

Zoals we al eerder aangaven is het restaurant prachtig. De kaart is simpel maar doeltreffend en de drankjes zijn goed te betalen. In ‘The Clubhouse’ kun je terecht voor een heerlijke lunch of diner maar ook voor een gezellige borrel. Aan de ene zijde heb je uitzicht op het Gooimeer en aan de voorzijde van het restaurant, kun je zitten op het terras met uitzicht over driving range. Het terras is precies groot genoeg om veel mensen kwijt te kunnen, maar niet te rumoerig wordt.

Naaderbos restaurant

We hebben ons laten vertellen dat de inrichting van het restaurant is verzorgd door Corine Boon, die ervoor heeft gezorgd voor een fijne ambiance. De volledige menukaart is hier te vinden! Onze aanbeveling is de “Clubhouse Kip”.

Conclusie:

Naarderbos is een goede golfbaan om je zaterdagmiddag op te besteden. Naarderbos is spannend door het grote contrast tussen de twee lussen. Geen zin om helemaal naar Nijmegen te rijden om in de heuvels te spelen? Dan is Naarderbos een goed alternatief. Sommige holes zien er nog vrij nieuw uit en je kan zien dat hier nog aan gewerkt wordt. Over een aantal jaar zal alles 100% af zijn en zal deze baan ontbloemen tot één van de toppers van Nederland. Deze ambitie vloeit i.i.g. al af van het flamboyante clubhuis.

Naarderbos Golfbaan

IMG_0629

Naarderbos Golf

Naarerbos bordAbout

Golf gek, houdt van gadgets en probeert altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste Golf Gear! Handicap 20. In de Tas: Taylormade RSI 1 4-PW, Cleveland 588 Forged Satin 56gr, Wilson Staff 8881 BLK putter, Wilson D100 Houten 3, Taylormade SLDR S 11 GR Driver, Wilson Staff FG TOUR M3 23gr hybride,


'Baanportret: Golfbaan Naarderbos' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.