Golf Engeland

Golfen in Groot Brittannië

Groot Brittannië staat al sinds lange tijd op nummer 1 als het gaat om golf in Europa. De moderne golfsport, gespeeld over 18 holes, is ontstaan in Schotland, waar er halverwege de 15e eeuw voor het eerst over golf gesproken werd. De naam golf is een Schotse verbastering van het oud-Nederlandse woord colf, wat stok of knuppel betekent. Golf werd al snel een populaire sport in Schotland waar na de hype al snel overvloog naar de omringende landen. Groot Brittannië heeft om deze reden de rijkste golfhistorie van alle westerse landen!

Het is daarom ook niet gek dat veel golfers een golfreis boeken naar Engeland, Schotland, Ierland of Wales. Maar wat zijn nou de banen die je niet gemist mag hebben wanneer je een golf vakantie boekt naar Groot Brittannië ? Golf Nation zoekt het uit!

St-Andrews-Golf-Package1

Old Course, St. Andrews

Waar:                  St Andrews, Schotland
Green Fee:         100 -200 euro
Website:             http://www.standrews.org.uk/

Velen noemen St. Andrews de iconische plek waar golf is ontstaan. Op St. Andrews werden de belangrijkste regels van de moderne golfsport opgesteld en daar werd ook bepaald dat golf altijd over 18 holes gespeeld moet worden.Dit is dan ook de reden dat vele golfers vanuit heel de wereld naar St. Andrews vliegen om een rondje te spelen. Het is niet voor niets dat Tiger Woods st Andrews “ the Ultimate course”  noemt.  Jij en ik kunnen gewoon spelen op deze baan aangezien alle links open zijn voor reguliere spelers.

royal countdown

Royal County Down

Waar:                  Newcastle, Noord Ierland
Green Fee:         70 -200 euro
Website:             http://www.rwngc.org/

De Royal Countdown is een van de oudste golfclubs van Noord Ierland. Sinds 1889 schittert de Royal Countdown naast de Ierse Zee.  De golfclub heeft twee golfbanen die voldoen aan alle luxes die je je kan wensen.  The Championship links is enkel bedoelt voor de lage handicappers aangezien de bunkers geen genade kennen!  De Annesley Links zijn een stuk minder intimiderend en zijn daarom ook beter te bespelen onder de  hogere handicappers.  Beide banen delen een prachtig uitzicht over de Dundrum Bay.

Belfry

The Belfry

Waar:                  West Midlands, England
Greenfee:           40-200 euro
Website:             http://www.thebelfry.co.uk/

Diep in het platteland van North Warwickshire liggen de drie golfbanen van The Belfry. De pracht banen van de Belfry worden gezien als de beste van de wereld. De PGA National baan is de enige PGA baan van Engeland en de Brabazon wordt gezien als de grondlegger van de Ryder Cup. Dit klinkt uiteraard intimiderend maar de baan is goed te bespelen voor ieders niveau.

Golfen in Groot Brittannië is leuk voor spelers iedere handicap! Vliegtickets richting Londen of Newcastle zijn er al voor 50 – 100 euro dus dit mag geen belemmerende factor zijn. Een golftas inchecken is voor Flying Blue leden van KLM zelfs gratis! Vergelijk altijd de vliegticket prijzen naar Londen of een andere grote airport via een online vliegticket vergelijker voor de beste actuele prijzen!About

Golf gek, houdt van gadgets en probeert altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste Golf Gear! Handicap 20. In de Tas: Taylormade RSI 1 4-PW, Cleveland 588 Forged Satin 56gr, Wilson Staff 8881 BLK putter, Wilson D100 Houten 3, Taylormade SLDR S 11 GR Driver, Wilson Staff FG TOUR M3 23gr hybride,


'Golfen in Groot Brittannië' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.