Golf Ibiza

Golfen op Ibiza

Ibiza. Het eiland van de hippiecultuur, de eeuwig durende feesten en de schitterende baaitjes. Maar dan vergeten we nog 1 ding, de fantastische golfbanen. Strak groen gras en een aangenaam zonnetje, wat wil je nog meer?

Er zijn twee bekende golfbanen op Ibiza, Golf de Ibiza I en Roca Llisa, ook wel Ibiza II genoemd. Beide banen liggen in de gemeente Santa Eularia in het oosten van het eiland. Samen vormen ze een complex met 27 holes, 18 holes van Golf de Ibiza en 9 van Roca Llisa. Het is een par 72 baan met een afslagplaats. Deze baan van Golf de Ibiza wordt sinds 1991 bespeeld door competitieve spelers. Mannen leggen een afstand af van ruim 6 kilometer en de dames 5. De kleinere baan van Roca Llisa is wat meer ontspannen en geschikt voor iedereen die golfen leuk vindt. Sowieso kun je op het park lessen krijgen, in groepsverband of privé, op verschillende niveaus.

Ibiza

Het klimaat op Ibiza is perfect voor een golfvakantie. De banen zijn dan ook het hele jaar geopend. Water is er niet in overvloede op het eiland, daarom worden de banen bewaterd met gerecycled water uit de hoofdstad, Ibiza-stad. Hierdoor ben je er het hele jaar door van verzekerd dat het gras er perfect groen en strak bij ligt.

Vergeet niet, als je voor een golfvakantie op Ibiza kiest, om verder te kijken dan het groene gras. Het eiland heeft zoveel moois te bieden. De parelwitte stranden, de idyllische hippiedorpjes, de schitterende natuur, de Mediterrane keuken en natuurlijk ook het nachtleven. Al moet je daar wel mee uitkijken als je de volgende dag nog een aardig balletje wilt slaan 😉 Er zijn behoorlijk wat plekken op het eiland die op de lijst staan van UNESCO World Heritage, zoals ‘God’s Finger’ in de BenirrĂ s Baai.

Bekender nog zijn de historische Fenicische overblijfselen in Sa Caleta. Er zijn ook genoeg plekken die nog bedreigd worden door de bouw op het eiland, zoals het waterrijke natuurgebied Ses Feixes, dat inmiddels uitgeroepen is tot bedreigd gebied. Hierdoor is de kans groot dat er stappen worden ondernomen om het gebied te beschermen. Als je houdt van groen, en dat doe je als je dagen lang op een groen tapijt doorbrengt, dan moet je zeker even een dagje wegblijven van de golfbaan, om Ses Feixes te bezoeken en de rest van het eiland te verkennen. Het eiland wordt niet voor niks regelmatig bezocht door kunstenaars en filmmakers, het is echt een lust voor het oog.

Het golfresort van Ibiza is een privéclub, maar ook als buitenstaander kun je er heerlijk een balletje slaan. Het is wel belangrijk om van tevoren even te reserveren. Dat geldt natuurlijk ook voor de accommodaties.


Tagged: , ,


About

Golf gek, houdt van gadgets en probeert altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste Golf Gear! Handicap 20. In de Tas: Taylormade RSI 1 4-PW, Cleveland 588 Forged Satin 56gr, Wilson Staff 8881 BLK putter, Wilson D100 Houten 3, Taylormade SLDR S 11 GR Driver, Wilson Staff FG TOUR M3 23gr hybride,


'Golfen op Ibiza' has 1 comment

 1. March 19, 2014 @ 14:29 Olivia

  Dank je wel voor dit artikel, David.
  Ik kom al jaren op Ibiza, maar ging eigenlijk iut principe nooit golfen, omdat ik een golfbaan op een eiland met watergebrek eigenlijk ‘not done’ vond.
  Nu weet ik dank zij jouw artikel beter, en zal er deze zomer zeker een keertje heen gaan.
  Groetjes, Olivia.

  Reply


Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.