KLM Open

Het KLM Open

Het tweede weekend van September nadert en voor de golf-fans betekent dat maar één ding: het KLM Open wordt gespeeld. Als onderdeel van de European Tour is het KLM Open geliefd onder velen en trekt het bezoekers uit heel Europa. De populariteit van het KLM Open onder de Nederlandse fans bereikte afgelopen jaar zijn hoogtepunt toen Hollands huidige golftrots Joost Luiten er met de winst vandoor ging. Ontroerd nam hij zijn prijs in ontvangst en bedankte de menigte. Maar wat kunnen we dit jaar verwachten van het meest prestigieuze golftoernooi van Nederland?

De baan

Zo veranderlijk als de naam van het toernooi is (Dutch open, TNT Open, The Heineken Dutch Open etc.) is de locatie van dit toernooi dat ook. Vele banen hebben al dienst gedaan als locatie voor het KLM Open maar dit jaar wordt de strijd uitgevochten op de Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort. Deze prachtige linksbaan wordt veelal genoemd in “werelds mooiste golfbanen” lijstjes en is al meer dan 100 jaar oud (opgericht in 1910). De baan ligt op slechts anderhalve kilometer van het strand waardoor de wind absoluut een factor is waar rekening mee gehouden moet worden tijdens een ronde golf. Hopelijk hebben de spelers geoefend op een lage balvlucht want de winnaar mag een slordige 300.000 euro op zijn rekening bijschrijven.

De spelers

Uiteraard is titelverdediger Joost Luiten hier van de partij. Als enige Nederlander die ooit het KLM Open won bindt hij de strijd aan met een aantal grote concurrenten uit van de Europese tour. Naast Joost en Robert-Jan Derksen spelen ook Miguel Angel Jimenez, José Maria Olazábal en Deense Ryder Cup speler Thomas Björn mee voor de prijzen. Oud-winnaars Peter Hanson, David Lynn, Ross Fisher, Simon Dyson en natuurlijk Maarten Lafeber zijn ook van de partij.

Joost Luiten

De sponsoren

Naast hoofdsponsor KLM zijn er heel wat grote namen gekoppeld aan het toernooi. Zo zijn Deloitte en ABN-AMRO de partners en haakt nieuwkomer American Express aan als sponsor die al met KLM verbonden zijn via de Flying Blue American Express Card.

Naast bovengenoemde en vele anderen zijn ook BMW en Warsteiner sponsor van het KLM Open. De twee Duitse partijen zijn wellicht meteen ook de twee meest nuttige sponsoren. Zo bouwt Warsteiner een exclusieve lounge op tijdens het toernooi om in het KLM Open Village iedereen te voorzien van een ijskoud drankje en stelt BMW een gloednieuwe BMW i8 beschikbaar, mocht er iemand een hole-in-one slaan op de 17de hole.

BMW I8

De sfeer

Het KLM Open is een toernooi vol spanning en een plaats waar sport en passie samen komen. Om die reden is het een groot plezier om als bezoeker te komen kijken. Rondom het toernooi is er van alles te doen en zien. Niet voor niets worden de ondersteunende faciliteiten ook wel het KLM Open Village genoemd. Hier staan verschillende golfmerken met demo stands, is er genoeg te eten en drinken en biedt een groot terras aan wat grenst aan de golfbaan.

Al met al reden genoeg om een keer een bezoek te brengen aan een minder breed uitgemeten stukje Hollandse glorie. En mocht Joost het niet voor elkaar krijgen zijn titel te verdedigen, dan drinken we een ijskoude Warsteiner op het terras en genieten van het spel wat deze briljante spelers voor ons gaan neerzetten.

Photo Credits
[1] iFly Photography
[2] Joostluiten.com
[3]] bmw.nl


Tagged: , ,


About

Mede-oprichter en schrijver voor Golfnation.nl. Inmiddels al bijna twee jaar zeer intensief bezig met golf en alles er omheen. Handicap 13. In de tas: Callaway XR Driver + 3 Wood Titleist 913H 19 + 21 degree hybrid Callaway XR irons 5 t/m pw Titleist SM5 50, 54 & 60 degree Odyssey Works Versa #1


'Het KLM Open' has 1 comment

  1. September 3, 2014 @ 20:08 Win 2 Warsteiner VIP tickets voor het KLM Open | Golf Nation

    […] En Misschien scoor jij 2 Warsteiner VIP tickets voor het KLM Open! […]

    Reply


Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.