Landal Ooghduyne

Landal Beach Resort Ooghduyne

Als je op een golfbaan gaat spelen die ver van huis ligt is het aan te raden om in de buurt te overnachten. Niet alleen scheelt het een lange terugreis nadat je al een hele ronde gelopen hebt, het kan meteen een gezellig vriendenuitje worden. Aangezien de wortels van Golf Nation in Breda liggen, bood Landal Beach Resort Ooghduyne ons de luxe aan van een overnachting na het reviewen van de naastgelegen Golfbaan Ooghduyne.

In dit portret vertellen wij over onze ervaring bij deze locatie van Landal en laten we een mooi alternatief zien voor een hotel na je ronde golf.

Entree

Een lange oprijlaan volgt na de mooie poort, waar het bord aangeeft dat we zijn aangekomen bij Landal Beach Resort Ooghduyne. We rijden langs de hekken rondom de “familie golfbaan”, waar de afstanden maximaal twintig meter bedragen, en zien in de verte de 9 holes vlaggen van Golfclub Ooghduyne wapperen. Nog iets verder vinden we de receptie te midden van een speeltuin, fietsenstalling en een mooi terras. Eenmaal binnen wordt duidelijk dat dit park voor ieder wat wils biedt.

360 graden panorama

De promotie van de naastgelegen golfbaan pronkt in de lobby, de bowlingbaan is klaar voor gebruik, een binnenspeeltuin geeft mogelijkheden bij slecht weer en de overdekte brasserie “Sandz” is klaar om ons te ontvangen. Na een vrolijke ontvangst en heldere instructies zoeken wij onze weg naar het verblijf voor dit weekend.

Landal Oogduyne entree

Accommodatie

Net voor we ons huisje bereiken komen we voorbij de tee-boxen van de 7de hole. Twee zenuwachtige spelers leggen de bal nog even goed neer en kijken bibberend naar de grote waterpartij die ze voor zich hebben. We rijden rustig door en horen in de verte nog een kleine plons als we even later de auto uitstappen bij onze twee-onder-één-kap villa.

In de voortuin vinden we een klein zitje om de laatste zonnestralen nog mee te pikken en lopen door naar het huis. Eenmaal binnen zien we een grote open woonkamer met een hoog plafond en een ruime keuken om de hoek. Leren banken en stoelen vormen het centrum van de woonkamer en bevinden zich net naast een schuifpui die toegang biedt tot de achtertuin. Het huis is compleet uitgerust met twee badkamers, drie slaapkamers, volledig uitgeruste keuken (incl. vaatwasser) en een terras in de achtertuin.

360 graden panorama

Naast onze villa voor zes personen biedt Landal accommodaties voor groepen van twee tot tien personen. In de vorm van een appartement, villa of één van de prachtige strandhuisjes. Laatstgenoemde ontving dit jaar zelfs een Zoover award. Alle accommodaties zijn van alle gemakken voorzien en zijn ontworpen voor een heerlijke vakantie-ervaring.

Landal Ooghduyne uitzichtLandal Beach huisje

Faciliteiten

Voor ons was eigenlijk maar één faciliteit een punt van attentie tijdens ons bezoek: de golfbaan. Ons huisje lag zo dicht aan deze baan dat we vanuit de voortuin onze collega-golfers konden aanmoedigen. Maar naast de golfbaan kent het park nog veel meer faciliteiten wat je verblijf tot een plezierige ervaring maakt. Het overdekte zwembad betekent gegarandeerd plezier voor de kinderen (en de rest van de familie). Voor de beginnend golfers is er een midgetgolfbaan, direct gelegen aan de tennisbaan. Er is in alle huisjes gratis internet aanwezig wat goed van pas komt bij het winkelen in de online supermarkt. Daarnaast biedt het park een Restaurant / Brasserie die voor lunch en diner geopend is.

Tennisbaan Landal Ooghduyne Brasserie menu

Het park ligt op een paar kilometer van het strand waardoor deze zowel met de auto, fiets als te voet is te bereiken. Daarnaast liggen de plaatsen Callantsoog en Den Helder op respectievelijk 7 en 8 kilometer afstand wat mogelijkheden biedt voor een bezoekje op de fiets.

360 graden panorama

Golfbaan Ooghdyne

Conclusie

Als we even terug gaan naar de oorsprong van onze reis (overnachten na een zonnige ronde golf) kunnen we concluderen dat Landal Beach Resort Ooghduyne een perfecte oplossing biedt. Persoonlijk vind ik het heerlijk om in huiselijke sfeer te genieten van een biertje in de achtertuin waar je alle mogelijkheden hebt voor wat betreft eten, uitgaan of een borrel drinken. In een hotel ben je vaak toegewezen op een restaurant waar je hier zelf iets klaar kan maken.

De mogelijkheden van het park vragen eigenlijk om een langer verblijf dan een weekend. Voor goed en slecht weer, veel of weinig mensen: dit park biedt voor ieder wat wils. Daar mag nog aan toegevoegd worden dat de bedden heerlijk slapen en dat een koud biertje in je eigen tuin prima smaakt als de zon schijnt. De volgende keer hopen we er een nachtje of twee aan vast te plakken, maar we komen graag nog een keer terug op dit heerlijke park.

Brasserie terras duinenStrand oogduyneAbout

Mede-oprichter en schrijver voor Golfnation.nl. Inmiddels al bijna twee jaar zeer intensief bezig met golf en alles er omheen. Handicap 13. In de tas: Callaway XR Driver + 3 Wood Titleist 913H 19 + 21 degree hybrid Callaway XR irons 5 t/m pw Titleist SM5 50, 54 & 60 degree Odyssey Works Versa #1


'Landal Beach Resort Ooghduyne' have 3 comments

 1. May 26, 2014 @ 11:21 Golfbaan Ooghduyne Julianadorp | Golf Nation

  […] Ooghduyne, gelegen aan het gelijknamige Landal park, was het toneel voor mooie ronde golf. De weergoden waren ons goed gezind met heerlijke zon en een […]

  Reply

 2. May 28, 2014 @ 16:12 Fam. Berends

  Fantastische foto’s mannen! Ik heb Ooghduyne op mijn potential lijstje gezet voor deze zomer met de kids!

  Reply

 3. August 31, 2014 @ 11:55 Laurens

  Veel plezier Familie Berends, hoop dat jullie zijn gegaan en ben benieuwd naar jullie ervaringen!

  Reply


Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.