Rory McIlroy

McIlroy tekent contract bij Nike

De 23-jarige topgolfer heeft een contract getekend bij Nike voor 10 jaar. Het lijkt erop dat Tiger Woods afstand zal moeten doen van zijn toppositie bij Nike en genoegen moet nemen met een tweede plek achter koning Rory. De jonge Noord-Ier kan zo’n 250 miljoen dollar verdienen met dit contract waarvan 200 miljoen gegarandeerd is en de rest afhankelijk zal zijn van bonussen.

Golden boy McIlroy wordt met dit contract de op een na best betaalde Brit ooit. Rory moet nog steeds buigen voor David Beckham die voor rivaal Adidas nog gemiddeld 46 miljoen dollar per jaar binnen harkt. Het eerste gedeelte van zijn riante salaris mocht Rory al ophalen na de opname van de nieuwe Nike commercial waarin hij het opneemt tegen Tiger.

De switch naar Nike betekent uiteraard ook dat McIlroy vanaf nu met Nike clubs zal gaan spelen. Zijn Titleist clubs, die in vijf jaar tijd alleen in Amerika al voor 8 miljoen dollar aan prijzengeld opleverden, kunnen dus de kast in. Of deze switch ook qua materiaal goed uitpakt voor McIlroy is nog maar de vraag, maar mocht het mis gaan kan hij in ieder geval in extreme luxe nadenken over zijn overstap naar Nike.

Meer info over Nike golfproducten is te vinden in de NikeStore


Tagged: ,


About

Golf gek, houdt van gadgets en probeert altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste Golf Gear! Handicap 20. In de Tas: Taylormade RSI 1 4-PW, Cleveland 588 Forged Satin 56gr, Wilson Staff 8881 BLK putter, Wilson D100 Houten 3, Taylormade SLDR S 11 GR Driver, Wilson Staff FG TOUR M3 23gr hybride,


'McIlroy tekent contract bij Nike' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.