MyMyjoys

Myjoys

We zien het op de tour, we zien het in de bladen en we zien het in golfwinkels: felle kleuren en een wat meer casual kledingstijl is momenteel volledig geaccepteerd en daarnaast ook nog eens erg trendy. In deze revolutie in golfkleding loopt Rickie Folwer voorop, met volledig op kleur gecoördineerde outfits en een altijd matchende pet.

Het enige wat bij een hippe outfit dan nog ontbreekt zijn de net zo hippe golfschoenen, want laten we eerlijk zijn: golfschoenen zijn over het algemeen niet heel erg spannend. Een aantal grote golfmerken (die toevallig ook sneakers maken) hebben hierop ingespeeld door hun sneakers om te toveren in volwaardige golfschoenen. Adidas heeft nu de samba sneaker in een golf-versie, Nike kwam met hun ‘Nike Dunk’ lijn en Puma heeft ook een heel scala van hun normale sneaker veranderd in golfschoenen.

Maar wat moet je dan als je een fabrikant bent van golfschoenen en niet de beschikking hebt over de meest hippe schoen waar alleen nog een  stel goede noppen onder gezet moet worden? Gelukkig voor de golfwereld wist FootJoy het antwoord op die vraag: je doet er nog een schepje bovenop! Je laat dan je klant gewoon zijn eigen ideale golfschoen ontwerpen.

Je begint met het kiezen van een basisschoen op de website. Voor heren en dames zijn er verschillende basisschoenen om uit te kiezen, maar daar horen ook verschillende prijzen bij:

SoortPrijs
Lopro€ 159.-
Contour€ 179.-
Dryjoys€ 219.-
Icon€ 299.-

Vanaf dat punt is het de beurt aan je creativiteit om zijn gang te gaan. Bijna alles aan de schoen is namelijk aan te passen aan jouw voorkeur. Elk gedeelte van de schoen krijgt zijn eigen kleur (wat volgens FootJoy meer dan 350.000 combinaties oplevert) en elke schoen is nog naar eigen wens te personaliseren. Je kan bijvoorbeeld op één of beide schoenen je initialen, de vlag van je land, je sterrenbeeld in chinees schrift of gewoon het FootJoy logo laten borduren.

Is het een mooie actie? Ja! Is het een goed antwoord op het huidige aanbod aan golfschoenen? Zeker! Is het een beetje overdreven? Misschien wel, maar het is vooral geweldig dat FootJoy nu aan de klant overlaat hoe zijn schoenen eruit precies uit gaan zien. En voor een paar tientjes bovenop de verkoopprijs heb je al precies wat je wilt, in plaats van een standaard witte of zwarte golfschoen die we toch nog steeds erg vaak zien.

Binnenkort krijgen wij bij Golfnation ons eigen paar Myjoys binnen en tegen die tijd zullen we een review schrijven over de verwachtingen die wij hadden en of de Myjoys daaraan hebben voldaan. Voor nu is het afwachten, maar als je een paar minuten hebt en toevallig ook toe bent aan nieuwe golfschoenen, ga dan zelf vast aan de slag om jouw favoriete creëren op: http://www.footjoy.co.uk/myjoys/. Geen behoefde aan gepersonaliseerde Myjoys? Jumbo Golfwereld heeft een groot Footjoy assortiment .About

Mede-oprichter en schrijver voor Golfnation.nl. Inmiddels al bijna twee jaar zeer intensief bezig met golf en alles er omheen. Handicap 13. In de tas: Callaway XR Driver + 3 Wood Titleist 913H 19 + 21 degree hybrid Callaway XR irons 5 t/m pw Titleist SM5 50, 54 & 60 degree Odyssey Works Versa #1


'Myjoys' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.