467285857

Play Like A Pro: de zelflerende golfinstructiesite

Altijd en overal ter wereld golfles in het Nederlands op de computer, tablet of telefoon. Dat is het idee van Play Like A Pro. De website met jaarlijks meer dan 100 golfinstructievideo’s is gisteren officieel gelanceerd. “Op deze manier bedienen we de 380.000 golfers in Nederland op maat. Ze krijgen les nemen wanneer ze willen en vooral ook waar ze willen,” aldus de initiatiefnemers Bram Kersten en Etienne Verhoeff.

Uit onderzoek van het NVG en NGF in 2013 blijkt dat bijna 72 % van de golfers geen lessen volgt. De voornaamste redenen is het gebrek aan tijd en de hoge kosten. ‘’Play Like A Pro neemt de twee belangrijkste redenen om geen les te nemen weg. Je kan de video’s in je eigen tijd bekijken en bovendien kost een jaarabonnement zestig euro. Dat is net iets meer dan een golfles. Bovendien spelen we in op de huidige trends. We hebben de bestaande video-instructiefilms bekeken en daar viel ons een aantal zaken op, ’’vertelt Verhoeff.
‘’De meeste video’s duren te lang,’’ vult Kersten aan. “Als videoproducent weten we dat mensen op internet maximaal 1 tot 2 minuten naar een video kijken. Daarnaast is er in de meeste video’s weinig aandacht voor elementen als de stand van het clubblad, positie van de handen en de swing. Het wordt wel gezegd, maar ze laten het niet zien. Zo ontstond het idee van een zelflerende golfinstructie site,’’ vult Kersten aan.

‘’De golfwereld is toe aan vernieuwing’’

Professionals
Omdat de site Play Like A Pro heet, wilden Verhoeff en Kersten professionals die op de Europese Tour spelen als docent op de site. Kyra van Leeuwen en Inder van Weerelt zijn de eerste pro’s die de videos maken. Van Leeuwen speelde jarenlang op de European Ladies Tour en won toernooien op de Banesto Tour in Spanje. Inder van Weerelt speelde dit jaar nog op het KLM Open en was de laatste jaren actief op zowel de Europese als de Challenge Tour. De pro’s zijn enthousiast over Play Like A Pro ‘’De golfwereld is toe aan vernieuwing. De filmpjes van Play Like A Pro zijn laagdrempelig. Geschikt voor iedereen, jong, oud, beginner of gevorderde, elke golfer heeft wel een verbeterpunt en kan hier direct mee aan de slag,’’ voegt de 28 jarige Van Leeuwen toe.
‘’We willen de Nederlandse golfers stimuleren om beter te worden. Het niveau van de Nederlandse golfer ligt niet heel hoog en dit is een gemiste kans,’’ vertelt Van Weerelt.

Play Like a pro

Concurrentie
‘’Of we een concurrent worden van de lessen die op de golfclubs gegeven worden? Absoluut niet,’’ benadrukt Verhoeff. ‘’De instructiefilmpjes zijn natuurlijk niet hetzelfde als een les op de golfbaan. Zo geven wij een korte uitleg, maar de golfers krijgen geen feedback, dat doet een golf pro op de baan wel. De video’s zouden als ondersteuning voor lessen kunnen worden gebruikt. Of juist stimuleren om toch een les te nemen op de golfclub.’’

Naast al deze onlinelessen zal Play Like A Pro in de toekomst ook aandacht besteden aan de gezondheid. ‘’Blessures komen bij elke sport voor. Fysiotherapie en mentale coaching worden daarom niet overgeslagen. We willen de golfers een totaalpakket bieden,’’ aldus Kersten.
Play Like A Pro werkt met jaar- en maandabonnementen. Voor €60,- per jaar of €6.99 per maand krijgen golfers tot de database met filmpjes. We beginnen met tien tot vijftien video’s maar zullen iedere week nieuwe tips en lessen toevoegen. Op deze manier kan men waar en wanneer dan ook instructielessen volgen.About

Golf gek, houdt van gadgets en probeert altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste Golf Gear! Handicap 20. In de Tas: Taylormade RSI 1 4-PW, Cleveland 588 Forged Satin 56gr, Wilson Staff 8881 BLK putter, Wilson D100 Houten 3, Taylormade SLDR S 11 GR Driver, Wilson Staff FG TOUR M3 23gr hybride,


'Play Like A Pro: de zelflerende golfinstructiesite' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.