Golfbaan Price d'eau

Prise d’eau Golf

Hoewel het al eind Maart is als we richting golfbaan Prise d’eau rijden weigert de zon nog steeds door te breken. En terwijl half Nederland alvast paaseieren aan het schilderen is, gebruiken wij de eerste dag van het paasweekend om deze golfbaan aan een beoordeling te onderwerpen. Door de kaal ogende weilanden vinden we onze weg naar Prise d’eau golf te Tilburg.
Het feit dat het weer grauw is neemt niets af aan het prachtige clubhuis wat ongetwijfeld vroeger een oude boerderij geweest moet zijn. Een ruim gebouw met een chique rieten dak biedt ruimte voor een mooie open receptie (inclusief golfwinkeltje) en het restaurant.

Oefenfaciliteiten

Na een warm ontvangst door de vriendelijke receptiemedewerkers vinden wij onze weg naar de driving range, waar we heerlijk uit de wind gebruik maken van de gratis range-ballen. Wanneer je een starttijd hebt geboekt zijn de driving range ballen complimentary. De ruim opgestelde driving range biedt plaats aan 24 golfers om goed op te warmen voor hun ronde. Het feit dat de ballen gratis zijn speelt toch enigszins mee in de beslissing om toch nog even je korte spel te oefenen en 15 pitches te  mikken op de uitgestalde targets op deze driving range.
Daarnaast bieden drie ruime putting-greens met aangrenzende bunkers de mogelijkheid om de aller kortste afstanden nog even te oefenen waar na het toch tijd is om ons te melden op de eerste tee.

Prise D Eau

Driving Range Prise d'eau

Driving Range Prise d'eau

Baanontwerp

Prise d’eau golf beschikt over een 27-holes golfbaan die is opgedeeld in drie keer een 9-holes baan; de Blaak, de Sijsten en de Leij. Dit geeft elke golfer de mogelijkheid om zijn 18-holes ronde op verschillende manieren in te delen, wat een fijne afwisseling kan betekenen op je vaste ronde.
golfbaan prise d'eau

Vanaf de eerste tee zien wij tot onze opluchting een relatief ruime fairway, wat ook geldt voor het merendeel van de andere van de holes. Wat de baan verder kenmerkt is dat de omgeving prachtig is. Het feit dat een snijdende wind dwars door de meeste lagen van onze golfoutfit giert kan niks afdoen aan de heerlijke omgeving waar we ons op dat moment bevinden. Zelfs op een grauwe dag zien de bossen er schitterend uit en na een zeer koude periode met veel vorst is de baanconditie opmerkelijk goed te noemen. Je ontkomt er niet aan om jezelf af te vragen hoe schitterend het moet zijn om op een warme lentemiddag op deze baan door te brengen.

Een ander pluspunt van deze baan is het feit dat hoog gras nauwelijks aanwezig is. Naast de fairways ligt natuurlijk een stukje rough, maar gaat al snel over in bos. Hoewel een onnauwkeurig schot in de bossen kan belanden, is je golfbal altijd goed terug te vinden (op de incidentele bal-in-het-konijnenhol-schot na dan..). Iets wat hogere handicappers zeker aan zal spreken. De lagere handicappers zullen de uitdaging vinden in de lengte van de relatief lange holes.

Mooiste holes

prise d'eau

De 6de hole van golf-lus ‘de Sijsten’ is een par 4 van 285 meter (st. mens tee) en lijkt eenvoudig vanaf de teebox. Een goede afslag en een pitch moet genoeg zijn om je bal op de green te krijgen. Na een prima tee shot bleef er ook voor ons nog een pitch over. Die moest echter wel even over een heuveltje geschoten worden en bij gebrek aan zicht zijn we toch maar even gaan kijken naar de ligging van de green. Deze bleek op dat moment omgeven door bunkers waardoor deze ‘eenvoudige’ par 4, toch iets moeilijker bleek dan van te voren gedacht. Mooi, hoe een hole je kan misleiden.

De absolute winnaar van de mooiste hole van Prise d’eau wedstrijd is met recht de derde hole van ‘de Blaak’. Een ogenschijnlijk kaarsrechte par 5 van 469 meter (st mens tee). Wat deze hole zo mooi maakt is het aangrenzende bos. De weg naar de vlag is redelijk lang maar onderweg loop je langs een schitterend bos waar de hazen nog snel wegrennen als je dichterbij komt. Maar wat we achter- en rondom de green aantroffen leek wel op een bos uit een boek. In een woord schitterend.

hole-3-par-5

Hole 3: de Blaak

hole-6-par-4

Hole 6: de Sijsten

 

Sfeer

De sfeer is met recht oud Brabants te noemen. Het restaurant is daar het mooiste voorbeeld van; sfeervolle inrichting met oud hout biedt ruimte aan de hardop lachende gasten die we daar aantroffen. De sfeer is met name ontspannen en vriendelijk. Ook buiten waar het terras helaas in de kou moest staan in afwachting van de eerste warme dag van het jaar is het makkelijk om een voorstelling te maken van een beladen terras. En ondanks het slechte weer klinken de klanken van ontspannen Cubaanse muziek uit de boxen. De ontvangst was hartelijk, het horeca personeel vriendelijk en de caddy-master was een uiterst sympathieke heer op leeftijd.

Catering

Zoals menig golfbaan biedt ook Prise d’eau golf de mogelijkheden om op elk moment van de dag een hapje of een drankje te nuttigen. Koffie met taart in de ochtend, een goed belegd broodje in de middag en zelfs een warme hap in de avond. De horeca op Prise d’eau golf is uitbesteed aan een externe partij waardoor de kaart vaak vernieuwd wordt en uitermate volledig te noemen is. Met ruime keuze mogelijkheden doet de horeca van deze golfclub niet onder voor een gemiddeld restaurant. Tevens zijn de prijzen prima te noemen voor een restaurant van dit kaliber.

Prise D' eau clubhuis    bar prise

Greenfee

Crayestein GolfMa t/m DoVr t/m Zo
Feestdagen
Bezoeker€ 50,-€ 60,-
Introducé€ 35,-€ 40,-
Jeugd€ 25,- € 30,-
  • Golfschoolleden € 6,00 korting
  • Wintergreens € 7,50 korting*

Extra;

ExtraPrijs
Complete golfset 18 holes€ 30,-
Complete golfset 9 holes€ 17,50
Buggy 18 holes€ 25,-
Buggy 9 holes€ 15,-
Trolley€ 7,50

Conclusie

Een prachtige omgeving met een baan lay-out die velen aan zal spreken, dat is Prise d’eau. Combineer dat met goede (gratis) oefenfaciliteiten en je hebt een complete golfervaring. De bosrijke omgeving zorgt voor het gevoel dat je er echt even tussenuit bent en dat alles kan je afsluiten met een drankje in de gezellige horeca van Prise d’eau. Deze golfbaan biedt een totaalplaatje dat vele golfers aan zal spreken. Dus zoek je een baan om eens te variëren van je reguliere, of ben je op zoek naar een prima thuisbasis om jouw golf-ei in kwijt te kunnen, dan zal Prise d’eau je niet teleur stellen!

Contact

Prise d’eau
Gilzerbaan 400
5032 VC Tilburg
Tel: +31(0)13-4628200
www.prisedeau-golf.nl

Nabij Prise d’eau Golf

hotelVan der Valk Hotel Gilze-Tilburg | afstand: 4 km | Met 210 comfortabele hotelkamers en suites heeft Hotel Gilze-Rijen voor elke overnachting de juiste kamer.  Hotel Gilze-Rijen biedt ook verschillende golfarrangementen aan!

 

Prise d'eau1    Prise d'eau2

Prise d'eau3    Prise d'eau4About

Mede-oprichter en schrijver voor Golfnation.nl. Inmiddels al bijna twee jaar zeer intensief bezig met golf en alles er omheen. Handicap 13. In de tas: Callaway XR Driver + 3 Wood Titleist 913H 19 + 21 degree hybrid Callaway XR irons 5 t/m pw Titleist SM5 50, 54 & 60 degree Odyssey Works Versa #1


'Prise d’eau Golf' has 1 comment

  1. April 22, 2013 @ 06:12 Ingrid Derksen

    Ik sluit me volledig aan bij het verslag van Laurens. Ook ik vind prise déau een prachtige baan met een goede horecagelegenheid Gr.

    Reply


Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.