Myjoys

Review: Footjoy Myjoys

Alweer een paar weken geleden blogde ik over de revolutie in golfschoenen: de myjoys van hét golfschoenenmerk Footjoy. Kort samengevat: sinds kort kan je op internet je eigen schoen samenstellen die een paar weken later af te halen is bij je lokale golfwinkel. De keuze is reuze en dat geeft leuke, gekke, hippe of klassieke combinaties maar het is vooral jouw eigen schoen.

Op de website zie je vooral een goed en helder weergegeven voorbeeld van de schoen die je gaat bestellen maar hoe dat zich vertaald als ze bij je ze in handen hebt is altijd een verrassing. Dus om een eerlijk beeld te geven over deze innovatie in golfschoenen moest ik toch echt een paar Myjoys in handen krijgen. Nu is het moment daar, de schoenen zijn binnen en worden ze onderworpen aan een streng maar rechtvaardig oordeel:

Ten eerste, de kleuren. Die zijn in één woord fantastisch. De kleur is identiek aan de kleur die je kiest op de website en voorkomt dus dat je bij je eerste aanblik denkt: “hmm.. dit is het toch nét niet”. Felle kleuren springen (Zie ook mijn oranje), het wit is helder en steekt perfect af tegen de zwarte zool. En dat is meteen een hele geruststelling, want als je gaat voor een vreemde kleurencombinatie of juist een kleur heel erg mooi vindt is het belangrijk dat deze wel precies zo zijn op de schoen zelf. 1 – 0 voor de Myjoys.

MyjoysEn dan het hoogtepunt van personaliseren: de initialen en logo op de schoen. Ik heb gekozen voor mijn initialen en de Nederlandse vlag en ik kan niet zeggen dat ik daar spijt van heb. Beide zijn op de schoen geborduurd en zien er netjes uit. Toegegeven: het kan nog een klein beetje strakker maar op een halve meter afstand zie je daar al helemaal niks meer van. 2 – 0 voor de Myjoys. Mocht je dit trouwens net een tikje te ver gaan, het is ook mogelijk om slechts op één schoen of op geen van beide een persoonlijk borduursel te plaatsen.

Net op het moment dat je klaar bent met het bewonderen van je eigen creatie, kan het je niet ontgaan dit ook nog eens een heel erg goed paar schoenen is. De zool is stevig en robuust en geeft ontzettend veel steun wat iedereen goed kan gebruiken bij een rondje golf en het waterdichte leer en naadwerk houdt je voeten ook nog eens droog. Het leer vormt mooi om je voeten naar mate je ze langer draagt en dat maakt de Myjoys vanaf dat moment jouw absolute ideale schoen. 3 – 0 voor de Myjoys.

Als je de Myjoys goed onder de loep neemt merk je dat er eigenlijk weinig nadelen kleven aan het bestellen van je gepersonaliseerde schoenen. Het kost wat, dat is waar, maar dat kosten schoenen van FootJoy altijd. Het personaliseren kost maar (gemiddeld) € 20,- meer dan dezelfde schoen rechtstreeks uit de winkel. En als het enige nadeel dat dan overblijft, is dat je er een week of 3 of 4 op moet wachten, zijn er eigenlijk weinig redenen om deze schoenen niet te overwegen. Wil je ook een gepersonaliseerde golfschoen van Footjoy? Creëer en plaats je bestelling op de Footjoy MyJoys site.

MyJoysMyJoysAbout

Golf gek, houdt van gadgets en probeert altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste Golf Gear! Handicap 20. In de Tas: Taylormade RSI 1 4-PW, Cleveland 588 Forged Satin 56gr, Wilson Staff 8881 BLK putter, Wilson D100 Houten 3, Taylormade SLDR S 11 GR Driver, Wilson Staff FG TOUR M3 23gr hybride,


'Review: Footjoy Myjoys' have 2 comments

  1. January 6, 2014 @ 20:19 Golfschoenen Koopgids • Informatie over heren en dames golfschoenen

    […] ontwerpen voor slechts twee tientjes extra. Bekijk voor meer informatie de review van mijn eigen MyJoy schoenen, inclusief geborduurde initialen en […]

    Reply

  2. February 11, 2015 @ 20:01 Joep

    Binnen 6 maanden na eerste gebruik zat er een scheur in het bovenleer van de Footjoy schoen. Teleurstellend natuurlijk. De echte teleurstelling was echter de wijze waarop FootJoy en Acushnet geen enkele verantwoordelijkheid namen voor dit euvel en de garantietermijn van 1 jaar volledig aan de (golf)laars lapten, Dat iedere vorm van klantgerichtheid ontbrak, was een bijkomstigheid.

    Reply


Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.