DSC_0155

Rustig reizen met Travel Light

Twee weken terug was het eindelijk weer eens tijd voor de mooiste bijkomstigheid van schrijven voor een golfblog: we gingen op reis! Nou is golfen in het buitenland altijd al een leuke afwisseling van de Nederlandse banen, maar golfen in zonnig Portugal terwijl het regent in Nederland geeft toch nog wat extra.

Een lang weekend in de Algarve stond voor de deur en dat is toch altijd een beetje spannend. Niet om Portugal. Maar wel om het moment dat je je geliefde golfclubs overdraagt aan de bagage-afhandeling van het vliegveld. Daarom verstuurde ik mijn clubs dit keer met behulp van Travel Light. Mijn ervaring hiermee en hoeveel plezier mij dat oplevert, lees je natuurlijk bij Golf Nation.

(Meer over de werkwijze van Travel Light lees je op www.travel-light.nl en hier)

Voor vertrek

Nadat ik mijn gegevens heb ingevuld op de website van Travel Light krijg ik een welkomstpakket opgestuurd. Dit pakket bevat niet alleen de doos waar mijn tas straks in verstuurd wordt, maar ook alle benodigde reispapieren, adreslabels, boodschap voor de ontvanger wat er met de tas moet gebeuren en niet geheel onbelangrijk: een  “breekbaar” sticker! De doos vouw ik uit en tape ik van onder dicht. Ik zet mijn tas er in en zie tot mijn verbazing dat er niet alleen nog veel ruimte aan de zijkant van mijn tas is, maar ook nog bovenin. Normaal gebruik ik een backbone als ik mijn tas incheck op een vlucht, maar dat is in dit geval niet nodig. Je tas blijft gewoon rechtop staan in de doos en deze is stevig genoeg om nog gewicht te dragen dat er eventueel bovenop wordt gezet tijdens het transport. Ik was altijd fan van Tetris dus het zo efficiënt mogelijk inpakken van deze doos is voor mij een feest. Een tip: als je driver en/of houten 3 een clubhoofd heeft dat eraf kan is dit een aanrader voor nog meer ruimte in de doos. De clubhoofden van mijn driver en houten 3 stop ik tussen de andere clubs, veilig ingepakt in de headcovers. Naast mijn golftas en 14 golfclubs is er in de tas nog genoeg ruimte voor golf- en casual kleding, genoeg golfballen, tees, toilettas, golfschoenen, slippers, petjes en toch nog maar wat extra ballen voor het geval dat de Portugese banen uitdagender zijn dan verwacht.

Als je met Travel Light reist vul je van tevoren je voorkeursdatum in voor het ophalen van je set. Je hoeft dan alleen te zorgen dat je pakket kan worden opgehaald in het afgesproken tijdvak. Ik koos ervoor om mijn tas thuis op te laten halen, maar bij nader inzien was het natuurlijk veel makkelijker om mijn werkadres op te geven als adres en de doos bij de receptie neer te zetten.

TIP: Maak een foto van het adreslabel dat je op de doos plakt. De code die hier op staat is je Track & Trace code op de website van TNT.

 

Tijdens de reis

Het voelt eerlijk gezegd nogal vreemd om de luchthaven binnen te lopen met alleen een rugzak. Terwijl mijn collega zijn tas meesleept naar de incheckbalie haal ik nog even rustig een kop koffie. Hij staat al een kwartier in de rij achter een gezin met drie kinderen, vijf koffers en twee kinderwagens. Dit is het moment dat ik me voor het eerst bewust ben van de luxe van Travel Light. Laten we eerlijk blijven: je moet nog steeds wachten tot je vlucht vertrekt. Maar zonder bagage loop je in één keer door naar de gate en ik wacht nog steeds liever met een dubbele espresso en een krantje dan in een rij met licht oververmoeide ouders en drie hyperactieve kinderen die om me heen rennen. Nu ik toch zit check ik even de status van mijn zending en zoals beloofd is mijn tas al aangekomen op de plaats van bestemming, keurig voor getekend en in ontvangst genomen door Paulo. Met een gerust hart stap ik het vliegtuig in en drie uur later landen we op het vliegveld van Faro.

Als ik ergens een hekel aan heb is het om te wachten op mijn bagage bij de bagageband. Daarom koos ik ervoor om mijn collega achter te laten en vast de huurauto op te gaan halen. Het is al avond en de balie bij het autoverhuur wordt niet erg ruim bezet. Het tempo waarop gewerkt wordt in Portugal draagt ook al niet bij aan een vlot verloop van de hele situatie en het duurt dan ook niet lang voor er een goede rij achter me staat met mensen die wél op hun bagage moesten wachten. Nog weer wat later komt ook mijn collega aangelopen met zijn golftas, die niet bij de oddsized bagageband werd afgeleverd maar gewoon bij alle andere koffers. De backbone in zijn tas werd hevig geprezen omdat de tas head-first op de bagageband werd gedropt.

In zo’n twintig minuten rijden we over verlaten wegen naar onze bestemming toe. Ik zag de doos met Travel Light erop niet staan bij de receptie, dus ik vroeg het nog maar even voor de zekerheid. “Ja hoor meneer, die doos hebben we vast in uw accommodatie gezet”. Toen ik de deur open maakte van ons huis werd ik herenigd met mijn golfset. In een licht verweerde maar verre van beschadigde doos stonden mijn clubs op mij te wachten. Wat een geweldige entree.

Na een paar dagen golfen was het weer tijd om terug te vliegen naar Nederland. Dezelfde doos, met nieuwe sticker, werd weer ingepakt al ging dat iets anders dan op de heenweg. Op de heenweg probeerde ik nog mijn keurig opgevouwen kleren strak in de doos te houden. Op de terugweg gebruikte ik de grip en shaft van mijn driver om alle gebruikte kleren vakkundig in zelfs de kleinste ruimtes naast mijn golftas te duwen. Het resultaat: een tas die stevig ingepakt zat en een rugzak die een stuk leger voelde dan op de heenweg. De doos werd weer dicht gemaakt met tape en ik bracht hem naar de receptie. Volledig volgens verwachting werd deze een kleine week later weer bij mij thuis afgegeven.

Op de kleinere vliegvelden waar geen aparte bagageband is voor oversized bagage komt je golftas op deze manier weer bij je terug. Van een kleine hoogte stuiterde onze bagage head first op de bagage band. Nog een goede reden om je bagage lekker (rechtop) te laten vervoeren. 

IMG_1140

Conclusie

Dit was de allereerste keer dat ik met zo weinig bagage aan ben gekomen op het vliegveld. Het voelt in het begin wat onwennig, maar het gemak dat Travel Light je biedt met hun dienst is enorm. Je hoeft niet meer te tillen, te wachten op je bagage en hopen dat alles heel blijft. Dat dit niet vanzelfsprekend is bleek toen de golftas van mijn collega in Nederland aan kwam met een scheur er in. Een handvat van een kinderwagen (is onze gok) bleef hier achter hangen en een scheur achter gelaten. Zonde.

TIP: als je met Travel Light reist, zorg dan dat heel je reisgezelschap hetzelfde doet. Dan kan je in hetzelfde tempo door de luchthaven heen en door naar je bestemming, zonder op elkaar te wachten.

Travel Light zorgt dat je vakantie al begint als je thuis weg gaat en niet pas als je bent aangekomen op je bestemming. De voordelen van deze dienst zijn me tijdens dit reisje dan ook meer dan duidelijk geworden en ik zou zonder enige twijfel nog een keer met Travel Light op reis gaan.

Om volledig objectief te blijven noem ik nog wel het grootste nadeel en dat is dat je een week voor en een week na je reisje niet met je eigen clubs naar de driving range kan. Overmorgen vertrekken wij naar Orlando voor het jaarlijkse bedrijfsuitje en ik vind het toch wel erg fijn dat ik vandaag nog even naar de driving range kan om die laatste puntjes op de “i” te zetten.

 About

Mede-oprichter en schrijver voor Golfnation.nl. Inmiddels al bijna twee jaar zeer intensief bezig met golf en alles er omheen. Handicap 13. In de tas: Callaway XR Driver + 3 Wood Titleist 913H 19 + 21 degree hybrid Callaway XR irons 5 t/m pw Titleist SM5 50, 54 & 60 degree Odyssey Works Versa #1


'Rustig reizen met Travel Light' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.