PSi2

TaylorMade PSi ijzers

Enkele weken terug lanceerde TaylorMade al een nieuwe serie woods (M1) en aangezien we het hebben over TaylorMade kon ook een nieuwe serie ijzers niet uitblijven. De nieuwe pareltjes voor je golftas worden verkocht onder de naam PSi. Een weinig originele naam om de al even onoriginele RSi 1 en RSi 2 op te volgen. Wel onderscheidend voor deze clubs is de doelgroep. De vorige series (RSi 1, RSi 2 en Aeroburner) richt TaylorMade zich met de PSi ijzers vrijwel alleen op de betere spelers. Na jarenlange high-launch, (super)game improvement), ijzers te hebben geproduceerd voor de massa is het nu tijd om ook de beter spelers te pleasen.

PSi1

Het ijzer ziet er weer prachtig uit en is in twee varianten te koop: PSi en PSi Forged. Beide varianten zijn voorzien van twee razend populaire kenmerken die we eerder al zagen op de RSi series: de face slots en de speedpocket. De face slots zijn inmiddels al bijna een kenmerk van TaylorMade en je vindt ze op het clubblad. Deze gleuven lijken uitgefreesd maar zijn in werkelijkheid twee rubberen inserts aan weerszijde van het clubblad. Deze zogenaamde slots zorgen ervoor dat je mishits een stuk dragelijker worden. Het is een technologie die ook de betere speler graag aan zijn zijde heeft en daarom zijn ze wederom te vinden op deze PSi serie. De speedpocket zagen we voor het eerst op de Speedblades; een game improvement ijzer dat veel lof kreeg ondanks de toenmalige kritiek op TaylorMade om de extreme frequentie van nieuwe lijnen lanceren.  De speedpocket zorgt voor consistente balvlucht en afstand bij dun geslagen ballen.

De lofts van deze serie is zoals we die gewend zijn van TaylorMade:

psi4

Het verschil tussen beide ijzers zit in een aantal specificaties die je helpen bij slecht geraakte ballen. De PSi serie is naast de genoemde face slots en speedpocket ook voorzien van inverted cone technology om  je slagen buiten de sweet spot een betere balvlucht te geven. Ook de 360 undercut technologie die de PSi speler helpt met het consistent slaan van zijn ballen draagt bij aan een goede balvlucht. Het Dynamic Feel System, dat zorgt voor een beter geluid en gevoel, ontbreekt ook op de PSi Forged serie. De spelers die dit ijzer in hun tas nemen zijn zo goed dat ze al deze technologie links laten liggen en ruil voor meer gevoel (feedback) als gevolg van je slag.

PSi1

De ijzers zijn prachtig en ondanks dat ze ontworpen zijn voor de betere spelers heeft de R&D afdeling niet stilgezeten om ook deze serie weer vol te stoppen met de nieuwste technologie. Zelf kruip ik langzaam maar zeker richting het segment waar deze club voor bedoeld is. Toch zal ik nog wel even goed nadenken voor ik deze clubs de mijne zal maken, want met een verkoopprijs van maarliefst €1.150,- zijn deze clubs bijzonder prijzig. Met de PSi en PSi Forged ontwerpt TaylorMade een concurrent voor de Callaway Apex serie en richt het haar pijlen (samen met de RSi 2) weer op de betere speler en single handicapper. Helaas geldt voor deze ijzers hetzelfde als voor alle andere: je kan er nog zoveel voor betalen, maar je swing wordt er niet beter van!

 About

Mede-oprichter en schrijver voor Golfnation.nl. Inmiddels al bijna twee jaar zeer intensief bezig met golf en alles er omheen. Handicap 13. In de tas: Callaway XR Driver + 3 Wood Titleist 913H 19 + 21 degree hybrid Callaway XR irons 5 t/m pw Titleist SM5 50, 54 & 60 degree Odyssey Works Versa #1


'TaylorMade PSi ijzers' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.