The Short Game Golf

Kijktip: The Short Game

We vragen ons allemaal wel eens af hoe de jeugd van Tiger Woods, Rory McIlroy en Luke Donald er uit moet hebben gezien om het hoogste niveau te bereiken. De urenlange trainingsessies, de intensieve toernooien op jonge leeftijd en niet te vergeten: de enorme druk om te presteren. Het lijkt bijna onmogelijk voor kinderen om op jonge leeftijd al zo intensief bezig te zijn met een sport die mentaal het uiterste van je vraagt, maar niets is minder waar zo blijkt uit Netflix documentaire The Short Game.

We volgen acht toptalenten uit hun leeftijdsklasse op weg naar, en vooral tijdens, het grootste jeugdtoernooi van het jaar het U.S. Kids Golf World Championship  in Pinehurst. We volgen Sky Sudberry, Allan Kournikova (broertje van Anna), Jed Dy, Yang Kuang, Augustin Valery, Zamokuhle Nxasana, Alexa Pano en Amari Avery die zo allemaal hun eigen reden hebben om aan de top te komen.

De documentaire weerspiegelt prachtig de verschillen in mentale instelling van de kinderen. Zo is er Allan Kournikova (7 jaar) geen andere optie dan winnen. Hij is opgegroeid in een gezin waar alles draait om topsport en hij weet precies wat er nodig is om aan de top te komen. Lijnrecht tegenover zijn volwassen uitspraken staat de autistische Jed Dy, die niets liever wil dan de pers en spotlights ontlopen. Ook het gedrag van de ouders (/caddies) wordt mooi in beeld gebracht. Zo is de vader van Amari Avery wild tierend over de baan loopt als zijn dochter haar emoties niet meer onder controle heeft, is golf voor Alexa Pano vooral quality time met haar vader. De moeder van de Franse Augustin Valery is het de golfvariant van schreeuwende ouders langs de lijn op het voetbalveld en waar je dat misschien van moeder Kournikova zou verwachten is zij de rust zelve en vooral geïnteresseerd in het welzijn van haar zoon.

Ben je niet in het bezit van een Netflix account? Dan kan je Netflix voorlopig nog een maand gratis uitproberen (als je het maar op tijd weer opzegt).About

Mede-oprichter en schrijver voor Golfnation.nl. Inmiddels al bijna twee jaar zeer intensief bezig met golf en alles er omheen. Handicap 13. In de tas: Callaway XR Driver + 3 Wood Titleist 913H 19 + 21 degree hybrid Callaway XR irons 5 t/m pw Titleist SM5 50, 54 & 60 degree Odyssey Works Versa #1


'Kijktip: The Short Game' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.