Tomtom golfer

TomTom Golfer Review

Als ras-optimist zoek ik graag naar de positieve kant van zaken, naar lichtpuntjes in de duisternis. Toch ben ik altijd zeer sceptisch geweest over het  gebruik van GPS hulp bij je wekelijkse rondje golf. De afstand staat aangegeven op elke tee box, wat volstaat op een Par 3, en bij de overige holes is het vaak eerst een kwestie van een mooie drive slaan om vervolgens de paaltjes naast de baan te raadplegen om je afstand in te schatten. Dit was mijn stugge standpunt tot ik een paar rondes golf speelde met flightgenoten die een GPS horloge met zich meedroegen. Na een paar holes ging ik stiekem toch even vragen hoe ver het nog was naar de green en werd op het eind van de ronde steevast ingefluisterd hoe ver ik nog te gaan had. Want je kan nog zo sceptisch zijn, het went ongelofelijk snel. Vroeger waren vooral de rangefinders populair maar met een toenemende precisie van de GPS apparaten zien we steeds meer GPS horloges op de golfbaan. TomTom betreedt met haar Golfer een markt die al tijden gedomineerd wordt door de GPS horloges van Garmin. Een volwaardige concurrent heeft zich nog niet gemeld maar als het aan TomTom ligt komt daar nu verandering in. Vooral op het gebied van gebruiksgemak en ontwerp moet de TomTom Golfer de betere partij worden want dat een GPS horloge accuraat de afstanden weergeeft, daar mogen we tegenwoordig toch wel van uit gaan.   Wat is het? De TomTom Golfer is een GPS horloge waarop je onder andere de afstanden tot het begin, midden en einde van de green kan aflezen. Als je op de teebox stapt geeft het ook per hole weer wat de Par score is. Tot dusver niet zoveel nieuws op het gebied van GPS ondersteuning. Waarin de TomTom Golfer wel onderscheidend vermogen toont, is in de weergave van de afstand tot elke hindernis, de afstand tot drie lay-up mogelijkheden (50m, 100m en 150m) en de green inclusief omliggende hindernissen. De TomTom Golfer helpt golfers om snelle, goed geïnformeerde beslissingen te maken over hun volgende slag en zodoende hun scores te verlagen. De TomTom Golfer is voorgeprogrammeerd met informatie over meer dan 34.000 banen die draadloos kan worden geüpdate via een smartphone. Ontwerp De TomTom Golfer is momenteel alleen verkrijgbaar in de kleurcombinatie wit-groen. De witte band zorgt ervoor dat het niet afleidt tijdens je slag en de groene binnenkant zorgt voor een fris ontwerp. De hele band is voorzien van drie gaatjes naast elkaar en wordt vastgemaakt met een klassieke horlogesluiting. Het horlogescherm is verlengd aan de onderkant waar de enige knop van de TomTom Golfer zich bevindt. Met deze eenvoudige knop navigeer je door het horloge heen: naar rechts voor extra menu’s en naar boven en beneden voor extra opties binnen het menu. Met de linker knop kom je terug in het vorige scherm. Aan de binnenzijde van deze knop bevindt zich de aansluiting voor de meegeleverde kabel waarmee je je scores uitleest en het horloge oplaadt. Op het eerste gezicht lijkt…

TomTom Golfer

Beschikbare banen - 9
Gebruiksgemak - 8.7
Baaninformatie - 6
Design - 8.5
Precisie - 8
Prijs / Kwaliteit - 8

8

De TomTom Golfer is zowel qua mogelijkheden als qua gebruiksgemak absoluut een sterke concurrent voor de bestaande golfhorloges. Helaas is de release wat voorbarig geweest waardoor je als eigenaar van het horloge nog even geduld moet hebben tot alle informatie van je favoriete baan is toegevoegd. Dit kan gelukkig kosteloos en zelfs draadloos, maar als de beloofde functionaliteit vanaf het begin op orde zou zijn geweest had de TomTom Golfer nu al veel aanhangers gehad. Voor nu is het een comfortabel horloge wat er met een aantal updates alleen maar op vooruit kan gaan.

User Rating: 2.9 ( 15 votes)
8

Als ras-optimist zoek ik graag naar de positieve kant van zaken, naar lichtpuntjes in de duisternis. Toch ben ik altijd zeer sceptisch geweest over het  gebruik van GPS hulp bij je wekelijkse rondje golf. De afstand staat aangegeven op elke tee box, wat volstaat op een Par 3, en bij de overige holes is het vaak eerst een kwestie van een mooie drive slaan om vervolgens de paaltjes naast de baan te raadplegen om je afstand in te schatten.

Dit was mijn stugge standpunt tot ik een paar rondes golf speelde met flightgenoten die een GPS horloge met zich meedroegen. Na een paar holes ging ik stiekem toch even vragen hoe ver het nog was naar de green en werd op het eind van de ronde steevast ingefluisterd hoe ver ik nog te gaan had. Want je kan nog zo sceptisch zijn, het went ongelofelijk snel.

Vroeger waren vooral de rangefinders populair maar met een toenemende precisie van de GPS apparaten zien we steeds meer GPS horloges op de golfbaan. TomTom betreedt met haar Golfer een markt die al tijden gedomineerd wordt door de GPS horloges van Garmin. Een volwaardige concurrent heeft zich nog niet gemeld maar als het aan TomTom ligt komt daar nu verandering in. Vooral op het gebied van gebruiksgemak en ontwerp moet de TomTom Golfer de betere partij worden want dat een GPS horloge accuraat de afstanden weergeeft, daar mogen we tegenwoordig toch wel van uit gaan.

IMG_3501

 

Wat is het?

De TomTom Golfer is een GPS horloge waarop je onder andere de afstanden tot het begin, midden en einde van de green kan aflezen. Als je op de teebox stapt geeft het ook per hole weer wat de Par score is. Tot dusver niet zoveel nieuws op het gebied van GPS ondersteuning. Waarin de TomTom Golfer wel onderscheidend vermogen toont, is in de weergave van de afstand tot elke hindernis, de afstand tot drie lay-up mogelijkheden (50m, 100m en 150m) en de green inclusief omliggende hindernissen.

De TomTom Golfer helpt golfers om snelle, goed geïnformeerde beslissingen te maken over hun volgende slag en zodoende hun scores te verlagen. De TomTom Golfer is voorgeprogrammeerd met informatie over meer dan 34.000 banen die draadloos kan worden geüpdate via een smartphone.

Ontwerp

De TomTom Golfer is momenteel alleen verkrijgbaar in de kleurcombinatie wit-groen. De witte band zorgt ervoor dat het niet afleidt tijdens je slag en de groene binnenkant zorgt voor een fris ontwerp. De hele band is voorzien van drie gaatjes naast elkaar en wordt vastgemaakt met een klassieke horlogesluiting. Het horlogescherm is verlengd aan de onderkant waar de enige knop van de TomTom Golfer zich bevindt. Met deze eenvoudige knop navigeer je door het horloge heen: naar rechts voor extra menu’s en naar boven en beneden voor extra opties binnen het menu. Met de linker knop kom je terug in het vorige scherm. Aan de binnenzijde van deze knop bevindt zich de aansluiting voor de meegeleverde kabel waarmee je je scores uitleest en het horloge oplaadt. Op het eerste gezicht lijkt dit stuk een onpraktisch aanhangsel voor een horloge maar het sluit naadloos aan op je pols waardoor je hier absoluut geen hinder van ondervindt. Het horloge is sowieso erg comfortabel om te dragen en weegt slechts 55 gram.
TomTom-Golfer-Smartwatch

Ervaring

Het enige wat ik kan zeggen na het spelen met een GPS golfhorloge is: als je wat beter begint te worden in het spel of al gevorderd bent, neem er dan alsjeblieft één mee op de baan. Snel wordt duidelijk dat de bordjes naast de teebox en de afstanden op je scorekaard niet helemaal representatief zijn. Dit scheelt soms wel 15 meter, wat jou waarschijnlijk doet besluiten om een andere club te kiezen. Ook de mogelijkheid om je lay-ups te bekijken is een erg fijne optie. Je gaat bewuster nadenken over de weg naar de green en komt er achter dat je lang niet altijd zo ver mogelijk hoeft te slaan met een langere club (waar je minder vast mee bent) om een goede score neer te zetten. Je houdt het liefst een volle slag over naar de green om zeker te zijn van je afstand en dat is precies wat je veel bewuster doet met deze informatie.

Tomtom Golfer

Voor wat de TomTom Golfer betreft lijkt het een weg naar de top te gaan bewandelen. Als nieuwkomer in de markt op het gebied van GPS golfhorloges gaat er heel veel goed: de bediening is simpel, het ontwerp is eenvoudig maar modern en  biedt de mogelijkheid om altijd up to date informatie weer te geven via je smartphone. De enige reden waarom dit horloge nog niet aan de top staat in de markt is dat nog niet alle banen die er in staan ook daadwerkelijk alle informatie bevatten. Dit betreft de hindernissen, niet de afstanden tot de green. Ook de informatie omtrent de hindernissen rondom de green ontbrak. Hoewel dit veelal geen cruciale informatie is, had ik in sommige situaties toch graag willen weten wat de afstand tot aan de waterrand was waar ik overheen sloeg.

Tomtom Golfer

Het zijn wellicht kinderziektes, maar als consument betaal je € 249,- voor het golfhorloge en dan verwacht je dat alle beloofde functies aanwezig zijn. Het goede nieuws is dat updates continue worden doorgevoerd en dat dit probleem waarschijnlijk snel verholpen zal zijn. Maar zeg dat maar tegen mijn bal die nu op de bodem van de waterhindernis ligt op de 15de hole van Landgoed Bergvliet.

De TomTom Golfer is zowel qua mogelijkheden als qua gebruiksgemak absoluut een sterke concurrent voor de bestaande golfhorloges. Helaas is de release wat voorbarig geweest waardoor je als eigenaar van het horloge nog even geduld moet hebben tot alle informatie van je favoriete baan is toegevoegd. Dit kan gelukkig kosteloos en zelfs draadloos, maar als de beloofde functionaliteit vanaf het begin op orde zou zijn geweest had de TomTom Golfer nu al veel aanhangers gehad. Voor nu is het een comfortabel GPS horloge wat er met een aantal updates alleen maar op vooruit kan gaan.

TomTom Golfer prijs & meer info

Product Prijs bij publicatieInfo
fit39exTomTom Golfer€199,-

IMG_3488IMG_3495TomtomAbout

Mede-oprichter en schrijver voor Golfnation.nl. Inmiddels al bijna twee jaar zeer intensief bezig met golf en alles er omheen. Handicap 13. In de tas: Callaway XR Driver + 3 Wood Titleist 913H 19 + 21 degree hybrid Callaway XR irons 5 t/m pw Titleist SM5 50, 54 & 60 degree Odyssey Works Versa #1


'TomTom Golfer Review' have 45 comments

 1. December 7, 2014 @ 19:13 Jan van der Heijde

  Ook ik ben in het bezit van een TomTom golfhorloge. Het is zeer teleurstellend als je inmiddels op 4
  verschillende banen bent geweest en er geen enkele “Hazard” wordt weergegeven. Nog teleurstellender is dat TomTom dit niet aangeeft. Ook de winkelier is niet op de hoogte dat veel banen niet compleet zijn ingevoerd. Na aanschaf moet je maar afwachten wanneer de banen waarop jij speelt ingenvoerd worden. Ik ben inmiddels al 4 up-dates verder maar de Burggolf banen waarop ik speel zijn nog steeds niet ingevoerd met de juiste informatie. Ik overweeg sterk om de TomTom maar om te ruilen voor Bushnell of Garmin.

  Reply

  • December 10, 2014 @ 08:26 TomTom

   Beste Jan, Wat vervelend dat u deze ervaring hebt met de TomTom Golfer en dat hazards niet worden weergegeven op de golfbanen waar u speelt. Wij werken nauw samen met iGolf om ervoor te zorgen dat alle golfbanen voorzien zijn van de juiste data. De Burggolfbanen zijn inmiddels met spoed opgepakt en zullen zo snel mogelijk worden toegevoegd. Onze excuses voor dit ongemak.

   Reply

   • December 25, 2014 @ 16:23 René janssen

    Ook ik kijk al een tijdje uit naar de aanschaf van een Golfoorlogen. Voor mij is de afstand tot de hole er een, maar de afstanden tot tussenliggende hindernissen en met name doglegs vind ik eigenlijk nog belangrijker. Tom Tom belooft dit, maar maakt het verre van waar als ik bovenstaande ervaring lees. Garmin s6 is weliswaar wat duurder, maar onbruikbaar is voor 100% te duur… Is het al bekend of S6 Ja of nee gebruikt mag worden in wedstrijden? Is het bekend wanneer Tim Tom de dekking van de banen heeft geprogrammeerd? Of is er een actuele lijst van, zodat je van te voren kunt besluiten?

    Reply

   • January 31, 2015 @ 14:04 René

    Beste Tom Tom,
    Is er al een overzicht welke banen zijn ingevoerd? En dan, in vervolg op de opmerking van Jan in december 2014, de doglegs, hindernissen ed?
    Ik ga een Golfoorlogen aanschaffen, maar alleen als ik er wat aan heb natuurlijk.
    Ik hoor graag
    René Janssen

    Reply

    • February 23, 2015 @ 15:32 Ignace

     Sinds eerste week januari een TomTom golfer. Geweldig ding! Heb inmiddels diverse updates gedaan en geeft steeds meer informatie over afstand, bunkers en water. Tot nu alleen nog op Zeewolde gespeeld.

     Reply

  • January 31, 2015 @ 14:06 René

   Beste Jan!
   Zijn er al meer banen ingevoerd? Ik benam een recente bank up.
   Met vriendelijke groet,
   René

   Reply

   • February 2, 2015 @ 18:12 Laurens

    Hoi René,
    Alle banen die zijn ingevoerd kan je terugvinden op https://www.igolf.com/home
    En zoals ik net begrijp van Roland en Marco in de comments is er zojuist een update geweest die een hoop extra informatie met zich meebrengt!

    Reply

    • February 7, 2015 @ 11:19 René

     Beste Laurens,
     Op deze website kun je idd zien welke banen er zijn ingevoerd. Ik bedoelde of het bekend is van welke banen de details (hindernissen, doglegs ed) zijn ingevoerd. Immers daar gaat het (mij) om. De afstand tot de hole is een, maar om de afstanden tot hindernissen en doglegs, en punten om opzet leggen is minstens zo interessant. Een horloge is erg practisch in gebruik irt tot bijvoorbeeld de golfbuddy, maar moet het wel kunnen doen natuurlijk.
     René

     Reply

 2. December 23, 2014 @ 18:44 Roland la Riviere

  Ook ik ben teleurgesteld. Ik had al een Golfbuddy WT3 welke prima functioneert, maar recent de TomTom erbij gekocht omdat ik deze mooier vind en omdat de menu structuur intuitiever is. De TomTom Golfer is duidelijk te vroeg op de markt gebracht. Geen enkele waterhazard wordt weergegeven en Dogleg info onbreekt ook. Het TomTom Suport team blijft vriendelijk maar kan niet vertellen wanneer eea opgelost is. Voor 250 Euro verwacht je dat het aan de opgegeven specs voldoet. Voorlopig maar afwachten en de Golfbuddy gebruiken.

  Reply

  • January 28, 2015 @ 10:52 Roland la Riviere

   Vandaag 28 Jan. zijn de waterhazards zichtbaar geworden ! Dat is één. Nu de Dogleg info nog. Volgens Tomtom wordt de firmware update binnen 2 weken verwacht. Nog even geduld dus, maar het gaat wat worden.

   Reply

   • February 2, 2015 @ 18:13 Laurens

    Dat is goed nieuws Roland! Ben benieuwd naar je ervaringen en of de dogleg-info ook snel compleet is.

    Reply

    • February 13, 2015 @ 09:42 TomTom

     Beste Roland,

     Onze excuses dat het wat langer heeft geduurd om alle hazard data te verwerken. Inmiddels zijn er veel banen geupdate en voorzien va deze informatie. Doglegs staan gepland voor de volgende software update. Als je bij ons geregistreerd bent, zullen wij je via email op de hoogte stellen. Via je PC kun je je TomTom Golfer dan voorzien van de nieuwe software.

     Vriendelijke groet,
     TomTom

     Reply

     • September 29, 2015 @ 10:45 Harrie

      Ik sta op het punt om een Tom Tom horloge aan te schaffen. Nu lees ik dat er van veel banen de hindernissen niet zijn ingevoerd. Om deze gegevens kies ik juist voor Tom Tom en niet voor de Garmin S4.
      Is u bekend of Welderen Elst voorzien is van alle hindernis gegevens?

     • October 9, 2015 @ 09:45 Laurens

      Hoi Harrie,

      Terechte vraag! Sinds de release van het horloge is TomTom nog altijd hard bezig geweest met het compleet maken van alle informatie.
      Mijn homecourse was tijdens mijn eerste ronde ook nog niet volledig ingevuld waardoor de hindernis en dogleg info miste. Hier is gelukkig een meldpunt voor en binnen no-time stond alles er goed in.

      Dus als jouw baan er nog niet in staat, dan is dat snel verholpen.

      Gr. Laurens

     • December 8, 2015 @ 14:45 Wim

      Heb sinds april 2015 een TomTom Golfhorloge. Ben er tevreden over maar als ik hem instel op een baan en ga lopen dan wil het voorkomen dat mijn horloge steeds terug naar de eerste hole. Mijn vraag is ook: is dit TomTom bekend of ben ik de enige die dit heeft, graag een reactie ven u.

     • January 22, 2016 @ 08:25 Laurens

      Hoi Wim! Dat is niet de bedoeling inderdaad. Heb je contact gezocht met de klantenservice van TomTom? Zij hebben mij altijd goed geholpen!

 3. December 23, 2014 @ 19:23 ruud

  Ik heb gehoord dat het voor de gebruiker ook mogelijk is om baangegevens in te voeren, bijvoorbeeld een recente aanpassing op de baan. klopt dit? Kan je ook koppeling met iPhone maken voor sms en email notificaties, zoals bij de garmin? Zijn jullie van plan om ook functies toe te voegen zoals swing analyse en wordt dat een update van het horloge of een nieuw type?

  Reply

  • February 13, 2015 @ 09:39 TomTom

   Beste Ruud,

   Het is inderdaad mogelijk om wijzigingen van golfbanen in te voeren. Dat kan via de volgende link: http://nl.support.tomtom.com/app/feedback_golf/?locale=en_GB . Wijzigingen worden binnen 2 business weken doorgevoerd.
   Op dit moment kun je geen koppeling met je smartphone maken voor het ontvangen van SMS/email.

   Vriendelijke groet,
   TomTom

   Reply

 4. January 19, 2015 @ 21:08 John Tan

  ik sta op het punt een TomTom of Garmin horloge te kopen. Is ergens op een site te vinden welke (Nederlandse) banen in beide horloges zijn ingevoerd?

  Reply

 5. February 1, 2015 @ 20:00 Marco Schouten

  ik ben sinds enkele weken in het bezit van een TOMTOM golfwatch en na wat opstart problemen ben ik zeer tevreden over het horloge
  aflopen week is er weer een update geweest en die heeft alle “foute gegevens”die tot op dat moemnt er in stonden Compleet verwerkt !!

  ik ben er erg blij mee

  Reply

 6. February 9, 2015 @ 03:14 van Rooij

  Heb begin december een tomtom golfer aangeschaft. Alles volgens instructie opgeladen. Is goed gegaan. Horloge nog niet gebruikt om te golfen i.v.m. slecht weer nog niet gegolft. Nu ligt mijn horloge gewoon op bureau, maar sinds een dag of 10 is hij zo leeg de batterij, terwijl gps niets hoeft te zoeken. Krijg als ik ergens op druk op horloge een grijs scherm. Het horloge is dan helemaal uit. Moet hem dan via usb weer aansluiten op computer, gaat het horloge weer laden en binnen 2 dagen zelfde probleem. Weet iemand wat er aan de hand is? Hoe ik dit kan oplossen.

  Reply

  • February 13, 2015 @ 13:49 TomTom

   Dat klinkt alsof de batterij van het horloge niet in orde is. Je kunt het beste even contact opnemen met onze klantenservice via 020 8501007, zodat dit probleem kan worden verholpen.

   Groet,
   TomTom

   Reply

 7. March 11, 2015 @ 23:08 van Beek

  Geweldig design en mooi en lekker om je pols!!! Maar voor de rest qua baan info WAARDELOOS! Speel op een baan in Arnhem een jaar geleden een verandering aan gedaan is. Niets van te vinden en baaninfo klopt ook niet. Lijntjes met afstanden zonder bunkers etc.
  8 a 69 keer update gedaan, nieuwe karten er in via de My sports link ….Niets ….niet kopen dus….en dat is heel jammer voor het golf horloge dat als echt sporthorloge ontworpen is.

  Reply

 8. March 23, 2015 @ 15:11 Ruud

  Ik ben geïnteresseerd in de Tom Tom gps horloge, maar twijfel nu ik een aantal reacties lees over ontbrekende informatie over hazards e.d.
  Binnen welke termijn denken jullie dat de meeste banen up to date zijn?

  Reply

  • March 23, 2015 @ 18:00 Laurens

   Hoi Ruud,

   In principe zou de informatie van alle banen die erin staan (te controleren op http://www.igolf.com) compleet moeten zijn.
   Als de informatie niet compleet is kan je dmv een contactformulier aangeven wat je mist en dit wordt binnen twee weken verwerkt.

   Ik heb vorige week een dergelijke melding gemaakt van een golfbaan en kan je dus binnenkort vertellen of deze melding dan ook verwerkt wordt. Zelf heb ik al een heel aantal banen met het horloge gespeeld, zonder problemen.

   Groet,
   Laurens

   Reply

 9. March 24, 2015 @ 21:12 van Rooij

  Vandaag voor het eerst op de Oosterhoutse gespeeld met mijn tom tom golfer. Vrijwel direct viel mij op dat de afstanden door de baan naar midden green zijn ( aangegeven op de waterputjes) en op het horloge wordt deze afstand als voor op de green aangegeven. Is dit ook al iemand opgevallen ? En wat is hier aan te doen ? Waar kan dit doorgegeven worden. Horloge is erg nauwkeurig maar is natuurlijk erg hinderlijk dat je op je horloge voorkant green moet lezen om uiteindelijk midden green aanspeeld.

  Reply

  • April 7, 2015 @ 18:45 van Rooij

   Afstanden golfclub naar voorkant – midden – achterkant green is opgelost. Horloge doet het nu perfect.

   Reply

 10. May 16, 2015 @ 19:58 Mike

  Is het mogelijk om ergens een feature request in te dienen voor dit horloge?
  Ik zou bv na een slag de afstand tot mijn bal willen meten. Mijn Voice Caddie V1 had deze optie. Lijkt mij eenvoudig om in de software in te bouwen. Ik heb ook nog andere ideeen en zou deze graag willen delen.

  Reply

 11. June 3, 2015 @ 18:14 Robbie

  Heb na lang twijfelen tussen Garmin en TomTom voor TomTom gekozen, heb ook een runner van ze, dus why not…
  Alleen… klopt het dat de klok alleen Engels en wat andere talen heeft en geen Nederlands? Ik krijg het in ieder geval niet gevonden..
  Morgen 1e test om het uit te proberen…

  Reply

 12. June 9, 2015 @ 22:06 Richard Aarts

  Hindernissen voor Golfbaan Echt-Susteren niet aanwezig en voor mij was dit de reden van aanschaf. Overmorgen test ik het horloge op een andere baan. Mocht deze ook niet de hindernissen weergeven wil ik gebruik maken van geld terug garantie binnen 30 dagen.

  Reply

 13. June 27, 2015 @ 19:53 René

  Heb dit weekend voor het eerst met de Tom Tom gespeeld. Gister 9 holes en vandaag 18, edoch vandaag na 16 holes het horloge op zwart! Het zou toch 10 uur moeten werken zonder opladen. Overigens thuis aan de lader van de iPhone: was heel snel weer opgeladen.
  Warme erg tegenviel is dat de hindernissen slechts op het afstandswiel worden weergegeven. Dus het blijft gokken. Op de website (en ook op de handleiding) zie je de afstanden tot de voor- achterkant van de hindernis weergegeven, hoe krijg ik die ook op mijn horloge zichtbaar?
  Hoe kun je de gespeelde ronden Wissen?
  René

  Reply

 14. November 18, 2015 @ 16:47 peter

  Kan je ook stableford scores bijhouden op dit horloge?

  Reply

 15. December 9, 2015 @ 09:19 Fred

  Ondanks alle minder goede commentaren lijkt me de TomTom een goed alternatief voor een Garmin (4). Ik heb al die “fratsen” (sms, email, agenda etc) niet nodig in de baan. Die lijken me behoorlijk afleidend. Maar goed smaken verschillen.
  We zijn nu een jaar verder, dus de kinderziektes zulen inmiddels wel grotendeels zij opgelost.
  Wat ik echter niet helemaal begrijp zijn de berichten over het gebrek aan informatie. Volgens mij betreft dat dan de afstanden tot de hazards. Die staan volgens mij ook niet op een vergelijkbare Garmin.
  Mijn perceptie is dat TomTom het dan wel aanbiedt (hadden ze beter moeten communiceren), maar nog niet voor alle banen. Is het echter niet prima, dat ze die feature er in principe wel in hebben zitten, dat er geleidelijk aan steeds meer gegevens worden geüpload en dat je daar zelf ook het nodige aan kan doen?
  De lijn naar de fabrikant lijkt me bovendien korter (ze reageren zelfs op deze site!) en dat lijkt me dat dit bij Garmin toch wat minder het geval zal zijn.
  Ik zou ze het voordeel van de twijfel gunnen, al was het alleen maar om die bedieningsknop (vlgs mijn “Garmin golfmaatjes” moet je wel wat dunnere vingers hebben) en het het model.

  Reply

  • January 22, 2016 @ 08:23 Laurens

   Helemaal mee eens Fred! De TomTom Golfer is inderdaad te wereld gekomen met wat kinderziektes, maar dat is alweer zo’n anderhalf jaar geleden. Ik heb het horloge destijds getest maar gebruik het nog steeds. Ontbrekende baaninformatie wordt binnen twee weken toegevoegd en de klantenservice is uitstekend. absoluut een goed alternatief voor de Garmin!

   Reply

   • March 22, 2016 @ 21:21 Fred

    Ik heb nu de TomTom een paar maanden in gebruik en hij bevalt me prima. Tenminste als je, zoals ik, eenmaal de afstanden weet van de winter- tot zomergreens.
    Wetende dat TomTom meeleest: wat ik nog een zinvolle aanpassing zou vinden is om “ergens” in een hoekje van het afstandenscherm de tijd aan te geven. Ik moet nu tijdens een ronde helemaal terug naar het eerste scherm om vervolgens terug te gaan naar de baan en dan nog naar de op dat moment actuele hole scrollen.

    Reply

 16. February 3, 2016 @ 14:10 Jeanne

  Ik heb ook naar tevredenheid een TomTom horloge ,alleen via Igolf kan ik niet een verandering van een golfbaan updaten omdat de tomtom niet vermeld staat bij de verschildende merken ,of doe ik iets verkeerd

  Reply

 17. February 18, 2016 @ 15:39 Hans

  Ik had regelmatig dat de TomTom niet automatisch doorgaat naar de volgende hole. Is lastig moet je weer helemaal terug naar het begin en dan mis je een paar scores. Gisteren was ik op golfbaan Bleijenbeek (L), heb daar de 18 holes (m.u.v. 6, 7 en 8) gespeeld, alle scores ingevuld. Tijdens het bakje koffie na afloop kende hij alleen nog maar de 9-holes van Bleijenbeek en alle ingevulde scores waren verdwenen. Nu ben ik een beginnende golfer, dus dat was geen ramp. Vandaag contact gelegd met TomTom en binnen enkele minuten kreeg ik een mailtje toegestuurd waarin stapsgewijs stond aangegeven wat ik moest doen. Bleek uiteindelijk het pad naar de fabrieksinstellingen te zijn (deze optie komt overigens ook naar voren wanneer je je TomTom via de USB met je computer verbindt. De helpdesk zelf is in ieder geval goed bereikbaar en ‘de oplossing’ wordt je snel toegestuurd. Ben benieuwd of alle euveltjes nu zijn verholpen.

  Reply

 18. March 6, 2016 @ 12:32 Jan

  hoe kan ik scores van mijn tom tom horloge verwijderen.

  Reply

  • April 7, 2016 @ 19:23 Hans

   Deze week een TomTom aangeschaft. Eerst thuis wat mee geëxperimenteerd en nu staat er onzinnige scoregeschiedenis in. Evenals Jan ben ik benieuwd of die geschiedenis (eenvoudig) te verwijderen is.
   Reacties zijn welkom.

   Reply

   • June 9, 2016 @ 08:06 Derk

    Beste mensen,

    je kunt via de app zeer gemakkelijk 1 score verwijderen.
    – Ga naar rondes
    – veeg de betreffende ronde naar links
    – rechts zie je (in een rode achtergrond) de mogelijkheid om de score te verwijderen.

    Om alles te verwijderen dien je het horloge terug te plaatsen naar de fabriek instellingen.

    Reply

    • August 27, 2016 @ 07:19 Rob

     Beste Derk, zo had ik het ook verwacht. Maar wat ik ook doe met mijn TomTom Golfer, model 8RGO er gebeurt niets als een score naar links veeg. Mis ik iets?

     Reply

 19. January 2, 2017 @ 12:39 Bosmans

  Kan ik mijn handicap ook inzetten bij een golfer 2

  Reply

 20. August 27, 2017 @ 22:22 Wijka

  Ik heb een TomTom golfer de eerste versie. ik heb gewonnen tijdens een wedstrijd. Nu gaat mijn bandje al stuk nog niet zo vaak gebruikt. Heb hem 1.5 jaar in bezit. Nu heb ik gekeken of ik een nieuw bandje ervoor kan kopen. Maar blijkt dat deze er niet zijn. Ik kan straks dus mijn horloge hierdoor gewoon niet meer gebruiken.

  Reply

 21. October 1, 2018 @ 13:18 Bert van der Leij

  Op mijn vraag waarom de nieuwe golfbaan “the links valley” niet in mijn tomtom golfer te zien is, kreeg ik dit antwoord van TomTom:
  Wat vervelend om te vernemen dat de golfbaan niet in uw horloge zit. Dit is helaas correct.
  De golfbaan bestaat in onze database, echter alleen voor onze TomTom Golfer 2. Dit heeft te maken met de limieten van de TomTom Golfer 1.

  Helaas is het onmogelijk voor u om met het huidige horloge op deze baan te spelen.

  Hoezo limieten, gooi er wat minder buitenlandse op en wel alle Nederlandse.

  Reply


Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.