DSC_8145

Travel Light Bagageservice

Elke fanatieke golfer kijkt uit naar buitenlandse golfreisjes en is er waarschijnlijk van overtuigd dat het op de Spaanse banen wel gaat lukken om een rondje onder de 90 te lopen. Gelukkig kunnen we tegenwoordig met goedkope vluchten eenvoudig de zon opzoeken om even weg te zijn uit de Nederlandse kou. Het nadeel hiervan is dat je voor alles moet bijbetalen en al helemaal voor je bagage. Vanaf nu hoef je niet meer te kiezen tussen het inchecken van een koffer vol kleren of je golftas want vanaf nu is er Travel Light. Met deze bagageservice wordt je golftas rechtstreeks naar je golfclub of hotel naar keuze verstuurd.

 

Hoe werkt Travel Light?

Via www.travel-light.nl kan je een prijsopgave aanvragen, waarbij je aangeeft wat de bestemming wordt en wat je allemaal wil meenemen. Na de boeking ontvangt je thuis een welkomstpakket met daarin de vervoersdocumenten. Vervolgens krijg je van Travel Light een inpakzak en een speciale doos waar  je golftas in past. Een chauffeur komt de doos ophalen en Travel Light zorgt ervoor dat de betreffende bagage naar de vakantiebestemming gaat. Vanaf het moment van ophalen kan je te allen tijde via het track & trace systeem volgen waar de bagage zich bevindt.

 

Nooit meer wachten bij ‘Odd size luggage’

Travel Light is een concept voor de luxe reiziger en richt zich op gemak. Sven de Laaf: “Eindelijk is het zover, Travel Light is voor heel Nederland beschikbaar. Jarenlang hebben we onnodig moeten sjouwen met koffers, maar sinds januari kunnen reizigers gebruik maken van onze service. We richten ons met name op de actieve reiziger zoals wintersport-, golfliefhebbers en kitesurfers die hun eigen spullen mee op vakantie willen nemen. Geen gedoe meer als je op vakantie gaat met getil van koffers in de auto of het wachten in de rij voor afwijkende bagage. Een stukje luxe dat vroeger heel normaal was en het op vakantie gaan nóg comfortabeler maakt. Je kan zelfs 48 uur voor je terugreis de datum nog aanpassen, wel zo handig als je langer wilt blijven. De service is voor nu alleen nog beschikbaar voor de Nederlandse reiziger die reist binnen Europa, maar ons doel is natuurlijk om de service wereldwijd aan te kunnen bieden!”

 

Meer dan je golfclubs

De dienst van Travel Light neemt je meer last uit handen dan je zou denken. Bij sommige airlines mag je wel een golftas inchecken, maar dan mag er niet meer inzitten dan je clubs, een paar schoenen en accessoires zoals ballen en tees. De prijs die je betaalt bij Travel Light is inclusief ophalen en thuisbrengen van je bagage en je mag tot 30 kilo meenemen.  Bij mijn laatste reis wogen mijn clubs, schoenen, tas en accessoires (inclusief harde koffer) 15.6 kilo, wat betekent dat je nog bijna 15 kilo aan kleding mee kan laten sturen naar je bestemming. Dit is meer dan genoeg voor een goed gevulde weekendtas, extra schoenen en genoeg ballen om elk teeshot een keer de vijver in te slicen. Je hoeft meteen ook niks meer mee te nemen in het vliegtuig en kan je dus echt licht reizen.

Naast de vele gemaksvoordelen van de dienst is ook de prijs lang niet gek. Als je maar één tas verstuurt is het vrij prijzig, maar ga je met twee of meer personen? Dan zie je het voordeel snel oplopen. De dag moet nog komen dat ik in m’n ééntje naar Portugal vertrek om vier dagen te golfen dus stuur vooral meerdere tassen vast vooruit.

Op onze volgende reis gaan wij zeker gebruik maken van de diensten van Travel Light en delen dan uiteraard onze ervaringen met jullie.

Kijk voor prijzen en meer informatie op www.travel-light.nl.

 About

Mede-oprichter en schrijver voor Golfnation.nl. Inmiddels al bijna twee jaar zeer intensief bezig met golf en alles er omheen. Handicap 13. In de tas: Callaway XR Driver + 3 Wood Titleist 913H 19 + 21 degree hybrid Callaway XR irons 5 t/m pw Titleist SM5 50, 54 & 60 degree Odyssey Works Versa #1


'Travel Light Bagageservice' has 1 comment

  1. June 19, 2016 @ 14:57 Rustig reizen met Travel Light • Golf Nation

    […] (Meer over de werkwijze van Travel Light lees je op http://www.travel-light.nl en hier) […]

    Reply


Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.