V1 Golf

V1 Pro – swinganalyse

Wie regelmatig een lesje inplant bij de lokale pro is het misschien al eens tegen gekomen: een video analyse van je swing. Tegenwoordig niks vreemds meer op de moderne golfbaan en een heel handige manier om eens flink met de neus op de feiten gedrukt te worden. Want voor wie denkt dat zijn of haar swing eigenlijk al bijna perfect is, kan een video analyse wel eens een mooie reality-check zijn en een paar flinke verbeterpunten naar voren brengen. De gevleugelde golfuitspraak “feel isn’t real” sluit zich daar bij aan: soms voelt het alsof je het ene doet, maar zal je later zien dat het eigenlijk nog verre van ideaal is.

Het is voor iedere golfer goed om eens in de zoveel tijd zijn swing te filmen, al is het maar om te zien hoe fantastisch soepel je met die club door het gras glijdt. Voor degene die toch echt geïnteresseerd zijn in het verbeteren van hun swing is er gratis software die ook veel gebruikt wordt door golfpro’s om hun pupillen te laten zien waar het mis gaat. Wie googled op “V1 pro” vindt bij het eerste resultaat een link naar de gratis software. Installeren maar en je kunt aan de slag! In het programma upload je video’s van je swing, gemaakt van de voor- of zijkant, en kan je beginnen aan je eigen analyse.

(tip tussendoor: doe in ieder geval één keer een swing analyse bij je pro zodat je weet waar je op moet letten)

Teken bijvoorbeeld lijnen om te zien of je houding goed is, je club langs het juiste pad beweegt of kijk of je wel goed staat opgelijnd. Speel alles af in super slow motion en let dan vooral op je houding, release en de stand van het clubhoofd bij impact.

Dus neem je smartphone of camera mee naar de driving range, vraag je golfmaatje of een volledig onbekende om een paar filmpjes te maken en bekijk thuis hoe je eruit ziet als je swingt. Zie het als een handige tool om jezelf te verbeteren maar gebruik het vooral in combinatie met lessen van je pro voor het beste resultaat.About

Golf gek, houdt van gadgets en probeert altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste Golf Gear! Handicap 20. In de Tas: Taylormade RSI 1 4-PW, Cleveland 588 Forged Satin 56gr, Wilson Staff 8881 BLK putter, Wilson D100 Houten 3, Taylormade SLDR S 11 GR Driver, Wilson Staff FG TOUR M3 23gr hybride,


'V1 Pro – swinganalyse' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.