golf voetbal

Verborgen golftalenten

Het lijkt tegenwoordig steeds normaler voor professionele sporters om de golfbaan op te zoeken als ze te oud zijn voor de sport of nou eenmaal genoeg geld hebben binnengehaald om in alle rust te genieten het pensioen. Edwin van der Sar, Ronald Koeman en Marco van Basten slaan allemaal een aardig balletje. Van Basten mocht op zijn top zelfs te koop lopen met een handicap van slechts 3,5. Iets wat menig recreant waarschijnlijk nooit zal bereiken.

Het balgevoel van voetbal zal wel een voordeel zijn bij het golven. Verrassend is dan ook te noemen dat Amerikaans topzwemmer Michael Phelps ook een zeer verdienstelijk balletje kan slaan. In zijn tocht naar een single handicap speelt Phelps zoveel als hij kan, zo ook op pro-am toernooien waar hij laatst wel een zeer indrukwekkende putt wist uit te holen

Het lijkt erop dat de golfsport steeds breder wordt gemaakt door alle (ex)professionele atleten die de golfbaan op gaan. In de V.S. staat zelfs menig American Football speler regelmatig in de tee-box. Maar golf fans komen ook uit andere hoeken, zoals professioneel poker speler Daniel Negreanu. Net als in een potje poker bluft hij menig amateur af op de golfbaan en laat zijn kunsten zien tijdens “The Big Swing”, het toernooi dat hij organiseert voor het goede doel.

Hopelijk maakt deze beweging van populaire sporters die gaan golven ook indruk op onze jeugd en kan de golfsport uitgroeien naar het populariteitsniveau wat het verdiend. Of je nou begint als topvoetballer of als beter bent in poker, deze voorbeelden laten wel zien dat golf een sport voor iedereen is.


Tagged: ,


About

Mede-oprichter en schrijver voor Golfnation.nl. Inmiddels al bijna twee jaar zeer intensief bezig met golf en alles er omheen. Handicap 13. In de tas: Callaway XR Driver + 3 Wood Titleist 913H 19 + 21 degree hybrid Callaway XR irons 5 t/m pw Titleist SM5 50, 54 & 60 degree Odyssey Works Versa #1


'Verborgen golftalenten' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.