Warsteiner Golf

Warsteiner Night Golf Challenge

Terwijl Joost Luiten afgelopen weekend weer een topprestatie leverde op het Lyoness Open, ging Golf Nation de baan op om een dito prestatie te leveren. Aangezien wij altijd in zijn voor iets nieuws gingen wij de uitdaging aan tijdens de Warsteiner Night Golf Challenge. Dit originele evenement is opgezet door bierfabrikant Warsteiner, die ook dit jaar weer het KLM open sponsort. Warsteiner mengt zich meer en meer in de golfwereld omdat hun merkwaarden aansluiten bij de bij sport: passie, vakmanschap en klasse.

Het concept

De Night Golf Challenge werd aan ons uitgelegd als een nachtwedstrijd die op een speciaal aangelegde PAR-3 baan in het Amsterdamse bos zou plaatsvinden. De holes werden afgezet met neon en de speciale ballen lichten op als ze geraakt worden. Er werd ons in de uitnodiging een bijzondere ronde golf beloofd en dat is het zeker geworden.

Warsteiner Golf

De avond

Het evenemententerrein in het Amsterdamse bos wordt zo vaak als dusdanig gebruikt dat het een eigen adres heeft die elk navigatiesysteem kent. Het was eenvoudig te vinden en nadat we de auto in het grasveld hadden geparkeerd begaven we ons richting de Warsteiner tent, die als een pop-up kroeg uit het niets opgebouwd was. Omringd door statafels, parasols en golftassen en uitgerust met bar en grill werd al snel duidelijk dat een gezellig samenkomen het doel was. We registreerden ons bij twee charmante gastvrouwen die onze flightgenoten aan ons bekend maakten en ons decoreerden met fluorescerende armbanden. We spotten nog een aantal ex-topsporters zoals Taeke Taekema en Richard Witsche en zien Frits en Barbara Barend verderop een praatje maken. Onder het genot van een biertje maakte de schemer plaats voor het donker van de nacht. De wedstrijd kon beginnen.

feesttentfeest

De wedstrijd

Ik weet niet of jullie ooit een wedstrijd ‘s nachts hebben gespeeld of überhaupt in het donker de baan op zijn geweest, maar voor mij was dit de eerste keer. Lichtgevende neonsticks markeerden de teebox, fairway en green en de speciale ballen lichtten op bij het eerste contact. Normaal kan je in de baan ruim de tijd nemen om al je obstakels eens goed te analyseren en te bepalen waar je de bal vooral níet wil slaan. Het enige wat je nu zag was het doel en het enige wat je wist was de afstand.  Het resultaat: pure rust bij de tee shots. Toegegeven: de ballen zijn zwaarder dan normale ballen en de greens (lees: grote stukken hobbelig doek) ware lastig te bespelen, maar dat kon niks afdoen aan een heerlijke ervaring. De spelvorm was Texas Scramble, ook bekend als “Best Ball”, zodat je met je flightgenoten al snel een licht teamgevoel opbouwt.golfbal licht

Speciale holes waren er ook. Zo kreeg iedereen in je flight een poging om je bal in een opblaasboot te slaan, die verderop in het water was gelegd, om een gezamenlijke hole in one te noteren. Ook stond op de 9de hole een sterspeler van Warsteiner klaar voor de strijd. Het doel: zijn neary verslaan. De prijs: deelname aan de pro-am tijden het KLM open. Genoeg reden om nog even een keer je grip te controleren en  je set-up te checken.

De sfeer

De sfeer, ja die was heerlijk. De warmte die de avond nog in zich had zorgde al voor een mooie ervaring, maar daar deed de organisatie van het evenement nog een flinke schep bovenop. De grillmeesters stilden je honger zowel voor als na het golfen. Tijdens het golfen brachten speciaal gemodificeerde golfkarretjes ijskoud bier, fris en water rond. Uit de duisternis doemde ook nog een onverwachte gast op: de oesterman. Compleet uitgerust met grote metalen emmers aan zijn broek voor de restjes, werden verse oesters geserveerd. Een prachtige enorme rookinstallatie (gecombineerd met een net zo’n grote lamp) maakte de ervaring helemaal af.lichtshow

Conclusie

De single handicapper zal zich wellicht hebben geïrriteerd aan het feit dat je onmogelijk je bal op de veel te gladde green kon laten landen of dat hij niet de backspin op zijn approach kon aanbrengen zoals normaal. Maar de gemiddelde golfer heeft hier een heerlijke avond gehad vol gezelligheid, sfeer en originaliteit. Het evenement was uitermate goed verzorgd en Warsteiner mag wat mij betreft vaker laten zien waartoe ze in staat zijn. Het statement van dit evenement was in ieder geval duidelijk en dat is dat de golfsport heel rap van zijn stoffige imago af moet en dat heel de wereld moet weten hoe leuk, gezellig en uitdagend het is om een ronde golf te spelen.

 

Uitreiking Prijzen golfbal glfballen lichtAbout

Mede-oprichter en schrijver voor Golfnation.nl. Inmiddels al bijna twee jaar zeer intensief bezig met golf en alles er omheen. Handicap 13. In de tas: Callaway XR Driver + 3 Wood Titleist 913H 19 + 21 degree hybrid Callaway XR irons 5 t/m pw Titleist SM5 50, 54 & 60 degree Odyssey Works Versa #1


'Warsteiner Night Golf Challenge' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.