Wilson Staff D100 Driver

Wilson Staff D-100 Serie

Wellicht is Wilson niet het merk dat als eerste je gedachten inwandelt als je denkt over een nieuwe set ijzers of een nieuwe driver. De laatste tijd is Wilson, laten we eerlijk zijn, gewoon niet zo prominent aanwezig geweest als haar concurrenten in de golfwereld. Dit moet de marketing afdeling van Wilson ook gedacht hebben en besloot het roer om te gooien. Hoewel deze opmars nog gaande is en het eindstation onbekend, komt Wilson in ieder geval met een nieuwe serie die menig golfer zal overtuigen, de Wilson Staff D-100 serie.

Deze nieuwe serie, bestaande uit een driver, houten en ijzers, is het resultaat van een nieuwe research and development afdeling en dat is te merken ook. De D-100 ijzers hebben een dunner clubblad dan haar voorgangers uit de Di11 serie, waardoor ze lichter zijn en daarmee makkelijk te hanteren. Door een deel van dat bespaarde gewicht in de zool te plaatsen sla je goed onder de bal door en zijn ze erg vergevingsgezind. Het balcontact voelt goed, de bal vliegt goed en door het lichtgewicht van de ijzers sla je met minder kracht en moeite prima ballen.

Wilson Staff d100 driver wood 5  Wilson Staff d100 Headcovers

De houten 5, 3 en de driver uit deze serie zijn de echte paradepaardjes. De prachtige zwarte knotsen met een witte shaft passen volledig in het minder klassieke ontwerp van houten die we steeds vaker tegen komen op de golfbaan. Wat echt bijzonder is aan deze clubs is het gewicht. De driver is zo’n 28 gram lichter dan de meest populaire drivers van dit moment waardoor het met recht een ‘superlight’ club genoemd mag worden. Voor het testen was mijn enige vrees dat het zo licht zou zijn dat het niet meer aanvoelt als een echte driver, maar niks was minder waar. De balans tussen lichtgewicht en controleerbaarheid was perfect waardoor je met weinig moeite een goede swingsnelheid behaalt.

[quote]Het met recht een ‘superlight’ club genoemd mag worden! Voor het testen was mijn enige vrees dat het zo licht zou zijn dat het niet meer aanvoelt als een echte driver, maar niks was minder waar.[/quote]

Dat deze serie meer dan prima is, is al lang duidelijk geworden tijdens het testen ervan. En dat het ook nog voordelig is in verhouding tot andere drivers is een feit. Wat dan overblijft in je overweging is de merkkeuze. Wilson is voor veel golfers misschien toch net iets minder stoer dan Callaway of TaylorMade. Maar laat het duidelijk zijn dat deze  Wilson Staff serie niet alleen geschikt is voor hen met een kleiner budget, maar zeker ook voor golfers die opzoek zijn naar een betrouwbare, lichte en vergevingsgezinde set.

WIlson Driver and Headcover  d100 driver en dx2

Het is veilig om te zeggen dat Wilson een goede eerste stap heeft gemaakt naar een volle dig eerherstel. Zoals de slogan al zegt: “more majors won than any other brand”. Voordat Wilson weer naast de grote merken staat van de golfwereld zal misschien langer duren dan ze zelf zouden willen, maar een statement hebben ze zeker gemaakt: Wilson is terug.

De D-100 serie is te koop bij Jumbo Golfwereld

Wilson Staff Driver and Ball  WIlson d100 driver and woodAbout

Mede-oprichter en schrijver voor Golfnation.nl. Inmiddels al bijna twee jaar zeer intensief bezig met golf en alles er omheen. Handicap 13. In de tas: Callaway XR Driver + 3 Wood Titleist 913H 19 + 21 degree hybrid Callaway XR irons 5 t/m pw Titleist SM5 50, 54 & 60 degree Odyssey Works Versa #1


'Wilson Staff D-100 Serie' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.