Asus Zenwatch Golfshot

Asus ZenWatch Review

De laatste weken komen er steeds meer smartwatches uit die naast de normale functionaliteiten erg goed te gebruiken zijn als golf gps horloge. In december schreef ik een uitgebreide review over de Moto 360 in combinatie met Golfshot. Naast de Moto 360 bracht LG de LG Watch R uit en is Sony alweer aanbeland bij de Sony Smartwatch 3. Naast deze Android Wear smartwatches bracht Apple onlangs de Apple Watch uit. Asus kon uiteraard niet achterblijven en bracht deze maand de Asus ZenWatch uit. Wij hebben de ZenWatch uitvoerig getest op de golfbaan, deze review zal ingaan op de bruikbaarheid van de ZenWatch als Golf GPS horloge. Voor meer informatie over de werking van Golfshot kun je De Golshot review lezen. Veel mensen vragen zich af of dit al het juiste moment is om een smartwatch te kopen. Zijn de smartwatches van tegenwoordig al goed genoeg om de Garmin, TomTom of Bushnell's de deur uit te doen? Hier proberen we antwoord op te geven in deze review. De Asus ZenWatch In september 2014 werd de Asus ZenWatch al gepresenteerd aan het grote publiek tijdens de officiële aankondiging. Meteen was te zien dat dit niet een snel ontworpen horloge zou worden. Het uiterlijk van de ZenWatch is erg chique doordat er enkel gebruik is gemaakt van kwaliteitsmateriaal. Natuurlijk zijn de bekende fitnessapps en stappenteller aanwezig die de andere smartwatches ook aanbieden. Het horlogebandje Het horlogebandje is een lichtbruin lederen bandje wat kwalitatief erg goed aanvoelt. Toen ik het horloge voor het eerst om deed voelde hij wel wat hard aan. Echter, het leer vormt al snel om je pols waardoor hij erg comfortabel zit. In vergelijking tot de Moto 360 gebruikt Asus een kliksluiting, dat er erg goed uitziet. Wel moet je oppassen dat je niet per ongeluk het klikmechanisme indrukt, waardoor het horloge van je pols kan vallen. Doordat Asus gebruik heeft gemaakt van de standaard 22mm horloge sluiting is het bandje te vervangen door ieder gewenst horlogebandje. Apple Watch bandjes kosten tussen de €59 en €499. Op dit vlak wint Asus dan ook erg veel punten! De horlogekast De horlogekast ziet er erg goed uit doordat er gebruik is gemaakt van roestvrij staal. Doordat de zijkanten krom zijn krijg je de illusie dat het horloge bol is. De bolling geeft de ZenWatch een premium uitstraling. Wat meteen opvalt is dat de ZenWatch een stuk dunner is dan de Moto 360. Wanneer ik de Moto 360 naast de ZenWatch leg ziet de Moto 360 er meteen erg lomp uit. Het dunne kastje zorgt er met name voor dat je nergens achter blijft haken. Uiteraard wil je tijdens het golfen geen koelkast aan je pols hebben, dus dit is een erg welkome feature. De kast ziet er erg net afgewerkt uit en hier is niks op aan te merken. Spatwaterdicht Helaas wonen we niet in Florida waar het bijna altijd ideaal golfweer is. Regen komt zelfs in de zomer vaak voor en ook hier is de ZenWatch goed tegen bestendig. Het…

Asus Zenwatch

Beschikbare banen - 9.5
Gebruikersgemak - 8.5
Batterijduur - 9.3
Design - 8.7
Prijs/kwaliteit - 9

9

De Asus ZenWatch is wat ons betreft op dit moment een goede keuze wanneer je een smartwatch wilt aanschaffen waarmee je vaak gaat golfen. De Zenwatch beschikt over alle componenten die je nodig hebt tijdens het golfen: Dunne kast, spatwaterdicht, een duidelijk scherm en een batterijduur waarmee je zelfs 36 holes kan lopen. Niet alleen op de baan is de Asus Zenwatch een prima keuze. Doordat de designers van Asus veel tijd hebben gestoken in het ontwerp, ziet het horloge er erg elegant uit. Hierdoor kun je op de club of gewoon op je werk ook pronken met dit pracht horloge.

User Rating: 4.9 ( 1 votes)
9

De laatste weken komen er steeds meer smartwatches uit die naast de normale functionaliteiten erg goed te gebruiken zijn als golf gps horloge. In december schreef ik een uitgebreide review over de Moto 360 in combinatie met Golfshot. Naast de Moto 360 bracht LG de LG Watch R uit en is Sony alweer aanbeland bij de Sony Smartwatch 3. Naast deze Android Wear smartwatches bracht Apple onlangs de Apple Watch uit. Asus kon uiteraard niet achterblijven en bracht deze maand de Asus ZenWatch uit. Wij hebben de ZenWatch uitvoerig getest op de golfbaan, deze review zal ingaan op de bruikbaarheid van de ZenWatch als Golf GPS horloge. Voor meer informatie over de werking van Golfshot kun je De Golshot review lezen. Veel mensen vragen zich af of dit al het juiste moment is om een smartwatch te kopen. Zijn de smartwatches van tegenwoordig al goed genoeg om de Garmin, TomTom of Bushnell’s de deur uit te doen? Hier proberen we antwoord op te geven in deze review.

De Asus ZenWatch

In september 2014 werd de Asus ZenWatch al gepresenteerd aan het grote publiek tijdens de officiële aankondiging. Meteen was te zien dat dit niet een snel ontworpen horloge zou worden. Het uiterlijk van de ZenWatch is erg chique doordat er enkel gebruik is gemaakt van kwaliteitsmateriaal. Natuurlijk zijn de bekende fitnessapps en stappenteller aanwezig die de andere smartwatches ook aanbieden.

Asus Zenwatch

Het horlogebandje

Het horlogebandje is een lichtbruin lederen bandje wat kwalitatief erg goed aanvoelt. Toen ik het horloge voor het eerst om deed voelde hij wel wat hard aan. Echter, het leer vormt al snel om je pols waardoor hij erg comfortabel zit. In vergelijking tot de Moto 360 gebruikt Asus een kliksluiting, dat er erg goed uitziet. Wel moet je oppassen dat je niet per ongeluk het klikmechanisme indrukt, waardoor het horloge van je pols kan vallen. Doordat Asus gebruik heeft gemaakt van de standaard 22mm horloge sluiting is het bandje te vervangen door ieder gewenst horlogebandje. Apple Watch bandjes kosten tussen de €59 en €499. Op dit vlak wint Asus dan ook erg veel punten!

Asus zenwatch golf

De horlogekast

De horlogekast ziet er erg goed uit doordat er gebruik is gemaakt van roestvrij staal. Doordat de zijkanten krom zijn krijg je de illusie dat het horloge bol is. De bolling geeft de ZenWatch een premium uitstraling. Wat meteen opvalt is dat de ZenWatch een stuk dunner is dan de Moto 360. Wanneer ik de Moto 360 naast de ZenWatch leg ziet de Moto 360 er meteen erg lomp uit. Het dunne kastje zorgt er met name voor dat je nergens achter blijft haken. Uiteraard wil je tijdens het golfen geen koelkast aan je pols hebben, dus dit is een erg welkome feature. De kast ziet er erg net afgewerkt uit en hier is niks op aan te merken.

Asus zenwatch golf gps

Spatwaterdicht

Helaas wonen we niet in Florida waar het bijna altijd ideaal golfweer is. Regen komt zelfs in de zomer vaak voor en ook hier is de ZenWatch goed tegen bestendig. Het horloge is spatwaterdicht wat betekend dat je niet bang hoeft te zijn voor je horloge wanneer het begint te regenen. In theorie kan je zelfs je balletje uit het water vissen met je horloge om. Ik raad het niet aan, maar het kan.

Scherm

Het scherm dat de Zenwatch gebruikt is een oled scherm, waardoor zwart er mooi diep uitziet. Dat merk je vooral bij het bekijken van de verschillende watchfaces, die vaak een zwarte achtergrond hebben en bij de fly overs in Golfshot. De resolutie van het scherm bedraagt 320×320 pixels, hetzelfde als de eerder gereviewde Moto 360. 320×320 pixels is genoeg voor een duidelijk en scherp beeld.

In tegenstelling tot de Moto 360 is er geen lichtmeter aanwezig in de ZenWatch en daarom moet je afhankelijk van de omgeving, zelf de helderheid aanpassen. Dit was even wennen aangezien je op een zonnige dag zeker de volle helderheid moet gebruiken. In de volle zon kan het soms nog moeilijk zijn om goed te zien wat je horloge aangeeft. Binnen is een volle helderheid weer niet wenselijk, omdat je dan het gevoel hebt met een lamp om je pols rond te lopen. Al met al is het scherm toch een dik voldoende, Golfshot geeft de afstanden erg groot weer waardoor je nooit twee keer hoeft te kijken.

Asus zenwatch golf 3

Batterijduur

Een van de belangrijkste vereiste van een golf gps horloge is dat het horloge 18 holes te gebruiken is. Er is niks irritanter dan dat je horloge op de 16e hole mee op houdt. Hoe weet ik dit? Omdat mijn Moto 360 mij wel eens in de steek heeft gelaten op de 17e hole. Wanneer ik een slome 18 holes ronde loop word ik bij de 15e hole vaak zenuwachtig aangezien ik de melding kan verwachten: Batterijduur 15%.

De Asus Zenwatch heeft hier totaal geen problemen mee. Doordat het erg druk was gedurende de feestdagen op onze homecourse Prise d’ Eau duurde onze golfronde zo’n 4.5 a 5 uur. Geen seconde hoefde ik bang te zijn dat de ZenWatch het zou gaan begeven. Aan het einde van mijn ronde had ik nog zo’n 55% batterij over en dat terwijl de helderheid op 100% stond, Fantastisch! Ik moet hier wel bij zeggen dat het scherm niet altijd aanstond, enkel wanneer ik mijn pols draaide ging het scherm aan.

Android Wear en Golf

Android Wear heeft nu nog een groot nadeel in vergelijking tot standaard golfhorloges. Apps zoals Golfshot kunnen niet altijd actief blijven. Wanneer het beeldscherm uit gaat, wordt de app naar de achtergrond verplaatst. Wanneer je de afstanden weer wilt aflezen moet je eerst swipen en op Golfshot drukken. Dit zijn twee korte handelingen, echter wil je nooit lang wachten tot je de afstand tot de hole voorgeschoteld krijgt. Laurens maakt nog gebruik van de TomTom Golfer en kon mij altijd sneller de afstand vertellen dan ik zelf.

Asus zenwatch golf 4

Eind mei komt hier echter verandering in als we Google mogen geloven. Het wordt ook voor third-party-apps mogelijk om iets op het scherm te tonen zonder dat het scherm na korte tijd terugspringt naar de watchface. Daarbij kunnen apps een speciale zwart-witmodus inschakelen, zodat het stroomgebruik bij horloges met oled-schermen, zoals de ZenWatch, binnen de perken blijft. Dit is een erg welkome feature die de Zenwatch tot een volwaardig golfhorloge maken!

Conclusie

De Asus ZenWatch is wat ons betreft op dit moment een goede keuze wanneer je een smartwatch wilt aanschaffen waarmee je vaak gaat golfen. De Zenwatch beschikt over alle componenten die je nodig hebt tijdens het golfen: Dunne kast, spatwaterdicht, een duidelijk scherm en een batterijduur waarmee je zelfs 36 holes kan lopen. Niet alleen op de baan is de Asus Zenwatch een prima keuze. Doordat de designers van Asus veel tijd hebben gestoken in het ontwerp, ziet het horloge er erg elegant uit. Hierdoor kun je op de club of gewoon op je werk ook pronken met dit pracht horloge.

Product Prijs bij publicatieInfo
Asus ZenWatchAsus ZenWatch€229,-

*Golfshot is een app die niet door Asus is ontwikkeld. Golfshot kost $30 per jaar is is te kopen in de App stores van Google en Apple.

Asus zenwatch golf 5

Asus zenwatch golf 6

Asus zenwatch golf 7About

Golf gek, houdt van gadgets en probeert altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste Golf Gear! Handicap 20. In de Tas: Taylormade RSI 1 4-PW, Cleveland 588 Forged Satin 56gr, Wilson Staff 8881 BLK putter, Wilson D100 Houten 3, Taylormade SLDR S 11 GR Driver, Wilson Staff FG TOUR M3 23gr hybride,


'Asus ZenWatch Review' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.