Best Golf

Best Golf

Op een van de warmste zomerdagen waarmee we deze zomer gezegend waren rijden we de parkeerplaats op bij Best Golf en weten op dat moment al vrij zeker dat ons een heerlijke rond golf te wachten staat. Bij het betreden van het hoofdgebouw met daarin onder andere de receptie en golfshop valt meteen op dat dit niet zomaar een golfwinkeltje bevat maar een volwaardig Golf Plaza filiaal, de toon is gezet.

In 2009 en 2010 vormde Best Golf al het toneel voor respectievelijk het NK Clubteams en het NK Dames Open. In 2011  bleek uit onderzoek onder zesduizend Nederlandse golfers en een vakjury dat Best Golf de beste golfbaan van Nederland is. Best Golf nam toen de Gouden Golfbaan Award in ontvangst. We waren daarom ook erg benieuwd naar deze baan en hadden hoge verwachtingen!

Oefenfaciliteiten

Best golf beschikt over een aantal prachtig onderhouden (pitch-, chip-, en) putting-greens en een driving range. Waar de greens er in positieve zin uit sprongen viel de driving range ietwat tegen door de het beperkt aantal plaatsen. Ook is de driving range niet al te lang en breed en ook de targets waren niet erg bijzonder. De ballen daarentegen waren erg goedkoop, 56 ballen voor 2 euro.

Panorama Driving Range

Baanontwerp

De baan was daarentegen in één woord prachtig. Best Golf kenmerkt- en onderscheidt zich door hun 18 holes baan op te delen in 9 park holes en 9 bos holes. De park holes zijn open, met hoog gras omringd, weid en overzichtelijk. De bos holes verschillen hier zo van dat het lijkt of je ineens op een andere club aan het spelen bent. Deze holes zijn namelijk smal, dicht, weinig rough en hoge bomen kort naast de fairway. Een sprookje om doorheen te lopen maar een enorme uitdaging voor de beginnende golfer.

DSC_0073  DSC_0071

Opvallend is ook de uitdaging die gevonden kan worden in de vele bochten en doglegs die in de holes verwerkt zijn. De gevarieerde par 4 banen (verschillend van 277m tot 392m st men tees) bieden zowel de kans op eenvoudige birdies als de kans op moeilijk haalbare PAR’s. De 106m (st mens tee) PAR 3 komt als een lichte verbazing want zo kort zie je ze niet vaak, maar de bunkers die rond de green liggen maken het zeker geen makkelijke hole.

Naast de smalle fairways maken ook de strategisch geplaatste bunkers het lastig voor beginnende golfers om hun handicap omlaag te brengen maar wat is het een fantastisch element van deze baan. Je bent nergens verzekerd van een makkelijke approach en je denkt nog wel een keer extra na over je clubkeuze voor je plaats neemt achter je bal.

Mooiste holes

De par 5 10de hole betekent niet alleen de prachtige overgang van het park terug de bossen in, het betekent ook een prachtig stukje natuur waar de hole onderdeel van uit maakt. De hoge bomen langs de smalle fairway voegen een stukje spanning toe aan je tee shot en als er dan ook nog voorbijgangers even kijken hoe je het er vanaf brengt wordt het pas echt spannend. Als je dat eenmaal hebt overleefd kom je ook nog een aantal bunkers tegen bij de green wat deze hole tot een absolute beauty maakt.

De par 5 holes van Best Golf maken het spelen hier tot een feest want de andere winnaar in deze categorie is de par 5 15de. Deze park-hole vereist een secuur teeshot net voorbij of naast een van de vele bunkers waarna je eerst even goed moet kijken waar je je volgende shot wilt hebben omdat er niet alleen veel hoogteverschil in de baan zit, maar ook omdat de bunkers hier goed vertegenwoordigd zijn.

h10-left  Hole 15 Best Golf

 

Sfeer

De gemiddelde golfer die we tegen zijn gekomen was een gezellige Brabander die net als wij aan het genieten was van het weer en zijn ronde. Maar niks zette de sfeer zo positief als de prachtige natuur en omgeving waar we ons een aantal uur in bevonden. Deze baan straalt rust en sereniteit uit en is een goede manier om even helemaal weg te zijn uit de realiteit.

Best Golf fontein  Best Golf Entree

Horeca

Golf Best beschikt over een prima terras en een brasserie/restaurant genaamd “Dimples” waar duidelijk te zien is dat er op niveau genoten wordt van een hapje, drankje, diner of lunch. Na onze lange ronde in extreme temperaturen waren we wel toe aan een biertje en konden plaatsnemen in een heerlijk plekje in de schaduw waar je uit kan kijken over een aantal holes die je een uur geleden nog de nodige frustratie (in uw geval hopelijk plezier) hebben gebracht. De bediening liet even op zich wachten maar waren vriendelijk en professioneel.

DSC_0128  DSC_0130

Uitzicht Restaurant klein

Greenfee

Best Golf 18h ZomerMa t/m VrZa t/m Zo
Feestdagen
Bezoeker€ 52,50€ 62,50
Introduc‚e€ 42,50€ 52,50
Best Golf 9h ZomerMa t/m VrZa t/m Zo
Feestdagen
Bezoeker€ 31,-€ 38,50-
Introduc‚e€ 27,50€ 34,50
Best Golf 18h WinterMa t/m Zo
Bezoeker€ 35,-
Introduc‚e€ 28,-
Best Golf 9h WinterMa t/m Zo
Bezoeker€ 20,-
Introduc‚e€ 17,-
9h Par 3Ma t/m VrZa t/m Zo
Feestdagen
Bezoeker€ 12,-€ 15-

Conclusie

Golf Best is werkelijk een prachtige baan die niet voor niets tot een van de mooiste van Brabant behoort. Elke golfer zal hier zijn of haar uitdaging vinden in de bossen maar voor de beginners onder ons is het echt een vrij pittige baan. Maar laat je dat er niet van weerhouden om hier te spelen want je zal hier beter bewust worden van je clubkeuze, je strategie en je vermogen om je rust te houden als het even wat minder gaat. De baan is prachtig onderhouden en beschikt over feilloos gras, mooie fairways, goed rollende greens en mooie bunkers die zelfs het pakken van je sandwedge iets dragelijker maken.

DSC_0083 DSC_0064

Best Golf
Golflaan 1
5683 RZ Best
+31(0)499391443
www.bestgolf.nl

 About

Golf gek, houdt van gadgets en probeert altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste Golf Gear! Handicap 20. In de Tas: Taylormade RSI 1 4-PW, Cleveland 588 Forged Satin 56gr, Wilson Staff 8881 BLK putter, Wilson D100 Houten 3, Taylormade SLDR S 11 GR Driver, Wilson Staff FG TOUR M3 23gr hybride,


'Best Golf' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.