xr163

Callaway XR 16: Driver en Woods

Na de ongekend succesvolle lancering van de XR serie afgelopen jaar, is Callaway dit jaar terug met een 2.0 versie: de XR 16. De naam is weinig vernieuwend, maar als we de eerste berichten mogen geloven is het ontwerp dat wel!

 xr 161
Callaway besloot dit jaar niet het wiel opnieuw uit te vinden en bouwt met de XR 16 verder bouwen op het succes van de XR. En wat heb je nodig als het winter is, de concurrentie met nieuwe innovaties komt en de nieuwjaarsbonus van de golfers weer in hun zak branden? Dan doe je er een schepje bovenop!
In samenwerking met vliegtuigproducent Boeing produceerde Callaway daarom de XR 16 (en XR 16 Pro) driver en fairway woods. Het resultaat is een extreem aeronynamisch clubhoofd waardoor deze versie van de XR niet alleen extreem vergevingsgezind is, maar ook zorgt voor een hogere clubhoofdsnelheid. Doordat het clubhoofd minder luchtweerstand heeft zou je nu in staat moeten zijn om nog een  paar extra meter uit je drive te halen.

Wat opvalt bij deze opmerkelijke samenwerking is dat er weinig wordt beloofd. Ondanks de samenwerking tussen twee enorme R&D afdelingen durft Callaway uiteindelijk geen toezeggingen te doen over magie van de club. Toen de vorige XR gelanceerd werd beweerde Callaway dat deze serie goed genoeg was om twee clubs meer afstand te geven dan je gewend was. Dergelijke grootspraak ontbreekt nu en dat roept de vraag op in hoeverre de XR 16 écht een verbetering is ten opzichte van de XR van vorig jaar.

Als trots bezitter van een XR driver kan ik niet anders dan het ontwerp van deze nieuwe versie bewonderen. Ik heb mezelf echter nog niet kunnen overtuigen dat ik deze XR 16 echt moet hebben om beter te golfen en in mijn geval wil dat heel wat zeggen. De samenwerking tussen Callaway en Boeing is opmerkelijk en heeft op z’n minst een prachtige driver opgeleverd. Of de verbeterde aerodynamica van grote invloed is op de afstanden die je slaat moet nog blijken.
Beide clubs liggen eind januari in de winkel en kosten naar verwachting:
XR 16 Driver:           € 349,99
XR 16 Pro Driver:   € 399,99
XR 16 Wood:           € 229,99
XR 16 Pro Wood:    € 249,99

Beide drivers hebben een verstelbare loft in een range van 3 graden, de woods hebben deze functionaliteit niet.About

Mede-oprichter en schrijver voor Golfnation.nl. Inmiddels al bijna twee jaar zeer intensief bezig met golf en alles er omheen. Handicap 13. In de tas: Callaway XR Driver + 3 Wood Titleist 913H 19 + 21 degree hybrid Callaway XR irons 5 t/m pw Titleist SM5 50, 54 & 60 degree Odyssey Works Versa #1


'Callaway XR 16: Driver en Woods' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.