Costa Rica La Iguana

Golfbestemming: Costa Rica

Costa Rica is de laatste jaren uitgegroeid tot een waar mekka voor backpackers en vakantiegangers. Mede door de prachtige natuur en het pure leven is Costa Rica niet meer weg te denken. Door de explosieve toeristische groei vanuit de Verenigde Staten heeft de golfindustrie ook niet stil gezeten. Costa Rica is eigenaar van een aantal pracht golfbanen zoals je die nergens anders ter wereld kan vinden. De meeste banen bevinden zich aan de west kust van Costa Rica in de Nicoya Peninsula. De Caribische kust heeft te maken met meer regen, vandaar dat de Pacifische kust alle golfbanen huisvest.  De Nicoya Peninsula is van origine een surf paradijs waar alles mogelijk was. Door de combinatie van strand en jungle leent dit gebied zich ook perfect voor een golfbaan van wereldklasse. Hieronder zullen we je kennis laten maken met een aantal topbanen van Costa Rica.

La Iguana Golf Course

Waar:           Playa Herradura, Costa Rica     
Green Fee:
   110 euro
Website:       http://www.golflaiguana.com/

Aan de zuidkant van de Nicoya Peninsula, midden in de jungle en direct aan de kust ligt de 18-holes par-72 Championship La Iguana golf course. Deze aandenbenemede golfbaan is ontworpen door Ted Robinson en biedt een spectaculaire golfervaring. Het is te hopen dat je niet te snel wordt afgeleid tijdens je swing aangezien deze baan krioelt van wild life. Vriendelijke spider monkeys kijken vaak toe hoe de golfers afslaan en je kunt geen 18-holes lopen zonder een papagaai te hebben gespot.

La Iguana Golf Course heeft de naam Iguana gekregen aangezien er zoveel leguanen over de baan lopen. Op de vierde hole dien je zachtjes te putten aangezien er veel leguanen rond lopen. Een golfcaddy is meer een gewoonte dan een exclusiviteit op golfbanen zoals dit, echter op Iguana kan je een gids meenemen die je alles verteld over de natuur en wild life rondom de baan. That’s a first!

La Iguana Costa Rica
La Iguana Costa Rica 2

Four Seasons Resort Costa Rica

Waar:           Puntarenas, Costa Rica     
Green Fee:
   200 euro
Website:       http://www.fourseasons.com

Dichtbij de grens van Nicaragua ligt de door Arnold Palmer ontworpen par-72 championship course van het Four Seasons. Deze golfbaan bevindt zich al enige tijd  in de “Top 100 Courses Outside the United States” van Golf Digest. De Four Seasons is gelegen op de top van  het Peninsula Papagayo plateau en heeft maar liefst uitzicht op zee vanaf veertien van de achttien holes. Vanaf de teebox op hole 6, El Bajo, heeft de fairway een hoogte verschil van 61 meter. Iedere hole biedt de mogelijkheid om te genieten van de natuur die Costa Rica te bieden heeft. Ook de Four Seasons staat bekend om het grote aantal wilde dieren op en rondom de baan. De Brulaap en Spider Monkeys zijn de favoriet van de gasten!

Four Seasons Resort Costa Rica
Four Seasons Resort Costa Rica 2

Hacienda Pinilla Beach Resort

Waar:           Santa Cruzs, Costa Rica     
Green Fee:
   110 euro
Website:       http://www.haciendapinilla.com

Nog onontdekt ligt ten zuiden van Tamarindo de 18 holes par-72 Hacienda Pinilla golfbaan. Hacienda Pinilla is ontworpen door Mike Young en staat bekend als een moeilijke maar prachtige baan. De baan is zo ontworpen, dat je geleidelijk door de natuurlijke “flow” van het gebied wordt geleid.  Van diep door de jungle tot de prachtige kust van de Pacific,  Hacienda Pinilla biedt het allemaal. Een normale green fee kost ongeveer 110 euro. Echter, in het laag seizoen kan je al een green fee bemachtigen voor tussen de 20 en 50 euro!

Hacienda Pinilla Hacienda Pinilla

Photo Credits
[titel] http://www.golflaiguana.com
[1-2] http://www.golflaiguana.com
[3-4] http://www.fourseasons.com
[4-6] http://www.haciendapinilla.com


About

Golf gek, houdt van gadgets en probeert altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste Golf Gear! Handicap 20. In de Tas: Taylormade RSI 1 4-PW, Cleveland 588 Forged Satin 56gr, Wilson Staff 8881 BLK putter, Wilson D100 Houten 3, Taylormade SLDR S 11 GR Driver, Wilson Staff FG TOUR M3 23gr hybride,


'Golfbestemming: Costa Rica' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.