Crayestein Golfshop

Crayestein Golf

Op een schitterende lente dag mochten wij Golfclub Crayestein in Dordrecht aan een beoordeling onderwerpen.  Al rijdend over een industrieterrein doemt de golfbaan in een keer op. Bij aankomst zien we de nodige golfers zich warm draaien voor een ronde op de 18 holes baan en de sfeer voelt gelijk relaxed aan.

Oefenfaciliteiten

Op weg naar het clubhuis komen we langs de puttinggreen en het pitchveld, beide gelegen aan het terras. Na een zeer vriendelijk ontvangst van de medewerkster in de golfshop, gaan wij naar de driving range om warm te slaan. Aan afslagmatten is er geen gebrek en zodoende vinden wij, nadat we een mandje ballen hebben gepakt (€1,- voor 18 stuks), een mooie plek.

Wat opvalt is dat de driving range slechts 150 meter lang is en zodoende sla je met de lagere ijzers en houten al snel tegen een groot net aan. Daarentegen beschikt de driving range wel over verschillende targets waarop menig golfer goed kan oefenen.

Driving Range Crayestein
Oefengreen

Nadat we ook nog ons korte spel hebben geoefend  op de (grote) putting- en pitchgreens verplaatsen wij ons naar de afslag op hole 1.

Baanontwerp

Golfbaan Crayestein is gelegen in een aansprekend stukje Hollandse Biesbosch aan de rand van Dordrecht. De golfbaan bestaat uit 18 holes afwisselend van par 3’s tot par 5’s. Het is opvallend dat de eerste 4 holes zich afspelen op vrij heuvelachtig en bosrijke terrein, terwijl de overige holes (aan de overkant van de weg)  vlakker en zijn. Desondanks worden de laatst genoemde holes gekenmerkt door smalle fairways, verraderlijke waterpartijen en snelle greens.

Crayestein is niet een golfbaan waar je iedere afslag hard kunt aflaan met je driver. De baan is zo ontworpen dat je bij de afslag bijna iedere club wel eens een keer nodig hebt. We hebben ook vele malen het goed verzorgde caddy boekje uit onze tas gehaald om vooraf de juiste strategie te bepalen. Precisie is key op Crayestein en daar houden we wel van!

Mooiste holes

De mooiste holes op Golfbaan Crayestein zijn de 9e en de 15e. Hole 9 is een pittige par 4 met een totale lengte van 337m (gele tees). Aangezien het een dogleg betreft, dien je een precies teeshot te slaan om de green te kunnen bereiken in twee slagen. Daarnaast ligt er voor de green nog een kleine waterpartij die overbrugt dient te worden en is er vrij weinig ruimte achter en naast de green. Kortom, een hole die precisie vereist.

Crayestein2  Crayestein

De 15e hole bestaat uit een 162m lange par 3 (gele tees) en de green wordt bewaakt door een verraderlijke waterpartij. Met een nauwkeurig teeshot kun je flink scoren op deze hole. Echter, de verraderlijke waterpartij voor en links van de green doet menig golfer zenuwachtig worden. Kortom, een uitdagende hole.

hole 15-2   hole 9-2

Aflsag hole 5 met uitzicht op hole 9

Sfeer

Alhoewel het heerlijk weer was, waren er niet veel mensen. Mede daardoor konden we in de baan lekker doorslaan! Het terras en clubhuis zien er netjes uit en er hangt een relaxte sfeer op het terras. Het personeel is vriendelijke en schroomt niet om even een praatje met je te maken.

Receptie shop klein

Catering

Sinds 14 januari 2013 opereert ‘Jacks Steakhouse’  als volwaardig restaurant in het clubhuis. Alhoewel wij zelf niet hebben mogen genieten van de kookkunsten van de chefkok, zijn wij ervan overtuigd dat er heerlijk gegeten kan worden bij Jack s Steakhouse. De kaart bevat een mooie diversiteit in gerechten en wijnen en, na een ronde van 9 of 18 holes, is een steakhouse een warme verwelkoming.

jacks jacks3
jacks 4

Greenfee

Crayestein GolfMa t/m DoVr t/m Zo
Feestdagen
Bezoeker€ 60,-€ 67,50,-
Twilight€ 35,-€ 40,-

Extra:

–          Plastic tees zijn niet standaard aanwezig op de driving range (wel te koop in golfshop).
–          Mandje ballen €2,- voor 30 stuks

Conclusie

Golfbaan Crayestein biedt voor zowel de beginnende als gevorderde golfer een uitdaging. Een mooie baan met een relaxte sfeer staan garant voor een heerlijke golfdag. Alhoewel de eerste 4 holes tamelijk uitdagend zijn, kan elke golfer een mooie score behalen op deze baan.

De afwisseling op Crayestein vonden we geweldig. Hoogteverschil, waterpartijen, beboste smalle fairways, brede lange fairways, Crayestein heeft het allemaal. Kortom: golfbaan Crayestein is zeker een baan die elke golfer een keer gelopen moet hebben!

Contact

Crayestein Golf
Baanhoekweg 50
3313 LP Dordrecht
+31 796211221
www.crayesteingolf.nl

Dit portret is geschreven door gast golfblogger Eric-Jan Dijks

 About

Golf gek, houdt van gadgets en probeert altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste Golf Gear! Handicap 20. In de Tas: Taylormade RSI 1 4-PW, Cleveland 588 Forged Satin 56gr, Wilson Staff 8881 BLK putter, Wilson D100 Houten 3, Taylormade SLDR S 11 GR Driver, Wilson Staff FG TOUR M3 23gr hybride,


'Crayestein Golf' has 1 comment

  1. June 22, 2013 @ 11:18 Ger

    Dankjewel voor dit portret, ik ben al twee jaar lid en kan jullie bevindingen alleen maar bevestigen 🙂

    Reply


Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.