Kennemer KLM Open

De beste golf clubs in 15 landen, gekozen door golfers

Aan het eind van elk jaar creëert Leadingcourses.com unieke Golfers’ Choice Rankings voor elk land dat in dat jaar voldoende beoordelingen heeft vergaard. In 2016 zijn er Golfers’ Choice Awards gecreëerd voor vijftien landen in drie continenten. 11 in Europa, 3 in Afrika en 1 in Azië.

Golfers’ Choice ranglijsten gebaseerd op mening van de golfer

In de golfwereld circuleren elk jaar allerlei ranglijsten met de beste golfbanen. De Golfers’ Choice ranglijsten van Leadingcourses onderscheiden zich doordat ze gebaseerd zijn op meningen van golfers, die op elk moment online te raadplegen zijn. Hierdoor zijn deze ranglijsten het meest actueel, transparant en onafhankelijk. De ranglijsten geven de mening weer van golfers. Het kan dan ook voorkomen dat bepaalde gerenommeerde golfbanen niet in deze ranglijsten voorkomen, simpelweg omdat je daar als ‘gewone golfer’ niet kunt of mag spelen. Het is dus echt de keus van de golfer en vandaar de naam “de Golfers’ Choice rankings”.

Er worden alleen ranglijsten opgesteld als er voldoende golfbaanbeoordelingen in een land gegeven zijn. Naast de ranglijsten in Nederland, zijn er dit jaar ook ranglijsten opgesteld voor maar liefst 14 andere landen, namelijk: België, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Zweden, Turkije, Cyprus, Spanje, Wales, Schotland, Marokko, Tunesië, Mauritius en de Verenigde Arabische Emiraten.

De winnaars

In alle vijftien landen waren de winnaars trots op de door hen gewonnen Golfers’ Choice Award. In sommige landen werden ook Golfers’ Choice Awards uitgereikt voor subcategorieën als Beste golfbaan, Meest gastvrije golfclub, Beste prijs/kwaliteit en meer. Alle golfers’ Choice Rankings kunt u vinden op Leadingcourses.com, of door te klikken op de link onderaan dit bericht. Hieronder een lijst met de winnaars van Beste Golfclub per deelnemend land.

Nederland: Koninklijke Haagsche G&CC
België: Golf & Country Club Limburg
Duitsland: Hamburger Golfclub e.V. Falkenstein
Frankrijk: Golf De Morfontaine
Spanje: Real Club Valderrama
Portugal: Monte Rei Golf & Country Club
Zweden: Bro Hof Slott Golf Club
Wales: The Celtic Manor Resort
Schotland: Loch Lomond Golf Club
Turkije: The Montgomerie Maxx Royal
Cyprus: Eléa Estate
Tunesië: The Residence Golf
Mauritius: Anahita Golf Course – Mauritius
Verenigde Arabische Emiraten: Saadiyat Beach Golf Club
Marokko: Noria Golf Club

Golfers willen een onvergetelijke ervaring

Wanneer we kijken naar de beste golfclubs volgens Europese golfers is het evident dat de prijs voor een greenfee samenhangt met de overall waardering. De greenfee op Real Club Valderrama bijvoorbeeld – de nummer 1 van Spanje – begint bij € 330,- en de nummer 1 van Portugal – Monte Rei Golf & Country Club rekent € 190,- voor een ronde golf. Ook op de Nederlandse nummer 1 – de Koninklijke Haagsche – moet voor een greenfee (die begint bij € 100,-) flink de portemonee worden getrokken. Golfers betalen echter liever wat meer voor een geweldige baan, dan een aanzienlijk bedrag te betalen voor een gemiddelde baan. De hoge prijs moet overigens wel garant staan voor een onvergetelijke ervaring, de service moet tot in de puntjes verzorgd zijn en de baan geweldig en perfect onderhouden.

Hoge betrouwbaarheid

Aan het eind van 2015 telde Leadingcourses.com meer dan 300.000 beoordelingen. In het Nederlands, maar ook in zeven andere talen. Alle getoonde beoordelingen zijn bekeken en goedgekeurd door het team van Leadingcourses.com. Een golfer die meerdere golfclubs heeft beoordeeld krijgt een hogere status en zijn of haar beoordeling telt daardoor zwaarder mee. Om betrouwbaarheid te waarborgen, zijn verschillende systemen gebouwd die misbruik kunnen signaleren. Een golfbaan wordt pas in de ranglijsten opgenomen als er voldoende beoordelingen zijn gegeven.


About

Golf gek, houdt van gadgets en probeert altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste Golf Gear! Handicap 20. In de Tas: Taylormade RSI 1 4-PW, Cleveland 588 Forged Satin 56gr, Wilson Staff 8881 BLK putter, Wilson D100 Houten 3, Taylormade SLDR S 11 GR Driver, Wilson Staff FG TOUR M3 23gr hybride,


'De beste golf clubs in 15 landen, gekozen door golfers' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.