IMG_3092resize2

Falke Softshell Jack

Van origine is de golfsport er één waar je netjes en verzorgd op de baan verschijnt. Hoewel dat nog steeds van toepassing is op onze hedendaagse banen is er een duidelijk verschil merkbaar. De pofbroeken en spencers hebben plaatsgemaakt voor kleding die de golfsport ziet voor wat hij is: een prestatiesport. Meer en meer high-end fabrikanten van sportkleding met een hoog technologisch gehalte betreden het speelveld, en met succes.ifiek zijn ontworpen voor de hedendaagse golfer, is de reguliere trainingslijn van Falke uitermate geschikt om aan te trekken tijdens een rondje golf of trainingssessie op de driving range. Wij hebben een softshell jack getest tijdens een rondje op het Tilburgse Prise d’Eau.

 

Eerste indruk

Uiteraard is Falke een merk uit het hoogste segment als het gaat om kwalitatieve sportkleding. Ik was dus ook niet verbaasd dat het aanvoelde als een fijn jack gemaakt van mooie stoffen. De voorkant is een softshell stof, evenals de mouwen, maar de achterkant is gemaakt van een speciaal soort gaas waarover later meer. De ritsen zijn stevig en de pasvorm is sluitend en comfortabel. Wellicht had een maatje groter ook niet misstaan, maar ook deze maat voelde goed en sluitend aan. Vooral de bewegingsvrijheid die je er in hebt is een groot voordeel.

IMG_3089resize

Wat is het?

Na enige verdieping in de specificaties van het jack bleek dat het een softshell jack is met een air ventilation rugpand. Klinkt mooi, maar wat betekent het? Het rugpand is een soort gaas wat meebeweegt met de sporter. Dit komt zowel de bewegingsvrijheid als de mate waarin het jack ademt ten goede.  De voorzijde is een drie laags laminaat wat water , winddicht en ademend is.

resize2

 

De test

Waar de warming up nog makkelijk zonder jas kon worden voltooid, werd het op een mooie zomeravond toch best fris na 3 holes. Met nog 6 stuks te gaan trok ik het jack aan. Zoals ik thuis al had getest belemmerd de jas je niet in je bewegingen die je moet maken tijdens je swing. De stoffen voelen comfortabel en hoewel ik anders had verwacht, laat het ventilerende rugpand geen wind door. Het is een prima jas voor deze koele zomeravond en het schept de verwachting dat het voor een paar graden kouden ook nog geschikt zou zijn. Het balans tussen warmtebehoud en ventilatie is perfect.

IMG_3092resize2

De conclusie

Deze jas is zo licht en compact dat ik overweeg hem altijd in mijn tas te houden (of wellicht een maatje groter aanschaf). Het neemt geen plek in en is een perfecte oplossing voor een ronde golf die warm begint en daarna rap afkoelt, of voor in de lente en herfst. De claim die Falke stelt wat betreft het warmtebehoud en vochtregulatie wordt meer dan waargemaakt. Mijn enige twijfel ligt bij de waterdichtheid van het jack. De voorkant en mouwen zijn dat zonder meer, maar of het zo prettig loopt als het rug-gedeelte nat wordt betwijfel ik.

Al met al een heerlijke jas, ook voor een avondje op de driving range, en een perfecte combi bij onze Falke golf sokken. Bekijk de hele Falke collectie op Falke.com

photo


Tagged: , , , , ,


About

Mede-oprichter en schrijver voor Golfnation.nl. Inmiddels al bijna twee jaar zeer intensief bezig met golf en alles er omheen. Handicap 13. In de tas: Callaway XR Driver + 3 Wood Titleist 913H 19 + 21 degree hybrid Callaway XR irons 5 t/m pw Titleist SM5 50, 54 & 60 degree Odyssey Works Versa #1


'Falke Softshell Jack' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.