Falke GO2 golfsokken

Getest: FALKE GO2 Golfsokken

Deze week hebben wij de kans gekregen om de golfsokken van FALKE uitvoerig te testen. Over het algemeen ben ik vrij nuchter als het gaat om sokken. Ik ga naar de markt en koop een 5-pack zwarte sokken. Deze gebruik ik net zolang tot ze versleten en toe zijn aan vernieuwing. Tijdens het sporten gebruik ik over het algemeen ook normale sokken, echter een dikkere “sport” versie. Ik was daarom ook erg benieuwd of sokken die gemakkelijk 3 a 4 keer zo duur zijn, ook leveren wat de marketing mannen beweren.

De Sok

FALKE golfsokken zijn gemaakt van hoogwaardig katoen en de teen en hiel zijn verstevigd voor een langere gebruiksduur. Daarnaast zijn de GO2 sokken gemaakt voor de meest gangbare golfschoenen en passen ze zich aan de voet aan in de nauw aansluitende schoen. Door Ultra-Light-Voering geeft dit een schokdempend en drukontlastend effect. Hierdoor worden je gewrichten gespaard waarbij je minder vermoeid raakt. De FALKE sportsokken beschikken ook over speciale richels in de zool die de warmte goed naar buiten geleiden.

Falke sok lang  Falke golf 2

Dit klinkt allemaal als muziek in mijn oren, maar hoe pakt dit uit in de praktijk?

Golfsokken Test

Om de golfsokken uitvoerig te testen hebben we negen holes met Falke golfsokken gelopen en negen holes met één FALKE sok en één “standaard” sok aan.

golfsokken 2

Links de ‘standaard’ sok, rechts de FALKE GO2 sok

Uiteraard vragen mensen zich vaak af bij het lezen van een review of de conclusie wel oprecht is. Met name als het gaat om sokken, zijn er geen “benchmarks” waarbij de ene sok met de andere kan worden vergeleken, dus over het algemeen is het de mening van de schrijver… tot nu toe… Voor deze test hebben wij de beschikking gekregen over een infrarood camera van Fluke.

FLUKE TI125

Met behulp van de infrarood camera is de warmteverdeling exact te zien en te meten. Door middel van kleuren is uiteindelijk te zien welk gedeelte van de voet warmer of juist kouder is en op die manier kunnen we beide sokken vergelijken met betrekking tot de warmte van de voet. Voor deze test is gebruik gemaakt van de TI125 warmtebeeldcamera van Fluke . Dit is een lichte, draagbare camera die eenvoudig te gebruiken is. Het contrast kun je zo hoog instellen als je zelf wilt en je kunt op alle gewenste punten de temperatuur meten.

Resultaten

warmte vooraf normaal contrast

Warmteverdeling voor de test, rechts FALKE

Golf sok na test (1)

Warmteverdeling na de test, rechts FALKE

 

Zoals je ziet is de temperatuur in het midden van de voet voor de test bij beide voeten gelijk en de temperatuur bij de tenen van de rechtervoet ligt iets hoger. Na de test is de temperatuur van de rechtervoet iets hoger en de temperatuur van de tenen is juist lager van de rechtervoet. Dit kan komen doordat het bovenste gedeelte van de FALKE sok van een verstevigd materiaal is gemaakt, dit zie je ook goed op de eerste foto in dit artikel.

Falke golfsokken Sok na test onderkant

Op de linker foto is de verschillende warmteverdeling goed te zien. Bij de rechtervoet met de FALKE GO2 sok is een groter gedeelte koeler dan bij de linkervoet met de ‘standaard’ sok.

Wanneer je op de rechter foto kijkt naar de onderkant van de voeten, dan zijn de voeten beide minder koel, maar het is wel te zien dat de onderkant van de rechtervoet (links op de foto) koeler is dan de linkervoet met de ‘standaard’ sok. Dit kan mede komen door de extra ondersteuning en versteviging van de FALKE sokken aan de onderkant.

Falke Sok warmte sok

Warmteverdeling onderkant voeten na test hoog contrast

Tenslotte is op deze foto het verschil in materiaal van de FALKE sok extra goed te zien. Het verstevigde materiaal aan de bovenkant en de hak van de voeten zorgt ervoor dat de voeten daadwerkelijk koeler zijn. Zo zie je goed wat andere materialen en verschil in dikte van materialen voor effect kan hebben.

Conclusie:

Ja, de FALKE GO2 golfsokken maken golfen net wat comfortabeler en nee de speciale sokken structuur is geen marketingtruc. Je moet me op mijn woord geloven wanneer ik zeg dat de sokken lekker zitten, echter de warmtebeelden zeggen genoeg over de warmteverdeling en de vocht absorptie van de FALKE sok. Ik loop geen 18-holes meer zonder deze sokken!About

Golf gek, houdt van gadgets en probeert altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste Golf Gear! Handicap 20. In de Tas: Taylormade RSI 1 4-PW, Cleveland 588 Forged Satin 56gr, Wilson Staff 8881 BLK putter, Wilson D100 Houten 3, Taylormade SLDR S 11 GR Driver, Wilson Staff FG TOUR M3 23gr hybride,


'Getest: FALKE GO2 Golfsokken' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.