GAME-Device-&-Tags

Game Golf review

Technologie en golf gaan de laatste jaren steeds beter samen. Een GPS horloge is al tijden geen vreemd attribuut meer, de pro's gebruiken Trackman voor hun lessen en de clubs zelf worden lichter, beter en vergevensgezinder. Game Golf doet met hun product een schep bovenop het bestaande en biedt een product dat heel accuraat inzicht geeft in je spel. Door slim gebruik te maken van GPS technologie zie je zelfs na één ronde spelen al je verbeterpotentieel. Het apparaat is inmiddels ook opgepikt door Game Golf ambassadeurs Lee Westwood en Jim Furyk, maar ook LPGA speelster Sophie Walker is fan van het product en werd zelfs de eerste vrouwelijke professional die Game Golf op een officieel toernooi gebruikte.   Hoe het werkt: Game Golf bestaat uit een GPS ontvanger en 18 schroefdopjes met een kenmerk erop. De "D" is voor je driver, I6 staat voor je ijzer 6, GW voor je gap wedge etc. Naast de gebruikelijke clubs zitten er ook een aantal dopjes bij met een willekeurig symbool erop zoals een hartje of een klavertje vier. Deze kan je gebruiken voor bijvoorbeeld je chipper of houten 7. Je schroeft de dopjes in de bijbehorende club, laadt de GPS ontvanger op en je bent eigenlijk al klaar om je eerste ronde met Game Golf te spelen. Het principe is simpel maar vergt wat gewenning: voor je de bal slaat, tik je met het dopje op je club tegen de ontvanger aan je riem. De ontvanger trilt ter bevestiging, je slaat de bal en meer is het niet. De gewenning zit verscholen in het "taggen" van je strafslagen en elke putt (ook je tap-ins!). Op het moment dat je een tweede slag registreert, weet Game Golf door je GPS positie de precieze afstand van je vorige slag tot aan je huidige en dus je geslagen afstand. Doordat de software van Game Golf inzicht heeft in waar de fairways en greens zich bevinden weten ze je ook te vertellen hoe vaak je deze weet te vinden maar nog belangrijker: hoe vaak je ze mist. Wat kan ik met Game Golf? Op golfreis door Florida heb ik Game Golf getest en toen ik aan mijn 72 jarige flightgenoot Frank had uitgelegd wat voor informatie je verzamelt met het apparaat werd het even stil, gevolgd door een oprecht verbaasde: "Wow, that's.. that's a lot of information". Game Golf houdt namelijk veel meer bij dan alleen de geslagen afstanden per club. Je aantal putts per ronde, je scramble percentage, gemiddelde GIR en FIR zijn nog maar het begin van je statistieken. Zo mis ik 30% van de fairways aan de rechterkant en  slechts 6% aan de linkerkant. Tijd om meer naar links op te lijnen of misschien iets aan de afschuwelijke slice doen? Waar ik vooral de waarde zie van Game Golf, is in de statistieken rondom de accuratesse in je approaches. Elke mogelijke variant kan je inzichtelijk maken wat je in staat stelt om je eigen spel eens kritisch terug te kijken. Binnen de 100 meter…

Game Golf

Vormgeving device - 6.7
Gebruiksgemak - 9.5
Relevantie informatie - 8.5
Vormgeving platform - 10
Accuratesse informatie - 9
Innovatie - 8.5

8.7

User Rating: 4.63 ( 2 votes)
9

Technologie en golf gaan de laatste jaren steeds beter samen. Een GPS horloge is al tijden geen vreemd attribuut meer, de pro’s gebruiken Trackman voor hun lessen en de clubs zelf worden lichter, beter en vergevensgezinder. Game Golf doet met hun product een schep bovenop het bestaande en biedt een product dat heel accuraat inzicht geeft in je spel. Door slim gebruik te maken van GPS technologie zie je zelfs na één ronde spelen al je verbeterpotentieel.

Het apparaat is inmiddels ook opgepikt door Game Golf ambassadeurs Lee Westwood en Jim Furyk, maar ook LPGA speelster Sophie Walker is fan van het product en werd zelfs de eerste vrouwelijke professional die Game Golf op een officieel toernooi gebruikte.

 

Hoe het werkt:

Game Golf bestaat uit een GPS ontvanger en 18 schroefdopjes met een kenmerk erop. De “D” is voor je driver, I6 staat voor je ijzer 6, GW voor je gap wedge etc. Naast de gebruikelijke clubs zitten er ook een aantal dopjes bij met een willekeurig symbool erop zoals een hartje of een klavertje vier. Deze kan je gebruiken voor bijvoorbeeld je chipper of houten 7. Je schroeft de dopjes in de bijbehorende club, laadt de GPS ontvanger op en je bent eigenlijk al klaar om je eerste ronde met Game Golf te spelen. Het principe is simpel maar vergt wat gewenning: voor je de bal slaat, tik je met het dopje op je club tegen de ontvanger aan je riem. De ontvanger trilt ter bevestiging, je slaat de bal en meer is het niet. De gewenning zit verscholen in het “taggen” van je strafslagen en elke putt (ook je tap-ins!).

Op het moment dat je een tweede slag registreert, weet Game Golf door je GPS positie de precieze afstand van je vorige slag tot aan je huidige en dus je geslagen afstand. Doordat de software van Game Golf inzicht heeft in waar de fairways en greens zich bevinden weten ze je ook te vertellen hoe vaak je deze weet te vinden maar nog belangrijker: hoe vaak je ze mist.

IMG_0008

Wat kan ik met Game Golf?

Op golfreis door Florida heb ik Game Golf getest en toen ik aan mijn 72 jarige flightgenoot Frank had uitgelegd wat voor informatie je verzamelt met het apparaat werd het even stil, gevolgd door een oprecht verbaasde: “Wow, that’s.. that’s a lot of information”.

Game Golf houdt namelijk veel meer bij dan alleen de geslagen afstanden per club. Je aantal putts per ronde, je scramble percentage, gemiddelde GIR en FIR zijn nog maar het begin van je statistieken. Zo mis ik 30% van de fairways aan de rechterkant en  slechts 6% aan de linkerkant. Tijd om meer naar links op te lijnen of misschien iets aan de afschuwelijke slice doen? Waar ik vooral de waarde zie van Game Golf, is in de statistieken rondom de accuratesse in je approaches. Elke mogelijke variant kan je inzichtelijk maken wat je in staat stelt om je eigen spel eens kritisch terug te kijken. Binnen de 100 meter sla ik 67% binnen 15 meter van de vlag. Tussen de 125 en 150 meter is dit percentage slechts 30% en sla ik wel 60% te kort. Dit vertelt mij dat ik mijn wedges goed inschat qua afstand, maar mijn mid-ijzers een stuk minder.

approachstatsscoring stats

 

Zie je dezelfde informatie liever terug per club? Dat kan ook. Zo zie je meteen of je approaches met je ijzer 9 wel echt zo goed zijn als je denkt. Je kan overigens ook gewoon je gemiddelde afstanden inzien per club om een realistisch beeld te krijgen van je afstanden.

Het platform wat Game Golf biedt is prachtig. Het ziet er niet alleen goed uit, het is intuïtief en het geeft een enorme bult aan informatie die je gaat helpen om met minder slagen van de 18de hole af te stappen. Het enige wat lijkt te missen is een gedegen putt-analyse die je inzicht geeft in je prestatie voor korte putts, lange putts en alles er tussenin. Ook hiervoor lijkt het me interessant om te zien hoe vaak je de hole links mist, hoe vaak rechts en hoe vaak te kort of te lang.

dashboard1

 

Wellicht overbodig te noemen dat het platform inclusief alle statistieken, grafieken en analyses volledig gratis is na aanschaf van Game Golf. En door de inzet van Game Golf ambassadeurs kan je zelfs je statistieken vergelijken met die van Jim Furyk. Nou is dat misschien niet heel bemoedigend voor ons stervelingen, maar als je een fanatieke vriendengroep hebt die golft met Game Golf kan je de statistieken met hen vergelijken en dat is wel degelijk interessant. Voor wie zijn statistieken aan de bar wil delen op de 19de hole is het platform van Game Golf ook mobiel beschikbaar in de vorm van een goedwerkende app.

Voor wie is Game Golf?

Veel mensen zullen het zien als de volgende gadget, maar Game Golf is veel meer dan dat. Eigenlijk is het voor iedereen te gebruiken want ongeacht je speelniveau; Game Golf gaat je helpen je scores te verlagen. Toch verwacht ik dat vooral de fanatiekelingen het meest baat hebben bij dit product. Hoe meer je speelt, hoe meer data je verzamelt en hoe gerichter je kan trainen voor je volgende ronde.

Haakte je eigenlijk al af bij de termen GIR, FIR en scramble? Dan is Game Golf misschien niks voor jou. Als statistieken niet zo veel doen en je wil gewoon lekker de deur uit op zondagmiddag, bespaar je dan de moeite van het taggen van elke slag. Ben je ambitieus, fanatiek en op zoek naar betere scores? Overweeg dan eens met Game Golf te spelen.

Ervaringen

De eerste ronde die je speelt met Game Golf vergeet je gegarandeerd een aantal korte putts, strafslagen en misschien wel gewoon je drives te taggen. Til hier niet te zwaar aan want je kan de slagen later online nog toevoegen maar nog belangrijker: het went echt heel erg snel. Afgelopen weekend speelde ik een ronde maar was ik vergeten de ontvanger op te laden waardoor het na hole 14 leeg was. Stom. Nog stommer was dat ik uit automatisme als nog elke slag rustig tagde tot de laatste putt op de 18 hole aan toe.

Ik geef eerlijk toe dat ik tijdens mijn eerste rondes met Game Golf niet heel gelukkig werd van het rode kastje aan mijn riem. Het zit niet in de weg, maar mooi is het ook niet. In een iets minder opvallende kleur zou ik sneller geneigd zijn om Game Golf aan te schaffen. De rode dopjes op je clubs leiden absoluut niet af, maar subtiel zijn ze ook niet. Deze gevoelens vervaagden overigens erg snel toen ik zag wat voor informatie ik terug kreeg voor het dragen van het kastje.

In het begin was het even wennen maar Game Golf brengt zoveel goeds dat het opweegt tegen de (minimale) nadelen. Zoals je inmiddels misschien weet zijn we bij Golf Nation ook maar een stel golf fanaten en als jij tot dezelfde categorie behoort is het zeker de moeite waard om je volgende 200 euro niet aan een nieuwe club te besteden, maar aan dit apparaat. Want de grootste score killer is echt niet die 20 meter meer of minder vanaf de tee, het gaat om de scores en wat mij betreft is er momenteel geen beter product op de markt die je bij dat aspect kan helpen. Game Golf is op dit moment te verkrijgen voor 200 euro bij Jumbo Golfwereld.

IMG_0009

 About

Mede-oprichter en schrijver voor Golfnation.nl. Inmiddels al bijna twee jaar zeer intensief bezig met golf en alles er omheen. Handicap 13. In de tas: Callaway XR Driver + 3 Wood Titleist 913H 19 + 21 degree hybrid Callaway XR irons 5 t/m pw Titleist SM5 50, 54 & 60 degree Odyssey Works Versa #1


'Game Golf review' have 4 comments

 1. May 20, 2015 @ 19:00 Dave

  Wat ook interessant is, ze gaan de tag’s binnen nu en 2 weken ook los aanbieden. Waarom is dit interessant? Omdat ze dan kunnen werken met de NFC op je telefoon en je dus veel goedkoper uit bent…. Het KAN een erg leuke nieuwe optie zijn als het ook goed werkt. Er is al wel een OIS en Android app voor te downloaden.

  Reply

  • May 21, 2015 @ 06:51 David

   Bedankt voor deze nuttige comment! Dit zou het Game Golf systeem zeker interessanter maken voor een groter publiek. We gaan het in de gaten houden.

   Reply

 2. July 15, 2015 @ 12:53 Geerten

  Overigens kan je ook alleen met de app je slagen tracken. Dan moet je alleen wel elke keer je telefoon gebruiken.

  Reply

 3. March 16, 2016 @ 09:44 Joop van der Wolf

  Ongeveer 1,5 jaar geleden heb ik het golfhorloge als verjaardag cadeau gekregen. Helaas ben ik daarna met een infarct in het ziekenhuis opgenomen. Na herstel ben ik weer een beetje gaan golfen en het golfhorloge gebruikt. Wat een teleurstelling; op een par 3 baan 3slagen ingevoerd (scorecart) en naar de volgende hole gelopen, maar alles wat er gebeurt geen hole 2 op het horloge.
  Heb proberen in te loggen om nieuwe banen in te voeren via my/sport/ connect en op quickGPS fix, maar hier krijg ik alleen reclame voor de nieuwe uitvoering van het golfhorloge. Wat doe ik fout of……….moet ik mijn relaties wijzen op de werking van mijn golfhorloge, voordat ze overwegen om er een aan te kopen?
  In afwachting van uw reactie,
  Joop van der Wolf.

  Reply


Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.