Rio de Janeiro

Golf tijdens de Olympische Spelen 2016

Misschien dat je het wel herkent; als mensen me vragen wat voor sport ik doe en ik zeg dat ik golf krijg ik vaak de reactie “ja maar dat is niet echt een sport!”. De zomer van 2016 zal hen de mond snoeren als golf terugkeert op het grootste sporttoernooi van de wereld: de olympische spelen.

In Rio de Janeiro wordt gestreden om de zeldzame titel “Olympisch kampioen golf”. De titel is zeldzaam maar niet uniek. In 1900 en 1904 stond golf namelijk nog op het programma van de spelen maar verdween daarna voor meer dan 100 jaar. Sinds de jaren 80 werden meerdere pogingen gedaan om golf terug te krijgen op de spelen en in 2009 besloot het IOC om de sport in Rio terug te laten keren. De heren en de dames strijden om een plek op het erepodium in een individuele spelvorm. Hoewel teamwedstrijden de vorige keren wel op het programma stonden is er vooralsnog alleen plaats voor individueel succes op de spelen.

Rio de Janeiro

De baan

De beste golfers van de wereld zullen voor hun vaderland strijden om de medailles op een compleet nieuwe golfbaan. Hanse Golf Course Design werd uit acht kandidaten gekozen om de baan te ontwerpen omdat zij het best aan de criteria voor Rio 2016 konden voldoen. Het voorstel voor de golfbaan liet de natuurlijke aanwezigheid van obstakels in haar waarde.

In dit filmpje verteld Gil Hanse over de problemen die ze tegenkomen bij het opleveren van deze nieuwe baan.

Verwachtingen

De kwalificatie-eisen zijn nog nog helemaal bepaald en we weten dus ook niet wie er voor zijn of haar land uit mag komen, maar veel PGA Tour spelers hebben aangegeven hier graag aan deel te nemen. Onder hen niemand minder dan Tiger Woods die dacht dat hij in zijn carrière alles wel had meegemaakt.

Mijn verwachting: een prachtige baan ontworpen door Gil Hanse, in combinatie met het prachtige Braziliaanse landschap waar de top van de golfwereld zich die schaarse olympische plak eigen wil maken. Dit kan niet anders dan een schitterend toernooi worden.

Wij van Golf Nation kijken ontzettend uit naar de spelen in Rio en houden jullie tot die tijd op de hoogte van al het nieuws rondom de kwalificaties en andere nieuwtjes.

Photo Credits
[Header] Rafa Bahiense [1] Stéphane PeresAbout

Mede-oprichter en schrijver voor Golfnation.nl. Inmiddels al bijna twee jaar zeer intensief bezig met golf en alles er omheen. Handicap 13. In de tas: Callaway XR Driver + 3 Wood Titleist 913H 19 + 21 degree hybrid Callaway XR irons 5 t/m pw Titleist SM5 50, 54 & 60 degree Odyssey Works Versa #1


'Golf tijdens de Olympische Spelen 2016' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.