Golf Noorwegen

Golfbestemming: Noorwegen

Als fanatiek golfer kijk je altijd uit naar een leuk golftripje naar het buitenland. Clubs mee, lekker de zon opzoeken, baantje lopen en afsluiten met een goede borrel. Waar nu Schotland en Portugal vaak nog hoog op de verlanglijst staan, kan dat in de toekomst wellicht veranderen. Wij brengen jullie de onontdekte golfparel: Noorwegen.

De omgeving

Noorwegen staat bekend om de serene rust die het land ademt. In de winter bedekt met sneeuw, maar in de zomer het decor voor prachtige plaatjes. Denk aan Noorwegen, dan denk je ook aan de fjorden. Deze prachtige stille wateren, in combinatie met de hoge bergen en indrukwekkende groentinten in de bomen zorgen voor een sprookjesachtige setting tijdens je golfronde. Dit type landschap vind je nergens anders en maakt daarom Noorwegen misschien wel tot zo’n prachtige golfbestemming.

Bijzonder

Naast de prachtige omgeving is er nog een aspect dat golfen in Noorwegen zo prachtige maakt: de middernachtzon. En mocht je denken: “Dat betekent toch niet wat ik denk dat het betekent?” heb je het mis, want door dit natuurfenomeen kan je in de zomermaanden 24 uur per dag golfen. Persoonlijk vind ik golfen met een ondergaande zon het meest heerlijke wat er is. Enige nadeel is dat het daarna zo snel donker wordt. In Noorwegen is hier geen sprake van en kan je volledig verlicht lekker doorspelen.

Mooie banen

Om vast in de stemming te komen zetten wij een aantal prachtige banen voor je op een rijtje.

Miklagard golf

Waar:                 Kløfta
Greenfee:          € 78,- (18 holes)
Website:            http://www.miklagardgolf.no/

Noord van Oslo ligt Miklagard. Velen noemen het de mooiste baan van Noorwegen en daarnaast staat de baan in de top tien van Scandinavië en in de top 100 van Europa. En wat Miklagard betreft mag deze status nog verder uitgroeien. Ontworpen door Robert Trent Jones Jr., is deze baan initieel bedoeld als toernooilocatie en behoren de greens volgens menig Europees topgolfer tot de top van Europa.

Door de lengte van de holes en de hoogteverschillen die je doorloopt is het een erg uitdagende baan, zowel fysiek als mentaal. Neem dus je tijd op deze baan en vergeet vooral niet te genieten van de omgeving want wat is deze prachtig.

miklagardgolf miklagard golf

Atlungstad Golf

Waar:                 Ottestad
Greenfee:          € 55,- (18 holes)
Website:            http://www.atlungstadgolf.no/

Deze baan brengt je naar de rand van het grootste meer van Noorwegen en biedt een zeer grote variatie in holes. Het land was eigenlijk van een Noorse goudsmit die het als zijn persoonlijke oefenweide gebruikte. Op een dag besefte hij zich dat dit gebied te mooi was om andere golfers te onthouden en liet de architecten van Dave Thomas een ontwerp maken. Het resultaat is een baan die de natuurlijke omgeving zoveel mogelijk in tact heeft gehouden, waardoor je zowel bosholes, heide holes en holes aan de waterrand.

De baan is uitdagend en vol slimme obstakels die je strategisch laten nadenken over hoe je de holes wilt spelen. Gelukkig houdt de omgeving je volledig in rust, ook bij een slechte slag.

atlungstad golf atlungstad golf2

Stavanger Golf Club

Waar:                 Hafrsfjord
Greenfee:          € 60,- (18 holes)
Website:            http://www.sgk.no/english/

Deze golfbaan ligt tegen Hafrsfjord aan, een oude sardienvissers-stad. Net als vele Noorse golfbanen vinden we hier veel Par-4 holes met een enkele Par-3 en een lange Par-5 als afsluiter. De baan is ontworpen door de Brit Fred Smith. Hij heeft 18 holes weten te manoeuvreren naast Store Stokkavann: een prachtig meer omringd door veel bomen. Het is dus ook geen verrassing dat de fairways omsloten worden door bomen waardoor precisie van de tee cruciaal is.

stavanger-golfklubb stavanger-golfklubb 2

Wellicht niet de beste baan voor beginnende golfers, maar voor de ervaren speler die wat meer comfort heeft in z’n slag is dit er wel een om op de wishlist te zetten.

Photo Credits
[titel] Thinkstock
[1-2] http://www.miklagardgolf.no
[3-4] http://www.atlungstadgolf.no
[4-6] http://www.1golf.euAbout

Golf gek, houdt van gadgets en probeert altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste Golf Gear! Handicap 20. In de Tas: Taylormade RSI 1 4-PW, Cleveland 588 Forged Satin 56gr, Wilson Staff 8881 BLK putter, Wilson D100 Houten 3, Taylormade SLDR S 11 GR Driver, Wilson Staff FG TOUR M3 23gr hybride,


'Golfbestemming: Noorwegen' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.