Afslag hole 8

Golfcentrum Noordwijk

Tijdens de eerste zonnige dagen van het jaar begeven wij ons in het toeristische paradijs Noordwijk. Na veel goede verhalen gehoord te hebben over Golf Centrum Noordwijk (GCN) wagen wij ons aan deze kleine maar toch erg fijne golfbaan.

De GCN Beschikt over 9 goed onderhouden par-3 holes. Op papier lijkt dit een gemakkelijk baan; de langste hole is 112m en de kortste is 50 meter, maar niets is minder waar. Door de vele waterhindernissen en de strategisch geplaatste bunkers is GCN een perfecte golfbaan om je korte spel te verbeteren. Laat het korte spel nou juist een van de belangrijkste- en meest vergeten aspecten zijn van golf. Gewapend met een ijzer 7,8,9 pitch- en sand wedge gaan we de baan vol goede moed in.

Oefenfaciliteiten

Na een vriendelijk ontvangst van de receptiemedewerkers gaan we direct naar de driving range om in te slaan. We moeten zeggen, de driving range is een van de mooiste ranges die we tot nu toe hebben gezien. Een flightgenoot vertelde ons dat veel spelers van golfbanen rondom GCN zoals de Noordwijkse hier komen oefenen omdat de faciliteiten zo goed zijn. De driving range biedt genoeg ruimte om zo’n 32 golfers te faciliteren. De entree bedraagt  €5,- en een mandje met 32 golfballen bedraagt €1,20. De 10 verschillende afstanden zijn netjes aangegeven doormiddel van borden met de juiste kleur/kleurschakering. Daarnaast is er een Hilltrainer (een schuine mat om je swing onder elke liggingshoek te oefenen) en verschillende Dave Pelz hulpmiddelen aanwezig. De driving range en oefengreen liggen er goed onderhouden bij.

Driving range  Golfcentrum NoordwijkOp Drive  Drive ver

Baanontwerp

Zoals eerder aangegeven beschikt GCN over 9 par-3 holes. Er dient afgeslagen te worden van matten, wat weer wat tees bespaard. GCN kenmerkt zich door de vele waterhindernissen en de zeewind die vrijwel altijd aanwezig is. Deze twee eigenschappen maken deze golfbaan voor zowel beginnende- als gevorderde spelers een uitdaging. Op een klein oppervlak is toch een zeer uitdagende baan ontworpen. De baan is als volgt ingedeeld:

HoleLengteStroke Index
1/1084m13/14
2/1170m15/16
3/1298m7/8
4/13104m1/2
5/1450m11/12
6/1574m17/18
7/1696m9/10
8/17106m3/4
9/18112m5/6

Neem vooral genoeg ballen mee want die ga je nodig hebben. Met name hole 4 en hole 8 verslinden graag de nodige golfballen. Hole 4 kenmerkt zich door twee waterplassen waarachter de korte green geplaatst is. Uiteraard zorgt dit voor enige psychologische druk.

Hole 8 boot

Hole 8 is een erg smalle fairway met over de hele rechter linie water. De afslag met uitzicht op de prachtige authentieke molen laat deze hole er erg vriendelijk uitzien, maar niks is minder waar.  De felle wind vanaf het water en weilanden hebben grote invloed op je afslag en balvlucht.  De harde kern van GCN noemt deze hole ook wel de “ Bermuda driehoek”. We nemen aan dat dit te maken heeft met het aantal ballen dat ten onder gaan aan de linker kant.

De hele baan kenmerkt zich door de waterplassen en vele bunkers. Zorg dat je eerste afslag goed is anders wordt een op het eerste oog gemakkelijke par, een boogey, double boogey of erger…

Mooiste Holes

Hole 4 is wat ons betreft de winnaar van GCN. Waarom? Doordat je afslaat vanaf een matje heb je de mogelijkheid om af te slaan van een steiger boven het water. Dit geeft een speciaal effect wanneer je je swing maakt. Maar ook omdat je niet één maar twee waterhindernissen over moet maakt van hole 4 een ware topper.

Daarnaast heeft hole 5 ook zijn charmes. Omdat de afstand tot de hole maar 50 meter bedraagt dien je af te slaan met een sand wedge. Voor de green ligt een diepe bunker te wachten om je par af te pakken. Je wilt al snel te hard afslaan om deze bunker te vermijden. Aan de linkerkant bevindt zich water en een te harde slag eindigt al snel op de faiway van hole 6. Precisie is hier key!

Bunker  Golfbaan Noordwijk

Sfeer

Doordat GCN een kleine golfbaan is met een vaste club aan spelers is dit een zeer gezellige club. In de zomer kan je heerlijk een biertje drinken op het terras maar ook ‘ s winters is er binnen genoeg te beleven. De medegolfers waren allen uiterst vriendelijk en ook het personeel is vrolijk en behulpzaam. Omdat het vrij korte holes zijn is de doorloop goed en kan je rustig je eigen spel blijven spelen.

Catering

De horeca gelegenheden zien er fantastisch uit en stralen pure klasse uit. De prijzen zijn betaalbaar, wat al snel uitnodigt tot een lunch of diner na een rondje spelen.  De kaart is divers en het terras heeft een mooi uitzicht op de baan en oefenfaciliteiten. De molen in de verte maakt het plaatje van het terras af. Aangezien bijna iedereen elkaar kent raak je al snel aan de praat met verschillende spelers wat deze bar/restaurant erg gezellig maakt. Bekijk de website van Zoomie voor de actuele lunch & diner kaart.

Catering
Catering 2

Greenfee

Golfcentrum NoordwijkPrijs
Entree Driving Range€ 5,-
9 Holes€ 13,50
9 Holes Jeugd€ 10,-

Extra

HuurPrijs
Per Golfclub€ 1,60
Halve Set € 6,50

Conclusie

Ben je wat onzeker over je korte spel en wil je oefenen op een korte maar zeer uitdagende baan? Dan is Golfcentrum Noordwijk de juiste plek. Door de lage prijs en de snelle doorloop (We liepen 9 holes in een uur) is deze baan perfect om een middagje golfplezier te beleven en je pijnpunten eens goed aan te pakken. Het is erg fijn om eens met een zeer lichte tas je rondje te lopen.  Met name de gezellige “ons kent ons sfeer” sprak ons aan. Neem genoeg golfballen mee want je gaat er geheid wat kwijt raken in een van de waterhindernissen!

Nabij Golfcentrum Noordwijk

hotelBadhotel Noordwijk | afstand: 3 km | Fletcher Badhotel Noordwijk is een gemoedelijk 3-sterren hotel dat onder meer beschikt over dertig kamers en een gezellig à la carte restaurant. Omdat het hotel maar 3 km verwijderd is van GCN is dit een mooie uitvalsbasis om bij te komen.

 

Contact

Golf Centrum Noordwijk Receptie
van Berckelweg 38
Noordwijk
2203LB
www.golfcentrumnoordwijk.nlAbout

Golf gek, houdt van gadgets en probeert altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste Golf Gear! Handicap 20. In de Tas: Taylormade RSI 1 4-PW, Cleveland 588 Forged Satin 56gr, Wilson Staff 8881 BLK putter, Wilson D100 Houten 3, Taylormade SLDR S 11 GR Driver, Wilson Staff FG TOUR M3 23gr hybride,


'Golfcentrum Noordwijk' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.