Golftrolley featured

Koopgids: Golftrolley kopen

Afhankelijk van je leeftijd en fysieke staat heb je ongetwijfeld al een keer overwogen om een trolley aan te schaffen om maar niet meer altijd die steeds zwaarder wordende tas over je schouder te gooien. Er is ook wel wat voor te zeggen natuurlijk. 9 holes is nog goed te doen, maar 18 holes die tas meeslepen vormt toch een drempel voor de gemiddelde golfer. Gelukkig is de oplossing simpel; koop een golftrolley en duw je tas zonder moeite de baan rond.

Nou geldt voor de prijs van golftrolleys hetzelfde principe als voor alles in de golfsport: je kan het zo duur maken als je wilt. Ook lijkt de variatie in trolleys groot en de keuze ruim, maar de basis van deze “bijna caddy’s” is simpel te onderscheiden in twee versies: 2-wiel en 3-wiel trolleys.

2-Wiel Golftrolley

2 Wiel Golftrolley2-wiel trolleys zijn de meest basis variant en hebben, verrassing…, twee wielen. Ze zijn vaak een stuk goedkoper dan 3-wiel trolleys en dienen hun doel prima. In de praktijk blijkt dat een 2-wiel trolley toch net iets moeilijker te manoeuvreren is dan de 3-wielers, maar buiten dat is het een prima alternatief voor het dragen van je tas. Wat je wel mist bij een 2-wieler is de nonchalante beweging van het licht wegduwen van je golftrolley als je bij je bal bent aangekomen. Je gaat er niet beter van golfen, maar leuk is het wel.

 

3-Wiel Golftrolley

3 wiel golftrolleyDe 3-wiel trolleys zijn over het algemeen steviger, sterker en wendbaarder wat ze meteen in een duurdere prijsklasse duwt. Met een vast- of zwenkwiel aan de voorkant kan je vrij bewegen en verder lopen zonder druk te hoeven uitoefenen op het handvat (wat wel het geval is bij de 2-wielers). Praktisch gesproken is een 3-wieler toch net even wat fijner in gebruik dan een 2-wieler. 2-wielers zijn over het algemeen gemaakt om achter je aan te trekken wat minder ideaal is voor je schouders en rug dan de 3-wielers die gemaakt zijn om te duwen. Het kost ook een stuk minder moeite om te duwen dan om iets achter je aan te slepen.

 

Electrische Golftrolley

Electrische golftrolleyNog iets duurder dan de reguliere 3-wiel trolleys zijn de elektrische versies. Deze werken op een accu en zorgen ervoor dat je nog minder hard hoeft te duwen om je clubs vooruit te bewegen. Je hoeft eigenlijk alleen nog maar richting te geven en de ingebouwde motor doet de rest. Niet heel hip om mee aan te komen als je onder de 50 bent maar wel degelijk handig als je nog op latere leeftijd een rondje wil golfen.

Voor zij die een iets dikkere portemonnee hebben of veel geld over hebben voor een gadget zijn er ook trolleys die werken met een afstandsbediening. Geen uitleg nodig. Dit is precies wat het is. Bij deze variant hoef je niet eens meer je trolley aan te raken en het zal heel wat hoofden keren op de baan.

Conclusie

Vooral de 3-wiel golftrolleys zijn ook nog eens compleet naar wens te stylen. Van simpele accessoires als een scorekaart houder of paraplu houders tot aan stoeltjes, schoenpoetsborstels, coolbags voor je drankjes of winterbanden met spikes. Trolleys zijn verkrijgbaar voor elke prijs tussen een paar tientjes en een paar duizend euro. Ja, een paar duizend euro. Maar voor de gemiddelde golfer is een er voor rond de € 150,- een zeer degelijke 3-wiel trolley te koop die ervoor zorgt dat je je energie kan stoppen in je slagen in plaats van het dragen van je tas.

Let bij het kopen van een trolley dus op een aantal zaken. Ten eerste: wil je 2 of 3 wielen, in andere woorden; wil je duwen of trekken? Ten tweede: het materiaal, staal is zwaarder dan aluminium maar wel goedkoper. Zit er een rem op je trolley? Belangrijk als je op een heuvelachtige baan speelt. En als laatste advies: heb je een elektrische trolley? Pas op want ze rollen heel rustig automatisch door als je ze niet op de rem zet. Daar kwam een wat oudere flightgenoot laatst ook achter toen ze na het putten haar trolley kwijt was en deze 30 meter verderop in een hek geparkeerd terug vond.

 About

Mede-oprichter en schrijver voor Golfnation.nl. Inmiddels al bijna twee jaar zeer intensief bezig met golf en alles er omheen. Handicap 13. In de tas: Callaway XR Driver + 3 Wood Titleist 913H 19 + 21 degree hybrid Callaway XR irons 5 t/m pw Titleist SM5 50, 54 & 60 degree Odyssey Works Versa #1


'Koopgids: Golftrolley kopen' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.