Tee box

Herindeling tees

Tot op heden was het een eenvoudige keuze: ben je een man of vrouw en heb je een hoge of lage handicap. Dat waren de enige twee factoren die meespeelden bij het bepalen van de kleur tee waar je van af zou slaan. Maar daar komt verandering in! Vanaf 2013 Speel je vanaf een tee die past bij je speelsterkte, punt. Met dit systeem kan een goede speelster een stuk naar achter en een slechtere speler wat naar voren bij de afslagen.

De herkenbare kleuren die momenteel de teebox markeren worden (hoogstwaarschijnlijk) vervangen door zwarte markeerpunten met daarop een getal. Het getal wat daar op staat geeft 10% weer van de totale baanafstand die je loopt wanneer je altijd van de tee met dit getal afslaat. Staat er dus 50 op jouw tee marker, dan loop je de baan van 5000m. Sla je altijd af van de teebox met nummer 45, dan is jouw baan 4500m.

Elke baan zal zijn richtlijn hebben voor de tee die het beste past bij je handicap, maar dit is slechts een indicatie. Heb je veel getraind en goed gespeeld maar is de handicap nog niet omlaag? Daag jezelf uit vanaf de achterste tee. Heb je al maanden niet gespeeld en ging het bij het inslaan ook niet al te best? Geef jezelf wat meer speling en kies een meer vooraan gelegen tee.
Wat Golfnation betreft is dit een positieve ontwikkeling in de golfsport. Er is meer vrijheid en kan het jezelf (vooral in het begin van je golfcarrière) nog lekker makkelijk maken en vanaf de voorste tee beginnen. Voor de dames die menig man eruit spelen is het natuurlijk ook een mooie uitdaging. Het enige waar ik, als man, aan twijfel is het volgende: als je met een groep vrienden speelt, en één ervan is minder goed dan de anderen. Zal hij zich dan laten kennen en vanaf de (voormalig Dames-) tee af gaan spelen?


Tagged: ,


About

Mede-oprichter en schrijver voor Golfnation.nl. Inmiddels al bijna twee jaar zeer intensief bezig met golf en alles er omheen. Handicap 13. In de tas: Callaway XR Driver + 3 Wood Titleist 913H 19 + 21 degree hybrid Callaway XR irons 5 t/m pw Titleist SM5 50, 54 & 60 degree Odyssey Works Versa #1


'Herindeling tees' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.