Joost Luiten

Spelersprofiel: Joost Luiten

In de aanloop naar het KLM Open hebben we natuurlijk maar één vraag: kan Joost Luiten voor de tweede keer deze titel bemachtigen? Wij van Golf Nation duiken dieper in de geschiedenis en prestaties van de beste Nederlandse golfer van dit moment.

Willibrordus Adrianus Maria Luiten (Joost voor vrienden) werd op 7 januari 1986 geboren in Bleiswijk en raakte al verslaafd aan de golf sport. Als amateur maakte hij al deel uit van de Jong Oranje en Oranje selectie van de NGF. Ook individueel wist hij een paar toernooien op zijn naam te schrijven en als beloning voor zijn prestaties en talent kreeg hij een wildcard om in 2007 mee te spelen op het KLM Open op de Kennemer waar hij als tweede eindigde.

Joost Luiten

Hoewel Luiten “slechts” drie Europese tour overwinningen op zijn naam wist te schrijven, is zijn status op de tour absoluut gegroeid de laatste jaren. Twee van de drie overwinningen op de Europese tour behaalde hij in 2013 en verbaasde vriend en vijand door in 2014 als enige Nederlander ooit de cut te overleven op de US Masters. Daarnaast schreef hij historie tijdens de Vodafone challenge in 2007 door de laagste finaleronde ooit gemaakt door een Challenge Tour-winnaar binnen te brengen. Hij maakt een ronde van -11 met 9 birdies en een eagle en wint met een totaalscore van -18.

Joost Luiten wordt gesponsord door onder meer Audi en Titleist. Daarnaast heeft hij een samenwerking opgezet met Pin High Golfwear voor een kledinglijn waar Joost zelf de grootste ambassadeur is.

Omdat we het hem zo gunnen, blikt onderstaand filmpje terug op de laatste holes van de KLM Open die Joost speelde en hopen we van harte dat het dit jaar weer gaat lukken.

Photo Credits
[1-2]  Joostluiten.comAbout

Mede-oprichter en schrijver voor Golfnation.nl. Inmiddels al bijna twee jaar zeer intensief bezig met golf en alles er omheen. Handicap 13. In de tas: Callaway XR Driver + 3 Wood Titleist 913H 19 + 21 degree hybrid Callaway XR irons 5 t/m pw Titleist SM5 50, 54 & 60 degree Odyssey Works Versa #1


'Spelersprofiel: Joost Luiten' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.