Bergvliet 150

Landgoed Bergvliet

Een lange, met bomen bezaaide, weg leidt je door de weilanden naar Golfbaan Landgoed Bergvliet. Tussen Breda en Oosterhout ligt deze echte Brabantse Golfclub. Op de website claimt deze club te beschikken over een jonge en energieke baan en staat de club bekend om de sfeer en het persoonlijke contact. Tijd om deze club te onderwerpen aan de eerste officiële golfbaan review van Golfnation.nl.

Oefenfaciliteiten

Het eerste wat opvalt bij aankomst op Landgoed Bergvliet is de bijzondere driving range. Vanaf de mooie verzorgde afslag-matten sla je op begane grond (of zelfs één verdieping hoger) je ballen uit op een grote vijver, compleet met fontein. De drijvende rangeballen kan je op één van de vele vlaggen mikken die op en om het water te vinden zijn. Naast de afslag plaatsen bevinden zich in twee putting-greens (één boven en één beneden) met daar omheen een bunker en wat hoger gras om ook je andere slagen van het korte spel nog even te oefenen.

Baanontwerp

Vanaf hole 1 op de 18 holes tellende baan van Landgoed Bergvliet is de sfeer van de baan meteen goed te proeven. De bosrijke omgeving met ruig en hoog gras langs de fairways die je ziet, is precies wat je krijgt tijdens een rondje golf op deze baan. Het hele gebied waarin deze baan zich bevindt is omringd door boven wat echt het gevoel geeft dat je even ergens anders bent. Op het eerste gezicht lijkt het een redelijk vergevingsgezinde baan; de eerste hole heeft weinig obstakels en de 2de en 3de hole kennen eigenlijk alleen uitdaging in de vorm van een links gelegen bosrand. Al snel blijkt dat Landgoed Bergvliet wel degelijk meer heeft te bieden dan een rustig rondje voor de beginnende golfer. De holes die volgden werden uitdagend gemaakt door prachtige waterhindernissen, strategisch geplaatste bunkers en af en toe een groep bomen of struiken waar je liever uit de buurt blijft.

 

Mooiste holes

Zonder twijfel zijn er 3 holes op Landgoed Bergvliet die absoluut de mooiste zijn: hole 6, 10 en 15. De eerste in de rij is een PAR 3 baan van 138m (st. men tee) en vraagt om een goed gemikt tee shot over een waterpartij heen. Nou is deze afstand voor de gemiddelde golfer niet iets om bang van te worden, maar het mentale aspect speelt hier ook zijn rol. Je weet dat een te korte slag in het water zal belanden wat toch net iets meer focus vraagt in de teebox.

De 10de hole is een PAR 4 van 285m en heeft een fairway van iets meer dan 200m om vervolgens over te gaan in een waterpartij. De green? Die bevindt zich op een eilandje iets verderop, ook omringd door water. Deze hole vergt een goede controle over afstand bij de eerste slag en een goed uitgevoerde pitch om op de green te belanden.

En dan de laatste van de drie, de 15de hole. Voor degene die toch al enigszins bang werden van de gedachte aan de 6de hole kunnen beter niet beginnen aan deze lange PAR 3. Deze baan meet 165m tot aan het midden van de green maar de grote waterhindernis waar overheen geslagen moet worden zal niet veel korter zijn dan 145m. Sla je te kort en je bal ligt in het water, sla je hem te lang, dan belandt je bal out of bounds in het bos. Uitdagend en mooi tegelijk, want deze hole geeft in één oogopslag de prachtige omgeving weer waar Landgoed Bergvliet zich in bevindt.

Sfeer

De verwachtingen voor een goede sfeer waren uiteraard hoog gespannen omdat Landgoed Bergvliet op hun eigen website claimt bekend te staan om een goede sfeer. Voor zover het te beoordelen was, krijgen ze daar absoluut gelijk in. Vanaf binnenkomst is het personeel vriendelijk, behulpzaam en bereid om de tijd te nemen voor je. Eenmaal op de baan aangekomen ben ik niets anders dan vriendelijkheid, gezelligheid en hoffelijkheid tegen gekomen. Giet daar nog een goede dosis Brabantse humor over heen en er kan weer gelachen worden om je 3de verprutste tee-shot van de dag.

Catering

Brabantse gezelligheid loopt uiteraard feilloos over in een hapje en een drankje na afloop van een ronde golf. Landgoed Bergvliet heeft goed begrepen wat er tegenwoordig wordt verwacht van de catering op een Golfclub. Het gemiddelde en iets hogere segment van catering is ruim aanwezig. De lunch- en dinerkaart zijn uitgebreid en bieden simpele maar heerlijke gerechten voor ieder wat wils. En heb je alleen zin in een lekker wijntje, een groot glas bier, een borrelhapje of bittergarnituur zit je goed bij deze golfbaan.

Het interieur van de accommodatie is een combinatie van chique en modern wat een mooie uitstraling heeft. Duidelijk opgezet om te ontspannen en genieten, terwijl het toch een chique tint heeft die je nog steeds associeert met de golfsport.

Greenfee

Landgoed BergvlietMa t/m DoVr t/m Zo
Feestdagen
Early Bird
Start voor 09:00
Twilight
Bezoeker€ 52,50€ 40,-€ 40,-€ 40,-
Introduc‚e€ 42,50€ 35,- € 35,- € 35,-
Jeugd€ 32,50 € 30,-€ 30,- € 30,-

Extra

Mandje driving range ballen: € 2,-
Golf cart: € 20,- per keer

Conclusie

Of je nou begint met golfen en een mooie baan wil ontdekken of gevorderd bent en een uitdaging zoekt, Landgoed Bergvliet zal beide partijen niet teleur stellen. Een mooie baan, vriendelijk volk, prachtige oefenfaciliteiten en een heerlijke rustgevende omgeving. Door de toegankelijkheid van de baan zal de drempel voor beginnende golfers wellicht wat lager zijn om hier eens een bal te gaan slaan. Wat de prijs betreft: je krijgt waar voor je geld en zal geen spijt hebben van een bezoek aan Landgoed Bergvliet.

Informatie

Golfbaan Landgoed Bergvliet
Salesdreef 2
4904 SW Oosterhout
Tel: +31(0)76-5795666
www.landgoedbergvliet.nl

Grotere kaart weergeven


About

Mede-oprichter en schrijver voor Golfnation.nl. Inmiddels al bijna twee jaar zeer intensief bezig met golf en alles er omheen. Handicap 13. In de tas: Callaway XR Driver + 3 Wood Titleist 913H 19 + 21 degree hybrid Callaway XR irons 5 t/m pw Titleist SM5 50, 54 & 60 degree Odyssey Works Versa #1


'Landgoed Bergvliet' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.