Martinhal Quinta Pool Zwembad

Martinhal Quinta – Golfers Paradise!

Tijdens onze weekendbreak in de Algarve vinden we onderdak bij Martinhal. We gaan hier uiteraard veel over schrijven in dit verslag, maar voor wie niet verder wil lezen dan dit intro: Martinhal is de luxe broer van Landal Greenparks of Centerparks. Bij aankomst rijd je door de slagbomen die dag en nacht bewaakt worden door vriendelijke medewerkers. Vervolgen rijd je door een perfect onderhouden dorpje, bestaande uit Villa’s en Townhouses. Laatstgenoemde zijn geschakelde huisjes die in tegenstelling tot de villa’s niet vrijstaand zijn. Wel heeft elk onderkomen een eigen achtertuin mét privézwembad.

De oprichters van Martinhal zijn sportieve gezinsmensen die een duidelijke visie hebben met het concept achter Martinhal. Zij willen gezinnen en sporters optimaal hun lasten uit handen nemen en alles eraan doen om een prettig verblijf te verzorgen. Hiervoor is een hoog service niveau vanzelfsprekend en zijn er voorzieningen aanwezig binnen de poorten die deze visie onderstrepen.

Faciliteiten

Zoals gezegd biedt Martinhal Quinta alles wat nodig is voor een zorgeloos verblijf in zuid-Portugal. Een belangrijke regel van de oprichters van Martinhal Quinta was dan ook dat alle faciliteiten die hier aan bijdragen aanwezig moeten zijn op het park. Dit is uiteraard vooral bedoeld voor gezinnen met kinderen. Op het park is een winkeltje aanwezig waar je alles kan halen om lekker te ontbijten, lunchen en avondeten. De huizen en villa’s zijn uitgerust met een luxe buitenplaats (met zwembad) waar je lekker kan zitten, eten of barbecueën op de ingebouwde buitenkeuken.

Heb je geen zin om zelf te koken of wil je gewoon even lekker bediend worden? Neem dan plaats bij de M Bar waar je heerlijk kan eten en drinken aan het grote centrale zwembad van Martinhal Quinta. Hoewel je vanaf het terras prachtig uitzicht over de golfbaan Pinheiros Altos, kiezen de meeste mensen toch voor een loungeplekje in de schaduw of een Fatboy ligbedje in de zon. Als je kinderen bij je hebt kunnen zij zich hier prima vermaken, want naast een enorm zwembad vind je hier ook een ingegraven trampoline, speelhuisjes en een grote zandbak. Het is misschien zelfs genoeg om ze even van hun iPad weg te krijgen.

Het centrale zwembad vormt ook de thuisbasis van de kinderopvang die in het hoogseizoen altijd beschikbaar is. Iets oudere kinderen vermaken zich in de speelkamer waar ze eindeloos spelletjes kunnen spelen en natuurlijk ook kunnen tafeltennissen. Martinhal Quinta biedt met deze faciliteiten de mogelijkheid om ook de ouders even wat rust te gunnen. Dat kan natuurlijk aan het zwembad met een drankje in je hand, maar wat dacht je van een massage in je eigen villa? Persoonlijk zou ik de tijd gebruiken om een van de nabijgelegen golfbanen te spelen, al moet je hiervoor wél even het terrein verlaten.

De omgeving

Martinhal ligt in Quinta do Lago, een stadje dat voornamelijk leeft van het toerisme in de buurt. Voor wie wat cultuur wil opsnuiven ligt Faro op zo’n 20 minuten rijden, maar de directe omgeving van Martinhal is vooral gericht op golftoerisme. In weinig plekken vind je zoveel golfbanen van hoogstaande kwaliteit, zo dicht op elkaar. Binnen een kwartier rijden ben je bij vijf golfclubs, zoals Quinta do Lago en Pinheiros Altos. Zoek je wat meer exclusiviteit? Dan rij je binnen een uur naar banen als Monte Rei en Vale do Lobo, al lijkt dat onnodig ver met de kwaliteit die je in de omgeving vindt.

Wij zijn lang op zoek geweest naar een leuk restaurant in de buurt, maar vooralsnog leek alles te zijn voorzien van neonletters. De vele afhaalrestaurants en pizzeria’s in het nabijgelegen Almancil stonden alweer te popelen tot het hoogseizoen aan zou breken, maar in februari was het niet veel meer dan een verlaten, donker stadje. Gelukkig vonden we de parel van de omgeving en kwamen we terecht bij Hamburgueria Casavostra. Complete Portugese families waren ons al voor gegaan en we konden plaats nemen in dit blijkbaar erg populaire restaurant. Het menu was ook in het Engels beschikbaar en het personeel stond ons vriendelijk te woord. We bestelden de special en hebben hier geen moment spijt van gehad.

Wie bereid is een klein stukje verder te rijden kan een uitstapje maken naar de haven van Vilamoura. Hier liggen niet alleen de mooiste boten van de omgeving, maar je kan er ook prima eten.

Quinta do Lago North – 8 min rijden

In de Algarve is de keuze in golfbanen enorm. De North Course moest één van de mooiste van Portugal worden en zonder alle banen te hebben gespeeld, weten we vrij zeker dat deze baan daar zeker thuis hoort. Met veel hoogteverschil en heerlijke rough is deze baan echt wat anders dan wat we in Nederland gewend zijn. Langs de 18 holes van de North course liggen prachtige villa’s. Hierdoor heb je misschien minder het gevoel dat je echt in de natuur speelt, maar een bijzondere ervaring is het zeker. De baan isprachtig onderhouden en de omgeving is waanzinnig mooi. Niet extreem moeilijk en daardoor zeker een bezoek waard voor golfers van alle niveau’s.

Pinheiros Altos – 5 min rijden

Pinheiros Altos is net even wat anders dan de andere banen in de omgeving. Vreemd genoeg niet zo feilloos onderhouden als de andere banen die we bezochten. Het doet iets met ons als Hollandse golfers als we een gehavende fairway zien. Het doet ons denken aan thuis en naar dat gevoel was ik nou net even niet op zoek. Al snel merk je dat de ondergrond van de hele baan heerlijk is om op te spelen en dat je onder problemen van een kale ligging kan spelen. Van de banen die we speelden was deze (in elk geval de Sobreiros) de meest uitdagende en de sfeer maakt dat je eindelijk het gevoel hebt dat je in Portugal aan het golfen bent.

Quinta do Lago Laranjal – 10 min rijden

Quinta do Lago Laranjal is de mooiste van de banen die we gespeeld hebben tijdens onze golfbreak. De sinaasappelbomen die de baan omlijsten geven een onwerkelijk mooie ervaring op een golfbaan. Uniek in zijn soort. De rough is zo fluffy dat je met het volste vertrouwen dwars door dit mooie gras heen slaat, wat het speelplezier enorm bevordert. De combinatie van de omgeving met een mooi baanontwerp maakt Laranjal een feest om te spelen voor elk niveau. Het is jammer dat een klein en beperkt terras geen uitzicht biedt over een spectaculaire slot-hole, maar veel meer dan dat hebben we ook niet aan te merken op deze prachtige baan.

Voor wie

Marinthal Quinta is een perfecte uitvalsbasis voor alle leeftijden. Jong en oud kan zich op het terrein alleen al prima vermaken, maar ook in de nabije omgeving is genoeg te beleven. De villa’s die je hier kan huren zijn bij uitstek geschikt voor families met jonge kinderen. Als je bent uitgekeken op je eigen privé zwembad kan je ze namelijk altijd in goede handen achterlaten bij de dagopvang en even wat tijd samen doorbrengen. Wij zien geen enkele reden waarom groepen vrienden, golfers, fietsers en zonaanbidders hier niet de perfecte vakantie of weekendbreak zouden beleven. Je wordt in alle gemakken voorzien en hoeft theoretisch niet eens het terrein te verlaten om een heerlijke dag te hebben. Wij als golfers zijn natuurlijk vooral onder de indruk van de prachtige banen die zo dichtbij liggen dat je geen excuus meer hebt om ze niet te bezoeken.

Meer info of boeken? Kijk op Martinhal.comAbout

Mede-oprichter en schrijver voor Golfnation.nl. Inmiddels al bijna twee jaar zeer intensief bezig met golf en alles er omheen. Handicap 13. In de tas: Callaway XR Driver + 3 Wood Titleist 913H 19 + 21 degree hybrid Callaway XR irons 5 t/m pw Titleist SM5 50, 54 & 60 degree Odyssey Works Versa #1


'Martinhal Quinta – Golfers Paradise!' have 2 comments

  1. March 16, 2016 @ 11:43 Liesbeth

    Prachtig!

    Reply

  2. June 8, 2016 @ 13:35 Golfen in de Algarve

    […] Kijk voor meer informatie en foto’s op: http://www.golfnation.nl/martinhal-quinta/ […]

    Reply


Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.