Masterclass Bentwoud

“Nederlandse Golfmarkt stabiel!”

De tweede helft van dit jaar kent Nederland een lichte daling in het aantal geregistreerde golfers in Nederland. Op dit moment staan er 372.235 golfers geregistreerd bij de NGF. Dit is een daling van 0.5% wanneer dit aantal wordt vergeleken met het begin van het jaar. Het goede nieuws is wel weer dat er 41.032 nieuwe golfers bij zijn gekomen!

De daling zit vooral in het aantal golfers die de ‘virtuele club’ van de NGF, de Stichting Golfsport, hebben verlaten. De NGF heeft enige tijd geleden de stekker uit Stichting Golfsport getrokken wat betekent dat er geen nieuwe leden meer bij kunnen. Dit ligt in lijn met de doelstellingen die de NGF heeft met deze stichting om golfers naar de golfclubs en golfbanen te leiden. Uiteraard zegt het aantal golfers nog niks over het aantal gespeelde ronden.

Ten opzichte van 2014 is het aantal golfers verbonden aan een golfclub zonder baan (ook wel Digitale golfclub of D-Club genoemd) gegroeid met 8% en het aantal verbonden aan een golfclub met baan is met 2% gegroeid. Eén van de snelst groeiende clubs is de golfclub: ANWB Golf. Het lijkt erop dat steeds meer spelers kiezen voor een flexibeler lidmaatschap.

Golf staat met deze cijfers nog steeds op de vierde plaats als grootste sport van Nederland. De NGF blijft zich inzetten om de golfsport verder te ontwikkelen. Door feeling te houden met golfers en diverse maatschappelijke trends zet de NGF de komende periode richtlijnen uit die clubs en banen kunnen volgen. De speerpunten zijn jeugd, families en vrouwen.

Goede keuze lijkt ons zo!


Tagged: , ,


About

Golf gek, houdt van gadgets en probeert altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste Golf Gear! Handicap 20. In de Tas: Taylormade RSI 1 4-PW, Cleveland 588 Forged Satin 56gr, Wilson Staff 8881 BLK putter, Wilson D100 Houten 3, Taylormade SLDR S 11 GR Driver, Wilson Staff FG TOUR M3 23gr hybride,


'“Nederlandse Golfmarkt stabiel!”' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.