super-stroke-slim-3-0

SuperStroke Putter Grips

“Drive for show, putt for dough” is een gevleugelde uitspraak van oud golfprofessional Bobby Locke. Hij doelde hiermee op het feit dat het echte geld te verdienen was door goed te putten en da teen lange drive slechts leuk was voor het publiek. Dit geldt ook voor ons amateurs die nog iets te vaak een drie-putt moeten opschrijven of maar net niet de scores halen om hun handicap te verlagen.

De laatste jaren zijn er putters uitgebracht in alle mogelijke vormen en maten om maar een stabiele stroke te realiseren of bevorderen. Toch is er in al die jaren maar weinig gekeken naar de grips van de putter maar daar is sinds kort verandering in gekomen. Fabrikant SuperStroke heeft een lijn uitgebracht met puttergrips voor elk type swing en speler. Op superstrokeusa.com kan je door een eenvoudig vragenlijstje een indicatie krijgen van welk type goed bij jouw spel past maar het echte gevoel krijg je natuurlijk pas als je het echt uittest.

IMG_0019

De grips zijn voornamelijk een stuk dikker dan de reguliere puttergrips. Dit zorgt ervoor dat je niet meer met je polsen knikt tijdens je stroke wat uiteraard meer stabiliteit en consistentie tot gevolg heeft.IMG_0024

Zelf speel ik sinds een paar weken met een SuperStroke Slim 3.0 die al door 125 tour spelers gebruikt is op de baan. Het resultaat voor hen: $50 miljoen aan prijzengeld met deze grip, het resultaat voor mij: gewoon fijner putten. Dus ben je op zoek naar een stabielere putting stroke? Probeer eens een brede grip van SuperStroke. Naast de putter grips zijn er ook normale grips verkrijgbaar die harder zijn bovenaan voor meer kracht en zachter onderaan voor meer gevoel bij de korte slagen.

Superstroke grips zijn te koop vanaf 19,95 bij Jumbo Golfwereld. Je kan ze er nog zelf op zetten ook:About

Mede-oprichter en schrijver voor Golfnation.nl. Inmiddels al bijna twee jaar zeer intensief bezig met golf en alles er omheen. Handicap 13. In de tas: Callaway XR Driver + 3 Wood Titleist 913H 19 + 21 degree hybrid Callaway XR irons 5 t/m pw Titleist SM5 50, 54 & 60 degree Odyssey Works Versa #1


'SuperStroke Putter Grips' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.