DCIM100GOPROGOPR0546.

Vice Golfballen

Waarom zijn golfballen zo duur?

Deze vraag houdt menig golfer bezig en er lijkt geen goed antwoord op te zijn. Natuurlijk betaal je voor een naam, maar daar zit dan ook de nodige technologie achter. Of heb je liever goedkopere golfballen die vaak zichtbaar te lijden hebben onder een rondje spelen. Lakeballs dan? Onderzoek heeft aangetoond dat ballen die lang in water hebben gelegen een negatief effect hebben op de afstand die je er mee slaat. Ben je voor een goede golfbal dan echt aangewezen op de topmerken waar je een goede 4 euro betaalt voor een bal? Dat moet beter kunnen, dachten twee ondernemende mannen uit München en lanceerde het golfballenmerk VICE.

VICE_TOUR_BIG_BOX

VICE_TOUR_SMALL_BOX

 

 

Het idee

Het idee is simpel maar effectief. VICE produceert golfballen in drie categorieën: Drive, Pro en Tour. Voor elke handicapzone een bal van de hoogste kwaliteit én voor een lage prijs. VICE elimineert de traditionele verkoopkanalen voor golfballen en verkoopt hun product alleen online via hun eigen website. In plaats van zo’n vier tot vijf handelaren die een reguliere golfbal in handen hebben en vervolgens met winst doorverkopen, koop je bij VICE direct bij de producent.

VICE besteedt daarnaast geen geld aan sponsorcontracten met professionals en heeft door hun online bestaan geen behoefte aan grote winkels of kantoren.

VICE_DRIVE_SMALL_BOX

De keuze

Ben je een beginnend golfer? Dan is de DRIVE bal een goede keuze voor jou. Deze goedkoopste bal in het assortiment van VICE is een tweedelige bal die het beste presteert bij lage swingsnelheden. De TOUR bal is voor de verder gevorderde golfer die nog steeds gebaat is bij een lange en stabiele balvlucht maar ook wat meer gevoel wil hebben bij de korte slagen. De driedelige constructie van deze bal zorgt hiervoor. De PRO bal zorgt voor het meeste gevoel en is geoptimaliseerd voor het slaan van lange afstanden. Dit is dan meteen ook de duurste bal in het assortiment en eigenlijk alleen aan te raden voor zij die niet elke ronde wel een paar ballen verliezen.

Het mooie aan de golfballen van VICE is dat je altijd kwaliteit krijgt voor je geld en zeer slijtvaste ballen in je bezit hebt. Daarmee is wat mij betreft een oplossing gekomen voor het dilemma van dure ballen kopen en vervolgens bang zijn om ze kwijt te raken en goedkope ballen kopen die na 18 holes echt wel op zijn.

VICE_PRO_SMALL_BOX

Onze mening

VICE is bedachtzaam te werk gegaan met hun strategie om de golfballenmarkt in een ander licht te zetten. De beweegredenen zijn intrinsiek, de kwaliteit is top en het ontwerp van alle aspecten van VICE maakt het een zeer aantrekkelijk merk voor menig golfer. Het voelt nog wel een beetje als een onontdekte gemeenschap waar je deel van uit maakt. Toen ik de ballen aan het testen was op de baan, vond ik een VICE bal ergens diep in de bosjes (ja, daar moest mijn bal ook ergens liggen..). Hoewel dit de eerste keer was dat ik zo’n bal in de baan tegenkwam werd ik blij van het feit dat er meer mensen bekend waren met VICE op mijn lokale golfbaan.

Het moge duidelijk zijn dat wij te spreken zijn over de kwaliteit van de golfballen (en zeker voor die prijs), maar ik wil nog even mijn aandacht richten op het vernieuwende ontwerp van VICE. Het ziet er prachtig uit. Oke, de ballen zijn “gewoon” wit of geel met de merknaam erop, maar de doosjes zijn absoluut innoverend te noemen. Daarom houden wij van VICE; waar alle golfmerken maar met elkaar meebewegen op bepaalde gebieden gaat VICE daar lijnrecht tegenin. Ook zijn alle ballen voor een minimale meerprijs te personaliseren en verkoopt VICE een lijn met moderne petten.

Voor zover je het kan zeggen na anderhalve golfronde ben ik van mening dat VICE een blijvertje is in mijn golftas. Alles klopt eraan: de prijs, het ontwerp, het imago maar vooral natuurlijk de prijs. Daarnaast is het een merk dat karakter uitstraalt en een duidelijk statement neemt in haar bedrijfsvoering. Alle redenen om VICE golfballen een kans te geven en misschien wel nooit meer los te laten.

Alle verkopen lopen via: http://www.vicegolf.com/nl/

DCIM100GOPROGOPR0545.

DCIM100GOPROGOPR0547.About

Mede-oprichter en schrijver voor Golfnation.nl. Inmiddels al bijna twee jaar zeer intensief bezig met golf en alles er omheen. Handicap 13. In de tas: Callaway XR Driver + 3 Wood Titleist 913H 19 + 21 degree hybrid Callaway XR irons 5 t/m pw Titleist SM5 50, 54 & 60 degree Odyssey Works Versa #1


'Vice Golfballen' have 3 comments

 1. January 14, 2015 @ 19:47 Reinder

  Ik ben beginnend golfer met handicap 46 en speelde altijd met dure zachte Wilson ballen tot ik de proef op de som heb genomen met Vice ballen. Ik koos het type Drive. Heel eenvoudig besteld op hun site en kwalitatief geen verschil met duurdere ballen. Speel er nu 2 maanden mee en voel geen verschil met de Wilson bal die bijna 3 x zo duur is. Ik kan de Drive bal van Vice van harte aanbevelen!

  Reply

 2. January 27, 2015 @ 19:08 Laurens

  Hi Reinder,

  Top dat de Vice ballen zo goed bevallen! Waarschijnlijk waren de duurdere ballen van Wilson wel gericht op spelers met een lagere handicap terwijl de DRIVE ballen van Vice wel erg goed bij je handicap passen. Mocht je handicap omlaag gaan kan je wel de ballen van Wilson weer eens tevoorschijn toveren of de TOUR (of zelfs PRO) van Vice proberen! Die ballen zijn zachter, wat voor meer controle rondom de green zorgt, en zijn beter afgestemd op de hogere swingsnelheid die je dan waarschijnlijk hebt.

  Groet,
  Laurens
  Golf Nation

  Reply

  • December 29, 2017 @ 10:51 Reinder

   Hi Laurens,

   Inmiddels handicap 16.5 en nog steeds erg verslaafd aan golf. Speelde afgelopen seizoen toch weer met de Wilson DX2 Soft maar overweeg om de Vice Tour in de tast te stoppen in 2018. Prijs-Kwaliteit blijft uitstekend van Vice. Wel jammer dat ze de compressie-getallen van de ballen niet vertellen… Ben wel benieuwd naar de compressie van de Tour.

   Reply


Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.