image2

Vice Pro Plus Review

In korte tijd heeft Vice Golf zich volledig in de kijker weten te spelen bij een hoop enthousiaste golfers. Dat goede branding en vernieuwend ontwerp ook samengaan met kwaliteit laten de Duitse mannen van Vice zien met een gouden beoordeling in de Golf Digest hotlist voor ballen. Als één van de vijf producenten kregen zij een vijf sterren beoordeling op het enige criterium dat telt: kwaliteit. Naast hun reeds gelanceerde model Pro heeft ook het laatste model Pro Plus deze beoordeling ontvangen. Nu Vice Golf dezelfde kwaliteitswaarde krijgt als de immens populaire Titleist Pro V1, kan het niet lang meer duren voor de één ster populariteitswaardering doorschiet naar de vier of vijf sterren. Helemaal gezien het feit dat een doos ballen van Vice zo’n € 30,- kosten en die van Titleist maar liefst € 50.

En wat doe je als je topmodel goed ontvangen wordt? Juist, dan ga je door ontwikkelen. De Vice Pro Plus is hier het resultaat van en wij stonden te popelen om deze vierdelige bal te testen.

Wat is er nieuw?

Vice Golf had al een golfbal in het top segment, dus waarom creëerde ze er nog één? Simpel: omdat er nog meer mogelijk was. De Vice Pro Plus heeft dezelfde urethane cover op de bal waardoor het balcontact erg zacht is, zonder hiervoor lengte in te leveren. Daarnaast heeft deze bal nog een extra laag. Waar het Pro model uit drie onderdelen bestond, heeft de Pro Plus er maarliefst vier. Deze extra laag zorgt voor extra afstand en voor een lagere balvlucht. Lager? Ja lager. Waar de gemiddelde zondagochtendamateur alle hulp kan gebruiken om zijn ballen de lucht in te krijgen, richt deze bal zich op de speler die dat stadium al voorbij is. Het resultaat is minder hoogte, maar wel een bal die is geoptimaliseerd voor meer afstand.

Wat wisten we al?

Persoonlijk ben ik een grootse fan van Vice. Naast de kwaliteit is namelijk ook het design eindelijk iets om blij van te worden als het gaat om golfballen. Dat is dit keer niet anders. Waar een leeuw symbool stond voor het Pro model, is een tijger het boegbeeld van de Pro Plus.  Uiteraard met bijpassend stoer ontworpen doosjes. De omdoos is wederom erg chique en dit keer in een mooi mat blauw afgewerkt.

Ook aanwezig op dit model is het kenmerkende streepje wat over de bal loopt. Simpel ontwerp, groots effect. Ik hou er niet van om mijn ballen onder te tekenen met een matige stift en geniet van de rust van deze heldere zwarte streep over de bal. Zowel bij het oplijnen van mijn teeshot als van mijn putts.

De stick-to-the-green feature komt goed van pas bij lange chips en korte pitches. De bal kleeft beter aan de green waardoor je minder kans hebt op een vreemde stuit of sprong.

IMG_0199

Voor wie?

Deze bal is speciaal ontwikkeld voor de betere speler die niet alleen op zoek is naar een zachte bal, maar daarnaast ook zijn afstand en precisie wil behouden. Ben je een mid-handicapper met een matige tot hoge swingsnelheid, dan kan deze bal ook zeker iets voor jou betekenen! Je krijgt hierdoor namelijk meer gevoel rondom de green maar ook meer afstand. Als je tevreden bent over je balcontact en heb je niet meer de behoefte aan veel hulp om de bal in de lucht te krijgen, kan deze bal je helpen bij het verbeteren van je score.

Conclusie

Deze bal speelt heerlijk lang van de tee en zacht rondom de green. Het is moeilijk om een bal op dergelijk detailniveau te vergelijken met bijvoorbeeld de Pro V1 van Titleist, maar als we het er over eens kunnen zijn dat de kwaliteit minimaal gelijk is, dan is de prijs toch echt doorslaggevend. Deze Duitse fabrikant is bezig met een opmars naar de top en is niet van plan voor iemand te wijken. De kwaliteit van de ballen is ongekend voor deze prijs waardoor het niet lang meer kan duren voordat het grote publiek hier ook lucht van krijgt.

image1

 About

Mede-oprichter en schrijver voor Golfnation.nl. Inmiddels al bijna twee jaar zeer intensief bezig met golf en alles er omheen. Handicap 13. In de tas: Callaway XR Driver + 3 Wood Titleist 913H 19 + 21 degree hybrid Callaway XR irons 5 t/m pw Titleist SM5 50, 54 & 60 degree Odyssey Works Versa #1


'Vice Pro Plus Review' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.