Wellness-Hotels & Resorts

Sla je hoofd leeg met gecombineerde golf-kuurvakantie

Het begrip ‘wellness’ is onlosmakelijk verbonden met ontspanning, rust, massages en schoonheidsbehandelingen, maar tijdens een kuurvakantie actief bezig zijn is ook goede manier om te ontspannen. Daarom biedt Wellness-Hotels & Resorts, een samenwerkingsverband van 50 kuurhotels verspreid over Nederland, Duitsland en Oostenrijk, naast een grote verscheidenheid aan wellness-arrangementen tevens  golf-, fiets-, Nordic Walking-, tennis-, paardrij- en wandelmogelijkheden. ‘Iets meer dan 20 aangesloten kuurhotels hebben naast of in de nabije omgeving de beschikking over een of meerdere golfbanen. Ideaal dus voor echtparen, stelletjes of vriendenclubs die niet alleen de hele dag willen kuren’, aldus Michael Altewischer, directeur van Wellness-Hotels & Resorts.

Afhankelijk van het hotel krijgen gasten soms korting op de green fee. Het Dolomitengolf Hotel & Spa in het Oostenrijkse Lavant beschikt over een eigen golfbaan met uitzicht op de Alpen. In de 2014 brochure wordt door middel van een golfbal icoon aangegeven of je in de buurt kunt golfen.
 
Golffaciliteiten
Met een combinatie van golfen en kuren is er een voor ieder wat wils aanbod. Bijvoorbeeld overdag spelen en ‘s avonds kuren of andersom. Of als de man bijvoorbeeld niet de hele dag vertroeteld wil worden kan hij golfen en zij kuren. De banen zijn vaak geschikt voor zowel gevorderden als beginners.

Nabij de stad Lienz ligt het 4-sterren superior Dolomitengolf Hotel & Spa in een oase van rust met een schitterend gelegen 27-holes golfbaan. Het hotel heeft zojuist hun nieuwe spacentrum van 1500 m² geopend met twee zwembaden en vier sauna’s en een fitness ruimte met het state-of-the-art fitnessapparaten. Er zijn verschillende golfarrangementen te boeken waaronder een ‘unlimited’ 4-daags, 5-daagse of weekarrangement.
 
Ook het Jammertal Golf & Spa Resort in Datteln op een uur rijden van de Nederlandse grens beschikt over een eigen 9-holes golfbaan met een overdekte driving range en een 18-holes putting green. Naarnaast heeft ook hotel Deimann heeft eigen 27-holes golfbaan op 500 meter van het hotel met schitterend uitzicht op de omliggende bergen. En liefhebbers van bijzondere auto’s zullen ongetwijfeld het arrangement willen boeken waar je naar keuze een halve of een hele dag gaat toeren in een Wiesmann Roadster MF4.

Dolomitengolf Suites - beheizter Pool mit Panoramablick.
Logeer je in het Sonnengut hotel in Beieren, dan kun je op 300 meter afstand golfen op het Golfpark Bella Vista of een keuze maken uit acht andere golfbanen tussen 7 en 20 km afstand van het hotel waaronder de golfbaan Sagmühle of de Rottaler Golfclub. Verblijf je in het Mühlbach Thermal Spa & Romantik Hotel in Bad Füssing dan heb je keuze uit maar liefst elf golfbanen tussen 2 en 44 km van het hotel; hieronder Mercedes Benz golfbaan, golfclub Sagmühle en Golfplatz Lederbach.
 
In het noorden van Duitsland biedt hotel Neptun in Warnemünde twee golfbanen in de omgeving en hotel Birke in Schleswig-Holstein is een ideale basis voor 12 golfbanen in de omgeving waaronder Golf- & Land Club Gut Uhlenhorst en Golfclub Altenhof.
 
Behalve golf bieden Wellness-Hotels & Resorts diverse andere sportieve activiteiten. Zo kan men bijvoorbeeld paardrijden, wadlopen, varen, zeilen, en in de winter skiën, rodelen en bobsleeën. Tevens zijn er in de omgeving van alle hotels goede wandel- en fietsroutes.

Wellness-Hotels & Resorts
 
Wellness-Hotels & Resorts
Het samenwerkingsverband is eind 1997 opgericht. Het merendeel van de aangesloten hotels zijn verspreid over heel Duitsland, maar de laatste jaren treden ook hotels in andere landen toe. Ze zijn herkenbaar aan het logo van de groep: een boom met gekleurde stippen. Alle hotels voldoen aan de vele criteria die door Wellness-Hotels & Resorts vastgelegd zijn. Jaarlijks wordt een selectie van de aangesloten hotels gecontroleerd door TÜV Rheinland, een onafhankelijk internationaal onderzoeksbureau.

Het aanvragen van de brochure kan via de website waar je ook uitgebreide informatie vindt.About

Golf gek, houdt van gadgets en probeert altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste Golf Gear! Handicap 20. In de Tas: Taylormade RSI 1 4-PW, Cleveland 588 Forged Satin 56gr, Wilson Staff 8881 BLK putter, Wilson D100 Houten 3, Taylormade SLDR S 11 GR Driver, Wilson Staff FG TOUR M3 23gr hybride,


'Sla je hoofd leeg met gecombineerde golf-kuurvakantie' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.