Wilson Staff 8881 Putter

Review: Wilson Staff 8881 BLK putter

Al sinds het behalen van mijn GVB speel ik al met een klassieke Wilson Putter. Aangezien mijn putter al zo’n 30 jaar mee gaat werd het eens tijd voor een nieuwe putter. Bij het bekijken van verschillende modellen viel mijn oog al snel op de Wilson Staff 8881 BLK putter.

De 8881 is een klassieke putter en ziet er voortreffelijk uit. Mijn keuze voor deze putter was met name gebaseerd op het feit dat deze putter niet veel verschilt in gewicht en vorm van mijn oude putter.

Ik heb verschillende putter getest voor de aankoop, echter de beste ballen sloeg ik toch echt met een klassieke putter zonder al te veel poes pas. Uiteraard is dit een persoonlijke voorkeur is dit voor iedereen anders!

Uiterlijk

De 8881 putter ziet er voortreffelijk uit! De 8881 BLK heeft een simpele doch elegante look. De kleuren zijn mooi verwerkt in de club en leiden niet af tijdens het putten. Het Wilson Staff logo aan de achterkant van het clubhoofd is netjes verwerkt in het totale model. Het “richt systeem” is erg handig en is perfect gekalibreerd waardoor je de club niet meer de schuld kunt geven tijdens een slechte put.

Wilson Staff 8881 Voorkant

Grip

De grip voelt in één woord perfect aan. Mijn oude putter werd steeds gladder, dit kostte me tijdens een ronde al snel enkele extra puts. De grip is breed genoeg voor iedereen en de vorm is perfect gemaakt zodat de putter niet snel van richting veranderd wanneer je iets raakt. Ook tijdens een warme dag voelt de grip van de 8811 putter nog goed aan. Zorg niet dat je putter in de viezigheid komt te liggen, want de grip wil nog wel eens viezigheid tot zich nemen.

Wilson Staff 8881 Grip

Headcover

Aangezien mijn vorige putter al jaren mee gaat, had ik nog geen headcover voor mijn putter. De headcover is een fijne bijkomstigheid en voelt kwalitatief goed aan. De headcover kan op meerdere manieren aangebracht worden, wat niet tot frustratie zal leiden wanneer je snel de headcover wilt plaatsen na het putten. De headcover beschermt de putter zoals een headcover dit hoort te doen en ziet er ook nog eens prachtig uit.

Wilson Staff 8881 Cover

Geluid

Ook al ga je er geen betere ballen door slaan, is geluid toch een leuke bijkomstigheid bij golfclubs. Hier kan ik kort maar krachtig over zijn; de 8881 BLK klinkt goed. De putter creëert een licht “klik” geluid. Het geluidsniveau is laag wat uiteraard wenselijk is op de green.

Wilson Staff 8881 logo

Performance

Uiteraard is de performance van een putter het belangrijkste aspect van de club. Ik merk zeker dat mijn ballen rechter en dichterbij de hole komen dan mijn oude Wilson Putter. De combinatie van de fijne grip en het perfect uitgebalanceerde clubhoofd doet wonderen op de green. Iedere put voelt als een genot aan en ik voel dat de putter altijd stabiel blijft. Mijn vorige putter trilde nog wel eens tijdens de lange putts. De Wilson Staff 8881 BLK blijft echter altijd stabiel, of ik nou een lange of een korte put maak. De 8881 putter zorgt dat de bal niet rond stuitert over de green, zelfs bij een slecht geprepareerde green.

Wilson Staff 8881 helemaal

Conclusie

De Wilson Staff 8881 putter is een fijne putter voor een zachte prijs. De elegante look en de stabiliteit maken deze putter een ware aanwinst voor mijn golftas. Deze putter gaat komende zomer zeker enkele slagen van mijn scorekaart afhalen! Wilson Staff heeft met deze club mijn hart wederom gewonnen!

Wilson Staff 8881 Putter full

Wilson PuttersAbout

Golf gek, houdt van gadgets en probeert altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste Golf Gear! Handicap 20. In de Tas: Taylormade RSI 1 4-PW, Cleveland 588 Forged Satin 56gr, Wilson Staff 8881 BLK putter, Wilson D100 Houten 3, Taylormade SLDR S 11 GR Driver, Wilson Staff FG TOUR M3 23gr hybride,


'Review: Wilson Staff 8881 BLK putter' has 1 comment

  1. October 13, 2014 @ 04:03 Dylan

    For the price, this is a nice little set. My stspoen was upset that it didn’t have a driver. But, after going to a lesson at the local golf course, he learned that most starter sets don’t have drivers. I also heard them tell the kids that they have to learn to hit irons first, and they discouraged kids from trying to hit the woods. So, aside from not having a driver in the set, I would say this is a great deal for the money. Especially if you want your child to learn the right way to play golf and not how to just take the biggest club and whack at the balls.

    Reply


Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.