Golfballen

Golfballen Koopgids

Vroeger was alles simpeler. Een mooie uitspraak die vaak een grote kern van waarheid bevat. Het kiezen van een golfballen is daar een goed voorbeeld van. Maar tegenwoordig, nu er meer dan 5000 ontwerp patenten zijn ontleent aan de golfbal, is het toch moeilijker aan het worden om de juiste bal te kiezen voor jouw spel. Maar geen nood want wij van Golf Nation helpen je met een kort overzicht van eigenschappen in een golfbal waar jij op moet letten. Golfballen kopen wordt zo weer een stukje makkelijker.

Opbouw  van de golfbal

Het eerste grote verschil zit in de opbouw van de golfbal. Een golfbal bestaat uit een tot vijf lagen waarbij de buitenste laag altijd vrijwel identiek is. De meest voorkomende ballen zijn echter uit twee of drie lagen want de “one-piece” golfbal geeft zo weinig gevoel en slaat lang niet zo ver als een bal met meerdere lagen.

Voor de beginner is een two-piece bal perfect. Het geeft veel afstand en is vergevingsgezind mocht je hem slecht raken. De gevorderde speler zal eerder blij zijn met een drie (of meer) gelaagde golfbal aangezien deze met meer gevoel te slaan zijn. Dat gevoel bestaat dan vooral uit effect, de mogelijkheid om de bal weinig rol te geven of bijvoorbeeld een fade of draw te slaan. Dit is echter wel de categorie ballen die ook de grootste portemonnee vereist.

Golfballen

Golfballen Prijs

Dit is de basis voor kopen van een golfbal. Two-piece voor meer afstand als beginner, three-piece (of meer) voor de gevorderde op zoek naar meer spin en controle. Onder die criteria kan je dan een doos ballen uitkiezen waarvoor weer geldt: hogere prijzen staat meestal gelijk aan duurzaamheid en uiteraard ook de merknaam. Voor de een niet belangrijk, maar de ander voelt zich wellicht fijner als er TaylorMade op je bal staat.

Innovaties

Maar de ontwikkelaars zitten ook niet stil. Zoals je kan lezen in dit artikel zijn fabrikanten op zoek naar de absolute top van de golfbal. Nike doet dit door nieuwe materialen te gebruiken terwijl bridgestone er vanuit gaat dat de juiste bal voor de juiste speler het geheim is voor een beter spel.

Lake Balls

Je ziet het vast wel eens voorbij komen op de golfclub of op de golf webshops: Lake balls. Lake balls zijn ballen die (de naam zegt het al) over het algemeen uit de vele waterhindernissen gehaald worden. Echter, lake balls zijn ook ballen die bijvoorbeeld gevonden worden op moeilijk bereikbare plekken of het hoge gras. Wanneer je een beginnende golfers zijn kan het nooit kwaad om een doos lake ballen te bestellen. De prijzen variëren tussen de 0,20 cent en 1 euro per bal. Ter vergelijking, nieuwe golfballen kosten al makkelijk 2 euro per stuk.

Gebruik lake balls alleen voor een vriendschappelijk rondje. Wanneer golfballen voor een langere periode in het water hebben gelegen kan er water in de bal trekken. Hierdoor kan de bal wat minder accuraat worden dan zijn onbespeelde broer. Vraag bij de aanschaf van de lake balls naar de herkomst van de ballen. Wanneer de golfballen gevonden zijn op de golfbaan zelf zullen ze enkel cosmetische afwijkingen hebben.

Golfballen: Lake balls Lake Balls

Conclusie

Eigenlijk geldt voor het kopen van golfballen hetzelfde principe: je kan het zo duur maken als je zelf wilt, maar pas altijd goed op dat je wel de voor jou geschikte spullen koopt. Voor ballen specifiek tellen ook de simpele feiten mee: sla je veel ballen het bos of de vijver in? Koop dan een voordelige two-piece bal en ga er niet vanuit dat een andere bal je gaat helpen met je eeuwige slice. Vind je vaak de fairway vanaf je tee shot en doe je lang met een doos ballen, kies dan liever een duurzame bal voor een optimaal resultaat. Jumbo Golfwereld biedt een breed golfbal assortiment. Bij Jumbo ben je er zeker van dat je jouw perfecte golfbal gaat vinden!About

Golf gek, houdt van gadgets en probeert altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste Golf Gear! Handicap 20. In de Tas: Taylormade RSI 1 4-PW, Cleveland 588 Forged Satin 56gr, Wilson Staff 8881 BLK putter, Wilson D100 Houten 3, Taylormade SLDR S 11 GR Driver, Wilson Staff FG TOUR M3 23gr hybride,


'Golfballen Koopgids' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.