Rome

Golfen in Rome

Als je aan Rome denkt is een ronde golf niet het eerste wat in je opkomt. De prachtige cultuur, culinaire verrassingen en charme van de stad komt eerder in je op. Wij ontdekten deze relatief onontdekte golfparel: Rome.

De Italiaanse charme die door de stad vloeit is ook terug te vinden in de mooie golfbanen die in de omgeving van Rome te vinden zijn. Hoewel de greenfees over het algemeen aan de hoge kant zijn, scheelt het een hoop om te weten dat we blij verrast waren door de prijzen van een ticket naar Rome.

Onze tickets naar Rome hebben we gewoon online geboekt voor een zeer voordelig tarief. En als je reist met KLM kan je ook nog eens gratis je golftas inchecken.

De volgende golfbanen vonden wij een bezoekje waard.

Roma Acquasanta

Waar:            4km buiten Rome      
Green Fee:
   80 – 120 euro
Website:       http://www.golfroma.it

Lang geleden, in 1903, waren een stel golfende Britten verantwoordelijk voor de oprichting van de eerste Italiaanse Golfclubs. Hoewel het cricketveld en de tennisbaan van 100 jaar geleden zijn verdwenen, is Roma Acquasante nog steeds een van de meest prestigieuze golfclubs van Italië.

De baan kenmerkt zich door het schitterende parkachtige landschap en het uitzicht op het Via Appia Antica Roman aquaduct en de oude tombes van Cecilia Metella. Deze prachtige baan neemt je mee in een ronde waar oude tijden herleven, maar dan wel op een schitterend onderhouden hedendaagse golfbaan.

Photo Credits: www.gogolfholidays.com

Country Club Castelgandolfo

Waar:            15km onder Rome      
Green Fee:
   65 – 90 euro
Website:       http://www.countryclubcastelgandolfo.it

Deze bijzondere club kenmerkt zich door twee bijzondere aspecten: de eerste is het oude paleis dat is omgebouwd naar een zeer luxueus clubhuis en de tweede is het uitzicht op de krater van een vulkaan, wat indrukwekkende beelden oplevert.

Door het heuvelachtige landschap is Country Club Castelgandolfo niet alleen in één blik te overzien, wat een indrukwekkend beeld geeft, het is ook nog eens een uitdagende plaats om te spelen. Door velen geroemd om haar rustieke en authentieke uitstraling waar het oude Italië tot leven komt.

Castelgandolfo

Photo Credit: www.planetgolfusa.com

Olgiata (west)

Waar:            15km buiten Rome      
Green Fee:
   100 – 160 euro
Website:        http://www.olgiatagolfclub.com

Let bij het bezoeken van deze 27 holes baan vooral op de lus die je loopt. De 9 holes “East”  lus is namelijk oud en ver onder de maatstaf van de gemiddelde Nederlandse golfer. Maar ga je naar de 18 holes “West” lus, maak je dan klaar voor een prachtige, onlangs gerenoveerde, baan.

Deze oude echt Italiaanse golfclub combineert wederom Italiaanse pracht met schitterende natuur. Zoals het hoort bij een echte Italiaanse golfclub is ook hier het clubhuis een plaatje om naar te kijken en een drankje te drinken na een geslaagde ronde.

Photo Credits: www.aroundthegolf.com

Photo Credits: www.aroundthegolf.com

 About

Mede-oprichter en schrijver voor Golfnation.nl. Inmiddels al bijna twee jaar zeer intensief bezig met golf en alles er omheen. Handicap 13. In de tas: Callaway XR Driver + 3 Wood Titleist 913H 19 + 21 degree hybrid Callaway XR irons 5 t/m pw Titleist SM5 50, 54 & 60 degree Odyssey Works Versa #1


'Golfen in Rome' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.